aga1410 Napisano 3 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 3 Kwietnia 2009 Witam, czy jeśli wyjdę za maż za osobę która ma GC a mam dziecko z pierwszego małżenstwa, ojciec nie jest pozbawiony praw, mieszka w Polsce, czy mój mąż może sponsorować również do GC moje dziecko razem ze mną? Czy są do tego jakies specjalne zgody ojca potrzebne albo cos w tym stylu? I jak lepiej - robić to będąc w USA (zakładam że uda mi sie utrzymywac legalny status przez cały czas) czy lepiej wrócic do Polski i przez ambasade sie starać?
sly6 Napisano 3 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 3 Kwietnia 2009 ten okres to bedzie 2-3 lata czy to w USA czy tez w Polsce abys mogla dostac GC ..Jak zmienisz status w USA a bedziesz chciala poleciec do Polski lub tez po za USA wtedy musisz miec wize bo na tym statusie nie wrocisz do USA .
karina Napisano 4 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 4 Kwietnia 2009 Witam, czy jeśli wyjdę za maż za osobę która ma GC a mam dziecko z pierwszego małżenstwa, ojciec nie jest pozbawiony praw, mieszka w Polsce, czy mój mąż może sponsorować również do GC moje dziecko razem ze mną? moze Czy są do tego jakies specjalne zgody ojca potrzebne albo cos w tym stylu? nie I jak lepiej - robić to będąc w USA (zakładam że uda mi sie utrzymywac legalny status przez cały czas) czy lepiej wrócic do Polski i przez ambasade sie starać? w sumie obojetne, chyba szybciej bedzie tutaj na miejscu, ale trzeba by sprawdzic i porownac.
aga1410 Napisano 5 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2009 dziękuję serdecznie za odpowiedzi
marcinct Napisano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 6 Kwietnia 2009 Ja mysle ze na Gc poczekasz dobre 5-6 lat nie 2lub 3 , popatrz na biuletyn z ktorego teraz roku rozpatrywane jest sponsorowanie przez malzenstwo z rezydentem .
aga1410 Napisano 7 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2009 ok rozumiem, tyle że chodziło mi o dziecko, w każdym razie dzięki za odpowiedzi
karina Napisano 7 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2009 jezeli stepfather dostanie obywatelstwo wtedy mozesz przeniesc petycje do szybszej kategorii. Ile czasu stepfather ma green card?
aga1410 Napisano 9 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2009 niestety ciągle czeka... a ja rozpoznaje temat, zeby miec wiedze jakie są możliwosci dzięki serdeczne
karina Napisano 9 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 9 Kwietnia 2009 czeka na co - na green card? W jaki sposob ma dostac te green card - tzn. przez prace/malzenstwo/rodzicow/rodzenstwo?
aga1410 Napisano 16 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Napisano 16 Kwietnia 2009 Przez prace, także niestety chyba jeszcze poczeka?..
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.