aga1410 Posted April 3, 2009 Report Posted April 3, 2009 Witam, czy jeśli wyjdę za maż za osobę która ma GC a mam dziecko z pierwszego małżenstwa, ojciec nie jest pozbawiony praw, mieszka w Polsce, czy mój mąż może sponsorować również do GC moje dziecko razem ze mną? Czy są do tego jakies specjalne zgody ojca potrzebne albo cos w tym stylu? I jak lepiej - robić to będąc w USA (zakładam że uda mi sie utrzymywac legalny status przez cały czas) czy lepiej wrócic do Polski i przez ambasade sie starać?
sly6 Posted April 3, 2009 Report Posted April 3, 2009 ten okres to bedzie 2-3 lata czy to w USA czy tez w Polsce abys mogla dostac GC ..Jak zmienisz status w USA a bedziesz chciala poleciec do Polski lub tez po za USA wtedy musisz miec wize bo na tym statusie nie wrocisz do USA .
karina Posted April 4, 2009 Report Posted April 4, 2009 Witam, czy jeśli wyjdę za maż za osobę która ma GC a mam dziecko z pierwszego małżenstwa, ojciec nie jest pozbawiony praw, mieszka w Polsce, czy mój mąż może sponsorować również do GC moje dziecko razem ze mną? moze Czy są do tego jakies specjalne zgody ojca potrzebne albo cos w tym stylu? nie I jak lepiej - robić to będąc w USA (zakładam że uda mi sie utrzymywac legalny status przez cały czas) czy lepiej wrócic do Polski i przez ambasade sie starać? w sumie obojetne, chyba szybciej bedzie tutaj na miejscu, ale trzeba by sprawdzic i porownac.
marcinct Posted April 6, 2009 Report Posted April 6, 2009 Ja mysle ze na Gc poczekasz dobre 5-6 lat nie 2lub 3 , popatrz na biuletyn z ktorego teraz roku rozpatrywane jest sponsorowanie przez malzenstwo z rezydentem .
aga1410 Posted April 7, 2009 Author Report Posted April 7, 2009 ok rozumiem, tyle że chodziło mi o dziecko, w każdym razie dzięki za odpowiedzi
karina Posted April 7, 2009 Report Posted April 7, 2009 jezeli stepfather dostanie obywatelstwo wtedy mozesz przeniesc petycje do szybszej kategorii. Ile czasu stepfather ma green card?
aga1410 Posted April 9, 2009 Author Report Posted April 9, 2009 niestety ciągle czeka... a ja rozpoznaje temat, zeby miec wiedze jakie są możliwosci dzięki serdeczne
karina Posted April 9, 2009 Report Posted April 9, 2009 czeka na co - na green card? W jaki sposob ma dostac te green card - tzn. przez prace/malzenstwo/rodzicow/rodzenstwo?
aga1410 Posted April 16, 2009 Author Report Posted April 16, 2009 Przez prace, także niestety chyba jeszcze poczeka?..
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.