Jump to content

Stepfather Z Gc

Recommended Posts

Posted

Witam, czy jeśli wyjdę za maż za osobę która ma GC a mam dziecko z pierwszego małżenstwa, ojciec nie jest pozbawiony praw, mieszka w Polsce, czy mój mąż może sponsorować również do GC moje dziecko razem ze mną? Czy są do tego jakies specjalne zgody ojca potrzebne albo cos w tym stylu? I jak lepiej - robić to będąc w USA (zakładam że uda mi sie utrzymywac legalny status przez cały czas) czy lepiej wrócic do Polski i przez ambasade sie starać?

Posted

ten okres to bedzie 2-3 lata czy to w USA czy tez w Polsce abys mogla dostac GC ..Jak zmienisz status w USA a bedziesz chciala poleciec do Polski lub tez po za USA wtedy musisz miec wize bo na tym statusie nie wrocisz do USA .

Posted

Witam, czy jeśli wyjdę za maż za osobę która ma GC a mam dziecko z pierwszego małżenstwa, ojciec nie jest pozbawiony praw, mieszka w Polsce, czy mój mąż może sponsorować również do GC moje dziecko razem ze mną?

moze

Czy są do tego jakies specjalne zgody ojca potrzebne albo cos w tym stylu?

nie

I jak lepiej - robić to będąc w USA (zakładam że uda mi sie utrzymywac legalny status przez cały czas) czy lepiej wrócic do Polski i przez ambasade sie starać?

w sumie obojetne, chyba szybciej bedzie tutaj na miejscu, ale trzeba by sprawdzic i porownac.

Posted

Ja mysle ze na Gc poczekasz dobre 5-6 lat nie 2lub 3 , popatrz na biuletyn z ktorego teraz roku rozpatrywane jest sponsorowanie przez malzenstwo z rezydentem .

Posted

jezeli stepfather dostanie obywatelstwo wtedy mozesz przeniesc petycje do szybszej kategorii. Ile czasu stepfather ma green card?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...