George7 Napisano 20 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2009 Nie dziwie się skoro leciała po 2msc, u mnie przerwa to 2 lata i biegnie 3 rok wiec spora przerwa.
muzzy Napisano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2009 Miales kase na zwiedzanie, masz kase na oplate o spotkanie wizowe. Zaproszenie sobie zalataw, im wiecej papierow tym lepie. Zreszta i tak nie bedzie urzednik na nie patrzyl. Dobre uzasadnienie sobie wez z tym zwiedzaniem, no chyba ze nazywasz sie Cejrowski albo Martyna Wojciechowska wtedy moga uwierzyc zes podroznik. Ja bym jechal w artystyczna strone, ze ksiazke o Ameryce pisze, no a teraz czas na druga czesc lub cos Na DS pisales ze jechales na wakacje, dlatego bedzie Cie sie pytal dlaczego sklamales. I nie ma tu znaczenie ze byles tam legalnie. Mialem taka sama sytuacje. Dostalem wize na 6 mcy, bylem 5, ale konsul stwierdzil ze na wniosku napisalem ze jechalem tylko na wakacje i lipa. Dostalem nauczke, odpokutowalem, mam nadzieje ze w tym roku nie bedzie problemow. Mam dziwne wrazenie ze ambasadzie nie zalezy na tym zebysmy znalezli sie w ruchu bezwizowym to jak jeszcze jeden do uwalenia to raz kasa, a dwa nastepny ktory dolaczy do kwoty odmow.
Rademedes Napisano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2009 Mam dziwne wrazenie ze ambasadzie nie zalezy na tym zebysmy znalezli sie w ruchu bezwizowym to jak jeszcze jeden do uwalenia to raz kasa, a dwa nastepny ktory dolaczy do kwoty odmow. to zalezy komu pracownikom chyba nie za bardzo, zaraz po tym jak zniesli wizy do Kanady, w ambasadzie kanadyjskiej w Warszawie byly zwolnienia
madzia77 Napisano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2009 Ale George7 wize już ma...... tak przynajmniej wynika z jego odpowiedzi.
prolo Napisano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2009 Jade na 10 miesiecy do Cancun - kto jedzie ? No co jak ameryke mozna zwiedzac przez tyle czasu to czemu nie meksyk, tylko musze zobaczyc czy pokoj w z wyzywieniem na 10miechow da rade zarezerwowac . A chlopie bajki o biznesie to zachowaj dla kumpli z trzepaka , ktos kto ma interes to wiecej zapiernicza niz gornik i napewno nie pojedzie na 10 miechow na wakacje .
prolo Napisano 20 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 20 Kwietnia 2009 Napisz wprost ze przydalo by sie porobic na budowie coby grosza do polski przywiezc a nie fantazje snujesz o zwiedzaniu a pozatym co mozna zwiedzac w CT, NJ - chyba dachy podczas roboty
prolo Napisano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2009 nie swoje tylko przez takich zwiedzajacych polacy ciagle maja wizy
gal Napisano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2009 Dokladnie Pokazcie mi jakiego innego panstwa obywatele moga sobie pozwolic na zwiedzanie przez 10 miesiecy majac prezny biznes?!!! Dla przecietnego Amerykanina a takim niestety jest oficer na lotnisku nie miesci sie to w glowie.
sly6 Napisano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2009 muzzy a Nam zalezy na zniesieniu wiz?Pamietam jak ktos zadal urzednikowi w Ambasadzie Kanady pytanie ile razy mozna wjechac bez problemu do Kanady i byla odpowiedz ze raz-2 ktos moze wjechac na tzw max pobytu a potem moze nie byc tak latwo z wjazdem jak ta osoba bedzie sobie jezdzic czesto i tak samo masz w USA.. I wyobraz sobie ze takich przypadkow masz troche jak Twoj -plus klamstwa w ds-ach i masz odpowiedz dlaczego tak jest . Tak na przyszlosc napisze ze jesli Nam zniosa wizy to po 1 pobyt bedzie na max 90 dni,nie bedzie przedluzania pobytu w USA a kazdy pobyt max w USA a pobyt po za USA min moze byc zle widziany dla urzednika na granicy i wtedy zawrocenia nie beda z Ambasady a z granicy. A teraz na temat,jesli ktos zwiedzal ,byl jako turysta to czemu ma sie bac?gorzej jesli cos bylo nie tak i wtedy moze sie bac i obawiac.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.