antosia Napisano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2009 Czepiacie sie chlopaka,a moze on naprawde zwiedzac jedzie:) Przeciez zaden Polak po powrocie do kraju nie powie ,ze na dachu szingle bil albo na budowie pracowal:) kazdy powazne interesy prowadzil albo zwiedzal:)Poza tym teraz dolar nisko stoi to i sie nie oplaca tam pracowac tylko zwiedzac:)
sly6 Napisano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2009 antosia masz racje ,kto sie przyzna to raz a po drugie sa przypadki ze ktos tyle zwiedzial,byl ..Znam podobny przypadek ze chlopak siedzial u Ciotki dobrych pare miesiecy i nie placil za nic ,nie pracowal.. ps mi jest trudno w to uwierzyc ze ktos u kogos tyle siedzial i za nic np nie placil ale sa takie przypadki ze ktos ma tak w zyciu i nalezy to uznac-uszanowac
muzzy Napisano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2009 muzzy a Nam zalezy na zniesieniu wiz?.A teraz na temat,jesli ktos zwiedzal ,byl jako turysta to czemu ma sie bac?gorzej jesli cos bylo nie tak i wtedy moze sie bac i obawiac. Tu sie zgodzę, rozmawiałem z paroma osobami, które właśnie z powodu tego 90 pobytu nie chciałyby zniesienia wiz. No bo ile popracuja na tak krotkim pobycie? Juz wola dostac wbite na 6mcy wize na lotnisko i hurrrra na dachy albo na serwis. A co do mojego klamstwa to mamy racje, z tym ze to byla czysta nauczka - dwa tyg pozniej wize dostalem. Bo co z tego ze sklamalem? Mam udowodnic swoje zwiazki z Polska i to zrobilem. Przypomina mi to troche sytuacje mojej kolezanki, byla na WAT, w tym roku stwierdzila - chrzanie nie bede bulila agencji, poszla po turystyczna: a pani konsul do niej: "Ja wiem ze ty wrocisz, ale wiem też na pewno ze bedziesz pracowac, przyjdz na J1 dostaniesz wize" Przeciez to nawet pod paragraf nie podchodzi Mimo wszystko szacunek dla pani konsul
Rademedes Napisano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2009 Tu sie zgodzę, rozmawiałem z paroma osobami, które właśnie z powodu tego 90 pobytu nie chciałyby zniesienia wiz. No bo ile popracuja na tak krotkim pobycie? Juz wola dostac wbite na 6mcy wize na lotnisko i hurrrra na dachy albo na serwis. wtedy taka osoba bedzie musiala sie ubiegac o wize, zeby byc w USA turystycznie dluzej niz 90 dni, swoja droga nikt nie zagwarantuje ze taka osoba taki wlasnie pobyt dostanie i jak na taki wjazd zareaguja sluzby imigracyjne na lotnisku w USA, a i o wize moze wtedy nie byc juz tak latwo
madzia77 Napisano 21 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2009 Jak da mnie ruch wizowy może trwać następne 9 lat
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.