Trumbzgfud Napisano 2 Maja 2009 Zgłoś Napisano 2 Maja 2009 Witam, mam dobrą znajomą w USA, która parę lat temu wygrała kilka milionów $ na loterii, a teraz prowadzi jakiś własny biznes. Czy mogłaby zostać sponsorem mnie i mojej Żony? (obecnie przebywamy w Polsce). Jakie warunki musiałaby spełnić? Gdzie mógłbym znaleźć jakieś informacje w j. angielskim żeby jej przesłać i dzięki temu mogła się zorientować jak to mniej więcej wygląda? Z góry dzięki za odpowiedź.
sly6 Napisano 2 Maja 2009 Zgłoś Napisano 2 Maja 2009 Moglaby i jesli ma duzo kasy a do tego zna dobrego prawnika to niech dziala ,tutaj wchodzi tylko sponsorowanie przez prace . a strony o tym to sa raz : http://www.uscis.gov/portal/site/uscis plus poczytaj o tym na Forum co i jak.
Trumbzgfud Napisano 2 Maja 2009 Autor Zgłoś Napisano 2 Maja 2009 Dzięki za odpowiedź. A ile mógłby taki prawnik kosztować? Mam odłożone ok.8000$ na ten cel i bym jej potem zwrócił. Ale czy to wystarczy?
kubakj Napisano 3 Maja 2009 Zgłoś Napisano 3 Maja 2009 Dzięki za odpowiedź. A ile mógłby taki prawnik kosztować? Mam odłożone ok.8000$ na ten cel i bym jej potem zwrócił. Ale czy to wystarczy? Nie
Trumbzgfud Napisano 3 Maja 2009 Autor Zgłoś Napisano 3 Maja 2009 A czy ktoś mógłby przybliżyć jak cały proces takiego sponsorowania mógłby wyglądać? Według mojej (skromnej) wiedzy następująco. Poprawcie mnie jeśli się mylę: 1) wysyłam prośbę do znajomej w USA o sponsorowanie. 2) Ta bierze prawnika i przygotowują dla nas wszystkie formalności 3) Wysyłają do urzędu imigracyjnego 4) Ten rozpatruje naszą sprawę (zapewne nawet kilka lat) 5) Akceptuje nas bądź nie. I co dalej? Jeśli tak to na podstawie jakiego dokumentu moglibyśmy już wjechac do US? pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.