Trumbzgfud Posted May 2, 2009 Report Share Posted May 2, 2009 Witam, mam dobrą znajomą w USA, która parę lat temu wygrała kilka milionów $ na loterii, a teraz prowadzi jakiś własny biznes. Czy mogłaby zostać sponsorem mnie i mojej Żony? (obecnie przebywamy w Polsce). Jakie warunki musiałaby spełnić? Gdzie mógłbym znaleźć jakieś informacje w j. angielskim żeby jej przesłać i dzięki temu mogła się zorientować jak to mniej więcej wygląda? Z góry dzięki za odpowiedź. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted May 2, 2009 Report Share Posted May 2, 2009 Moglaby i jesli ma duzo kasy a do tego zna dobrego prawnika to niech dziala ,tutaj wchodzi tylko sponsorowanie przez prace . a strony o tym to sa raz : http://www.uscis.gov/portal/site/uscis plus poczytaj o tym na Forum co i jak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trumbzgfud Posted May 2, 2009 Author Report Share Posted May 2, 2009 Dzięki za odpowiedź. A ile mógłby taki prawnik kosztować? Mam odłożone ok.8000$ na ten cel i bym jej potem zwrócił. Ale czy to wystarczy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kubakj Posted May 3, 2009 Report Share Posted May 3, 2009 Dzięki za odpowiedź. A ile mógłby taki prawnik kosztować? Mam odłożone ok.8000$ na ten cel i bym jej potem zwrócił. Ale czy to wystarczy? Nie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trumbzgfud Posted May 3, 2009 Author Report Share Posted May 3, 2009 A czy ktoś mógłby przybliżyć jak cały proces takiego sponsorowania mógłby wyglądać? Według mojej (skromnej) wiedzy następująco. Poprawcie mnie jeśli się mylę: 1) wysyłam prośbę do znajomej w USA o sponsorowanie. 2) Ta bierze prawnika i przygotowują dla nas wszystkie formalności 3) Wysyłają do urzędu imigracyjnego 4) Ten rozpatruje naszą sprawę (zapewne nawet kilka lat) 5) Akceptuje nas bądź nie. I co dalej? Jeśli tak to na podstawie jakiego dokumentu moglibyśmy już wjechac do US? pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.