BigRed Napisano 18 Maja 2009 Autor Zgłoś Napisano 18 Maja 2009 "20. Nazwa i adres obecnego miejsca pracy lub szkoły" - wpisać studia i dane uczelni, a o pracy nie wspominać.?? Wybacz, że tak Cie męczę..
sly6 Napisano 18 Maja 2009 Zgłoś Napisano 18 Maja 2009 Pytania sa o obecna prace,miejsce pracy ,szkola,studia i tyle..Jak bedzie miejsce to wpisz dane uczelni-pracy ..a jak nie to mozesz dopisac dlugopisem dla tych co uwazaja ze nie dzownia do pracy-uczelni z tym bywa roznie i teraz jak ktos chce klamac to niech sie liczy z tym ze na niego moze popasc ze jego sie sprawdzi ..Wybor nalezy do danej osoby.
BigRed Napisano 18 Maja 2009 Autor Zgłoś Napisano 18 Maja 2009 SLY - tylko nie wiedziałam jak to wpisać, ale chyba wpisze tylko, że studiuję, gdyż na tym się opieram - studentka a nie pracownik ;-) pracownik - pól etatowy:P Osobiście nie słyszałam, aby dzwonili do kogoś na Uczelnię, z praca nie wiem.. nie orientuję się, nie słyszałam nic na ten temat :-) Dziękuję Wam za odpowiedzi
anemarie1 Napisano 18 Maja 2009 Zgłoś Napisano 18 Maja 2009 Jesli pracujesz to czemu tego nie chcesz wpisac. No chyba ze podroz pokrywaja Twoi rodzice, to wtedy mozliwe ze beda Cie walkowac o rodzicow ich prace itd. Ja wpisalam prace, uczelnie, (adresy, telefony) sama sobie finasowalam podroz!
BigRed Napisano 18 Maja 2009 Autor Zgłoś Napisano 18 Maja 2009 NIE no, koszty to Tatuś pokrywa - Zapraszający na wakacje Więc tu raczej nie powinni się przyczepić A co do tej pracy nie o to chodzi, że nie chcę wpisać. Praca to tak co by się zbytnio nie nudzić i nie "zapleśnieć" Nie jest to płaca, która pozwoliłaby mi na taki pobyt w USA :/ To praca na pół gwizdka - co prawda jest to kolejny powód, który trzyma mnie w PL. Tylko z tego względu mam zamiar to napisać, aczkolwiek się zastanawiam... Nie mam zamiaru tam zostać O nieee co to to nie!
bobot48 Napisano 19 Maja 2009 Zgłoś Napisano 19 Maja 2009 Wpisz ze pracujesz. Przeciez nie musza pytac czy to jakas poważna praca tzn na stale czy cos. Konsul moze popatrzec :aha uczy sie pracuje ma do czego wracac. Ja bym wpisal i nie zastanawial sie
sly6 Napisano 19 Maja 2009 Zgłoś Napisano 19 Maja 2009 a jak nawet sie zapyta o prace to wie doskonale ze to jest praca na jakis czas a do tego jak naprawde pracujesz to bedziesz wiedziec co robisz itp.
BigRed Napisano 19 Maja 2009 Autor Zgłoś Napisano 19 Maja 2009 Dziękuję Wam bardzo. Co do odpowiedzi powyższych, a mam jeszce jedno pytanie... Studiuję na IIIroku jak już wyżej zostało wspomniane, studia licencjackie. Ale w indexie ani w legitce nie mam napisane, ze są to studia licencjackie. Wiec na pytanie ile zostało mi studiowania..?? NO ja liczę na 2 lata bo mgr na pewno, wiec mówić, ze jeszcze dwa czy jak to ugryżć, aby było OK. DZIĘKUJĘ i pozdrawiam
sly6 Napisano 19 Maja 2009 Zgłoś Napisano 19 Maja 2009 Konsulowie wiedza ile trwaja studia i bedziesz musiala powiedziec ze zostajesz na mgr 2 letnie i wtedy moze Ci dadza wize dluzsza . Pamietaj ze od rozmowy duzo zalezy
Joanna.En Napisano 19 Maja 2009 Zgłoś Napisano 19 Maja 2009 Mów prawdę, że kończysz licencjackie i chcesz iść na magisterskie itd. BTW ja byłam miesiąc temu z wnioskiem o wizę. Również jestem na 3 roku licencjackich. Konsul zapytał tylko o rok studiów i tyle. Widocznie wyglądam wiarygodnie, że dostałam wizę i to od razu na 10 lat. Może dlatego, że wczesniej byłam na studenckiej i że lecę na kurs językowy... Poza tym też nie miałam nic do ukrycia i mówiłam prawdę.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.