Skocz do zawartości

W&t Usa 2010

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

chodzi mi o to czy jest mozliwosc pracowania np 2 miesiecy poczym zrobienie sobie przerwy na zwiedzanie czyli maksymalnie 30 dni tak?? i znowu wrocic do pracy???

czy jak juz sie skonczy pracowac pozostaje tylko 30 dni na zwiedzanie i powrot do kraju?? nawet jesli pracowalo sie np jedynie miesiac??

• Odpowiedzi 121
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

To jak, zdecydował się już ktoś na 100 % czy jedzie na work&travel i z którą firmą? Bo wygląda na to, że w tym roku CCUSA trochę podrożało i nadal rozważam czy może nie czasem Almatur? Piszcie proszę jakie macie pomysły. Bo z tego co mi wiadomo, najlepiej zapisywać się już teraz. Po pierwsze, dlatego, że w niektórych biurach do końca października są zniżki, a po drugie większa szansa na lepszego pracodawcę.

Napisano

Nie przerabiałem innych biur poza BTC, jechałem z nimi juz pare razy, było OK, wizy zawsze poczatkiem maja juz mialem. Cen na ten rok nie widziałem u nich na stronie (stany.pl). Ale jak sie zapisywałem rok temu w grudniu, to cena była bardzo w normie. Fajne jest to ze i zwrot podatku robiłem zawsze przez nich za 183 zeta, wtedy jeszcze taniej wszystko wychodziło. Nie szukam na razie innego biura, bo po co.

Napisano

Wrocilam z WAT dosłownie tydzien temu. Jestem bardzoooo zadowolona. Formalnosci - spoko,a prace i cały pobyt zaliczam do jednych z najlepszych w moim życiu .... ale pewnie różnie się trafia. Jechalam z BTC, mieli dość duży wybór ofert w porownaniu do konkurencji... mimo kryzysu, o którym głośno wszędzie. W 2010 pewnie też pojadę, ale nie wiem czy na wlasną rękę czy znowu zdam się na oferty "biurowe"... zobaczymy... za miesiąc zacznę się interesować bardziej... pozdrawiam wszystkich WATowców :)

Napisano
Zaktualizowana lista osób chętnych na wyjazd W&T USA 2010:

adam.francesco

Cate

Katharine

kwasik

nycity girl

Robal

puzoteka

ewelina0426

Asiek 003

okayplaya

smokota

azurowa

tomuś

milicevic

project44

Ray

kamynski

Ja się z listy wypisuję, nie da rady z pieniążkami w tym roku, ale poza tym stwierdziłam, że na wyjazd lepiej zabrać się po studiach - w przyszłym roku jadę na Erasmusa, po 4. roku są megapraktyki zawodowe, więc dopiero po 5. będę miała święty spokój i możliwość wyjazdu... Niestety, studia inżynierskie zapełniają nawet wakacje :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...