bob77 Napisano 10 Września 2009 Autor Zgłoś Napisano 10 Września 2009 Oczywicie kuzyn byl drugim sponsorem , bo tak sobie zazyczyl konsul w Warszawie.A petycje skladala mama i ona miala byc jedynym sponsorem. Dzieki za zainteresowanie tematem.
promysl Napisano 5 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 5 Listopada 2009 Powróce do wątku. Moim glownym sponsorem jest matka-emerytka, ktorej roczne dochody nie siegają Poverty Line. Mało tego - nie miała obowiązku skladać rocznego rozliczenia podatkowego. Mam dwa wyjscia: 1) Moje Assets 2) Joint Sponsor Ad1./ Pytanie w kwestii wskazania wlasnych zasobów finansowych. Do 18212$ brakuje mi ok 10K - czy w takich okolicznosciach muszę udokumentować srodki (gotówke) w wysokości 5-krotności czy 3-krotności brakującej różnicy (10000 x3 czy x5), czy też całości puli 18212 x 3 czy x5. Czy proceduralnie takie dokumenty nalezy wysłac razem z I-864 do NVC czy przygotowac dopiero na rozmowe z konsulem? To bedą MOJE pieniądze - NIE sponsora! Ad2./ Jezeli bede mógł miec Joint Sponsora to czy poziom jego dochodów MA WYSTARCZYC na pokrycie różnicy (np. 10K) czy NA CAŁĄ pulę minimalną (18212). Jezeli moj Joint Sponsor posiada wspolmałzonka, rozlicza sie wspolnie - to czy wspolmalzonek rowniez MUSI uczestniczyc w tym wsparciu, czy może zostać nie wymieniany?
wow Napisano 20 Maja 2010 Zgłoś Napisano 20 Maja 2010 czy sponsor, w ciagu tych 10 lat/lub do czasu otrzymania przez beneficjenta obywatelstwa, moze zrezygnowac ze sponsorowania?
karina Napisano 20 Maja 2010 Zgłoś Napisano 20 Maja 2010 nie moze. Prawnie ma podpisany kontrakt z rzadem.
sly6 Napisano 20 Maja 2010 Zgłoś Napisano 20 Maja 2010 tak myslalem Karina,dziekuje za ta odpowiedz..dlatego tez trudno kogos znalesc na podpisanie takiego czegos to samo jest w Kanadzie .
wow Napisano 22 Maja 2010 Zgłoś Napisano 22 Maja 2010 dziekuję bardzo za informacje. Nie bylam pewna.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.