mercer Napisano 12 Października 2009 Zgłoś Napisano 12 Października 2009 Tak dokładnie Donata. I te ich dobre rady, żeby nie rzucac pracy i nie wyzbywac sie majątku Z tymi numerkami to nie jest tak do końca, że ich nie ma. Pewnie ich nie ma to raz ,ale ta formułka jest strasznie standardowa i oklepana, widzialem to u kogos juz ze 2 lata temu. Wysyłaja sztampowo. Wcale nie stoi za tym rzeczywisty stan faktyczny tych numerków. Nie pocieszam przez to ale cos tam ostatnio poprzyspieszali z tym rozpatrywaniem, bardzo delikatnie wprawdzie ale zawsze
krokus Napisano 12 Października 2009 Zgłoś Napisano 12 Października 2009 Mąż także dostał pismo( nie rzucaj pracy:) z NVC. Tez jestesmy ciekawi czy można gdzieś sprawdzic ten Case Number? ciekawe ile jeszcze poczekamy?
donata771 Napisano 12 Października 2009 Zgłoś Napisano 12 Października 2009 Napiszcie mi kiedy Wasze petycje zostaly przyjete moja zostala przyjeta August 10 2005 wiec gdyby co jako corka obywatelki powyzej 21 lat powinnam czekac gora August 2010r. no i oby nie dluzej co do strony podobnej do poprzedniej ktorej juz nie ma by sprawdzac daty rozpatrywania to: https://egov.uscis.gov/cris/processTimesDisplay.do W dolnym prawym rogu mozna wybrac gdzie byly skladane petycje Co do sprawdzania tej nowej fajnej stronki to faktycznie nie pojawia sie nic po wklepaniu nowego Case Number
greg1031 Napisano 12 Października 2009 Zgłoś Napisano 12 Października 2009 Donata moja data przyjęcia petycji czyli Priority date to 15-09-2003 i widzę że jesteśmy w tej samej kategorii F1...jeśli jesteś nadal panną Moja sprawa właśnie ruszyła bo moja data zrobiła się current w biuletynie wizowym na listopad... ja czekam już 6 lat od złożenia petycji... życzę CI by trwało to jak najkrócej, ostatnio daty dość mocno posunęły. Numery sprawy USCIS chyba nadal działają ale już zmiany statusu nie sprawdzisz na stronie, najlepiej dzwoniąc do NVC po numerze WRW... Poniżej znajdziesz etapy/daty mojej sprawy...
donata771 Napisano 13 Października 2009 Zgłoś Napisano 13 Października 2009 6 lat??? czekania???strasznie dlugo!!! Mowia,ze w naszej kategorii-tak,niezamezna czeka sie do 5 lat. Moze wyjdzie tak,ze roznie sie czeka a teraz wiele osob czeka na te wolne numery wizowe....i dostaniemy hurtem do ambasady
greg1031 Napisano 13 Października 2009 Zgłoś Napisano 13 Października 2009 Donata a wiesz co to biuletyn? http://travel.state.gov/visa/frvi/bulletin...letin_1360.html W aktualnym podają jakie aktualnie sprawy mają przyznawane numery wiz. W listopadzie w naszej kategorii to sprawy złożone przed 15 OCT 2003 Od tego pisma z NVC o tym, że przyjęli i nowy numer sprawy WRW... czekałem dwa lata ;/ Może teraz będzie mniej spraw to wszystko szybciej sie posunie...oby
sly6 Napisano 13 Października 2009 Zgłoś Napisano 13 Października 2009 mowicie ze 6 lat do duzo?moze i macie racje ale macie to szczescie ze macie zlozone petycje i teraz od ilosci wiz zalezy jak szybko to bedzie isc kto by chcial z Was czekac ze ktos na Was bedzie cos skladal-zalatwial a potem nici z tego wychodza(bo mialo cos byc-zlozone a...),ciekawe prawda ale prawdziwe...nie pisze tego aby Was pocieszyc lub tez powiedziec ze inni maja gorzej bo Wy swoje przechodzicie ale w zyciu jest tak roznie ze czasami czlowieka kur....bierze na pewne sprawy i tego nie da sie przeskoczyc bo jak dla kogos jestes nikt to tak z Toba bedzie postepowac.
mercer Napisano 13 Października 2009 Zgłoś Napisano 13 Października 2009 sly6 masz całkowita racje. To ja z Was wszystkich raczej będe czekał najdłużej. Moja petycja zostala złożóna przez siostre ("najgorsza" kategoria) 25 maja 2002.
sly6 Napisano 13 Października 2009 Zgłoś Napisano 13 Października 2009 moze nie bedzie az tak zle ,,moze zwieksza ilosc wiz ...pozyjemy zobaczymy jak kto bedzie bo powoli mowia o tym w USA ze tyle czasu osoby nie moga czekac na laczenie rodzin a co bedzie z tym to czas pokaze
krokus Napisano 13 Października 2009 Zgłoś Napisano 13 Października 2009 "mercer" napewno nie ty tylko my. Jestesmy w kategori F4 , a nasza data to : pażdziernik 2004. Do tej daty w viza biuletynie jeszcze baaaaardzo daleko.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.