ryszard_ochodzki Napisano 19 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Września 2009 witam, 2 wrzesnia mialem wziete odciski placow. dzis przyszedl mi list z wezwaniem na interview na 19 pazdziernika. tu mam jedno pytanie - rozmawiajac ze znajomymi dowiedzialem sie, ze z reguly po odciskach palcow dostaje pozwolenie na prace wraz z SS. czy to znaczy, ze dostane osobna koperte z tymi dokumentami?? czy mam je wybrac w uscis? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szeli Napisano 19 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Września 2009 Podejrzewam, ze pozwolenie na prace powinno przyjsc w miedzyczasie przed interview jesli oczywiscie aplikowales o nie wypelniajac forme I-765 - sprawdz numer twojej sprawy na stronie USCİS... Po pomyslnym przejsciu interview juz i tak ono nie bedzie ci potrzebne... Odnosnie SSN to raczej ci nie przyjdzie wraz z Work Permit - Musisz sam go sobie wyrobic w Urzedzie ale aby to bylo mozliwe musisz posiadac owe pozwolenie na prace lub GC wiec poki co cierpliwie czekasz... Don`t worry - czekales 9 lat; miesiac czasu cie nie zbawi... Czytalem twoje poprzednie posty, absolutnie nic nie krec odnosnie nielegalnej pracy - mow, ze pracowales i placiles podatki. Powodzenia na interview Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 19 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Września 2009 tutaj masz strone odnosnie numery SSN: http://www.ssa.gov/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryszard_ochodzki Napisano 19 Września 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Września 2009 Podejrzewam, ze pozwolenie na prace powinno przyjsc w miedzyczasie przed interview jesli oczywiscie aplikowales o nie wypelniajac forme I-765 - sprawdz numer twojej sprawy na stronie USCİS... Po pomyslnym przejsciu interview juz i tak ono nie bedzie ci potrzebne... Odnosnie SSN to raczej ci nie przyjdzie wraz z Work Permit - Musisz sam go sobie wyrobic w Urzedzie ale aby to bylo mozliwe musisz posiadac owe pozwolenie na prace lub GC wiec poki co cierpliwie czekasz... Don`t worry - czekales 9 lat; miesiac czasu cie nie zbawi... Czytalem twoje poprzednie posty, absolutnie nic nie krec odnosnie nielegalnej pracy - mow, ze pracowales i placiles podatki. Powodzenia na interview Cze! Wielkie dzieki za szybka odpowiedz i pomoc! No i teraz tylko czekac - rowny miesiac od dzisiaj Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
randy Napisano 19 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Napisano 19 Września 2009 W jakim miescie zalatwiasz jak mozna wiedziec? Szybko przyslali Ci na interview. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryszard_ochodzki Napisano 20 Września 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Września 2009 Dokumenty byly wyslane do Chicago, a sprawe mam w Newark, NJ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karina Napisano 20 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Napisano 20 Września 2009 Jak masz dobrze wypelnione dokumenty to interview masz bardzo szybko. Jesli maja watpliwosci do dokumentow - to czekasz na interview dluzej, bo musza posprawdzac wiele rzeczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryszard_ochodzki Napisano 24 Września 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Dzis wlasnie przyszla poczta karta z pozwoleniem na prace Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ryszard_ochodzki Napisano 3 Października 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 3 Października 2009 mam jeszcze jedno pytanie - dostalem wlasnie karte SS, na ktorej napisane jest - valid for work only with dhs authorization. czy w momencie otrzymania zielonej karty musze jeszcze raz isc do urzedu ss w celu wymiany na normalna SS czy to jest juz ostateczna wersja mojej karty. drugie pytanie to, co nalezy zrobic, zeby zrobic transfer moich skladek na ss i innych dupereli z mojego tax ID, na ktorym pracowalem przez ostatnie lata? z gory dzieki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.