dobry010 Posted April 9, 2005 Report Posted April 9, 2005 szukałęm na forum o tym ale chyba hakerzy zrobli swoje... nie znalazlem mam pytranie - czy zdjęcie do wizy musi spelniac 100% te wszystkie kryteria ktore sa na stronie: Zdjęcie spełniające wszystkie niżej wymienione kryteria: "zdjęcie, wykonane w ciągu ostatnich sześciu miesięcy, musi być przyklejonie na wniosku wizowym; wymiary zdjecia - kwadrat o boku 5 cm; fotografia może być czarno-biała lub kolorowa; tło - białe lub inne jasne, jednolite; twarz na zdjęciu musi mierzyć 3 cm od czubka głowy do podbródka; wzrok i twarz muszą być skierowane prosto w obiektyw aparatu; oboje uszu być widoczne; nie można fotografować się w ciemnych okularach; nie można fotografować się w nakryciu głowy, chyba że nakrycie noszone jest z powodów religijnych, jednak nawet w takich przypadkach cała twarz musi być widoczna." bo moje nie spelnia jednego z tych pktow - mam widoczne w 100% tylko jedeno ucho a drugie tylko troszeczke??? fotograf chyba robil zdjecie tak jak do dowodu - mimo ze mowilem ze to do wizy... wiem ze czepiam sie szczegółów ale nie chciałbym leciec z ambasady do fotografa i robic jakiegos zdjecia na szybciora...
sly6 Posted April 9, 2005 Report Posted April 9, 2005 najlepiej bedzie jak pojdziesz z tymi wytycznymi do fotografa i powiesz zeby Ci zrobil jeszcze raz bo pewnie Cie odesla abys zrobil fotke jeszcze raz a na Pieknej zaplacisz duzo ,narazie
Guest Posted April 9, 2005 Report Posted April 9, 2005 - mimo ze mowilem ze to do wizy... .. ....Albo trafiłeś na głuchego fotografa, albo nie powiedziałeś , że chodzi o wizę amerykańską :!: :!: :!: Większość krajów akceptuje fotki z "profila" . Amerykanie "an face" , tak jak do kartoteki kryminalnej :wink:
dobry010 Posted April 9, 2005 Author Report Posted April 9, 2005 "....Albo trafiłeś na głuchego fotografa, albo nie powiedziałeś , że chodzi o wizę amerykańską :!: :!: :!: " powiedziałem, powiedziałem... wlasnie wrocilem od fotografa i mam nadzieje ze te zdjecia bede dobre...
Dreed Posted April 9, 2005 Report Posted April 9, 2005 Witam ! Jesli do Warszawy jedziesz to na przeciwko Ambasady jest fotograf ....100 % robi dobre zdjecia zna wymiary nie ma problemu 30 zł płacisz czekasz od 3 - 5 min.... Sam robiłem na 15 min przed wejsciem do Ambasady , jeszcze były ciepłe :wink: Pozdrawiam
marcin06 Posted April 9, 2005 Report Posted April 9, 2005 A na moim zdjeciu tlo jest co prawda biale ale u gory zdjecia przechodzi nieco w takie szare, mysle ze to wina padania swiatla bo u fotografa tlo bylo biale. I teraz sie zastanawiam czy nikt mi tego nie zakwestionuje w konsulacie?
Chomik Posted April 9, 2005 Report Posted April 9, 2005 A na moim zdjeciu tlo jest co prawda biale ale u gory zdjecia przechodzi nieco w takie szare, mysle ze to wina padania swiatla bo u fotografa tlo bylo biale. I teraz sie zastanawiam czy nikt mi tego nie zakwestionuje w konsulacie? Nie przesadzajmy.
marcin06 Posted April 9, 2005 Report Posted April 9, 2005 Czytalem, ze ludzie nie dostaja wizy za zle wymiary zdjecia wiec wole dmuchac na zimne
sly6 Posted April 9, 2005 Report Posted April 9, 2005 za wymiary tak ,sam bylem swiadkiem jak Pan mierzyl linijka wymiar zdjecia 8)
dobry010 Posted April 10, 2005 Author Report Posted April 10, 2005 mierzyłem te zdjęcia , które zrobiłem sobie jako pierwsze i nie wiem dlaczego ale dla niektorych wymiar 5cm x 5cm to wymiar 5,4 x 5,4 niby jeden z najlepszych fotografow w miescie (podobno tez w wojewodztwie) a tu taka fuszerka... a moze rutyna :?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.