trucker Napisano 12 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 12 Listopada 2009 Co to sie dzieje teraz? Jak cofneli daty w pazdzierniku tak teraz to caly czas stoi i nic sie nie zmienia zeby rozpatrywali jakies nowe petycje. Moze mi ktos powiedziec czy jest jakas nadzieje zeby daty w biuletynie sie zmienily i poszly do przodu? Pozdrawiam
donata771 Napisano 12 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 12 Listopada 2009 Tu masz aktualny biuletyn oraz wczesniejsze http://travel.state.gov/visa/frvi/bulletin...letin_1360.html
sly6 Napisano 12 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 12 Listopada 2009 od wielu lat tak jest ze daty sie cofaja..nalezy miec nadzieje ze pujda dalej
zuzia Napisano 12 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 12 Listopada 2009 nie ma sie co ludzic za bardzo ,zwazywszy na fakt,ze w kat sponsorowania pracowniczego(a zapewne trucker mial te kategorie na mysli)sa wyrazne ograniczenia 140 000 na rok,to nie jest za wiele w stosunku do ilosci osob oczekujacych. Z drugiej strony wydaje mi sie,ale to tylko moje zdanie na ten temat chodzi im o "wyczyszczenie" starych prioryty date,dopoki tego nie zrobia ,kolejka w VB raczej sie nie przesunie,no chyba ,ze o pare miesiecy do przodu.Jakis czas temu Karina pisala ,iz w najblizszych miesiacach w VB moze byc U dla kategorii EB3,moj prawnik mowil to samo,czyli prognozy sa nie za ciekawe
karina Napisano 12 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 12 Listopada 2009 W kategorii 3 dla skilled workers watpliwe aby daty posunely sie do przodu w taki sposob aby bylo to zauwazalne. Tak jak napisala zuzia, jest niewiele wiz (czyli green card) dla tejze kategorii a petycji jest naprawde sporo. Teraz jeszcze sa osoby, ktore mialy zlozone petycje w 2001 roku nie maja dalej odpowiedzi co sie dzieje z ich sprawa (czyli jest nadal pending). Mam mnostwo klientow, ktorzy sa juz po interview w immigration i czekaja tylko na priority date az sie pokaze aby moc im wydrukowac green card (a tym samym zatwierdzic sprawy). Dobrze zrobily osoby, ktore jeszcze jakis czas temu posluchaly mnie i majac mozliwosc sponsorowania w EB2 przeszli na EB2 mimo, ze mieli juz zatwierdzone dokumenty w Departamencie Pracy na kategorie EB3. Teraz wiele z tych osob ma juz dawno green card, a tak nawet by nie mialy jeszcze pozwolen na prace. Czasem warto poczekac troche czasu i zrobic takie sponsorowanie jakie ma szanse na jak najszybsze przejscie niz zaczynac cos co sie bedzie ciaglo latami. Z tego co nam wiadomo - ale to sa tylko pogloski - ze istnieja wyrazne przeslanki aby nie ruszac visy bulletin poza rok 2003. Tez mysle - tak jak adwokat zuzi - ze kategoria EB3 stanie sie niedlugo U.
trucker Napisano 13 Listopada 2009 Autor Zgłoś Napisano 13 Listopada 2009 A jak sie mozna sie przekwalifykowac na EB2?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.