volkis2 Napisano 12 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 12 Listopada 2009 Witam wszystkich mam nastepujacy problem 1 grudnia mam lot warszawa - amsterdam - NYC - Miami , przylatuje do NYC o 20:00 1 grudnia , wylot do Miami mam o 19:00 2 grudnia , wiec 23 godziny oczekiwania , i teraz pytanie czy moge opuscic lotnisko i przyjsc na drugi dzien i poleciec do Miami czy trzeba gnic na lotnisku przez te 23 godziny ? Pani w firmie w ktorej kupowalem bilety zapewniala mnie ze moge opuscic lotnisko , zadzwonilem do Ambasady USA i tam tez dostalem potwierdzenie tej informacji , jednak moze ktos mial taka sytuacje .. np. co z bagazami , bo wiem ze musze je odebrac i przejsc kontrole celna , czy moge je nadac od razu czy jakis czas przed odlotem do miami ... dodam ze mam promese 10 lat i wbite tam mozliwosc wielokrotnego przekraczania granicy ( literka M ) .. oraz drugie pytanko , z miami plyne na cruse na bahamy 4 dniowy , czy ktos byl na takiej imprezie ?
danik Napisano 12 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 12 Listopada 2009 możesz wyjść z lotniska, bo przylatując przechodzisz imigration i jesteś legalnie na terytorium USA, gorzej z walizkami bo raczej będziesz musiał je tarzać ze sobą, gdyż nie nadasz walizek na lot, który ma być za 23h, może będziesz mógł je sobie gdzieś zostawić
pelasia Napisano 13 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 13 Listopada 2009 Witam wszystkichmam nastepujacy problem 1 grudnia mam lot warszawa - amsterdam - NYC - Miami , przylatuje do NYC o 20:00 1 grudnia , wylot do Miami mam o 19:00 2 grudnia , wiec 23 godziny oczekiwania , i teraz pytanie czy moge opuscic lotnisko i przyjsc na drugi dzien i poleciec do Miami czy trzeba gnic na lotnisku przez te 23 godziny ? Pani w firmie w ktorej kupowalem bilety zapewniala mnie ze moge opuscic lotnisko , zadzwonilem do Ambasady USA i tam tez dostalem potwierdzenie tej informacji , jednak moze ktos mial taka sytuacje .. np. co z bagazami , bo wiem ze musze je odebrac i przejsc kontrole celna , czy moge je nadac od razu czy jakis czas przed odlotem do miami ... dodam ze mam promese 10 lat i wbite tam mozliwosc wielokrotnego przekraczania granicy ( literka M ) .. oraz drugie pytanko , z miami plyne na cruse na bahamy 4 dniowy , czy ktos byl na takiej imprezie ? sprawdz dokladnie na bilecie lotniska w NYC, bo sa trzy, dwa miedzynarodowe i jedno mniejsze tylko do lotow wewnetrznych. sprawdz czy przypadkiem nie przylatujesz na jedno a wylatujesz z drugiego. sa w znacznej odleglosci od siebie. dwa z nich to lontniska miedzynarodowe John F. Kennedy International Airport (JFK) oraz Newark International Airport (EWR)( NJ o ile sie nie myle) a pozostale do lotow wewnetrznych to LaGuardia Airport (LGA) http://www.ny.com/transportation/airports/ pozdr
sly6 Napisano 14 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 14 Listopada 2009 spytaj sie w tej linii lotniczej co bedzie z bagazami jak takie cos zrobisz
volkis2 Napisano 23 Listopada 2009 Autor Zgłoś Napisano 23 Listopada 2009 witam dzieki za odpowiedzi . przylatuje i odlatuje z JFK , ogolnie bylem juz w USA 8 razy ale zawsze po wyladowaniu zostawalem w danym miescie ... co do Bahamow plyne statkiem Monarch of the Seas cala wyjazd zakupilem na www.expedia.com swietny portal korzystalem z niego rok temu przy wycieczce na Hawaje ( 50% taniej niz z jakiego kolwiek biura w Polsce ) Nick czy mozesz mi napisac co jeszcze zobaczyc warto jest na Bahamah bede w Nassau i coco cay
volkis2 Napisano 30 Listopada 2009 Autor Zgłoś Napisano 30 Listopada 2009 a czy na takim crusie na bahamy jest jedzenie i picie , bo kraza rozne opinie , niektorzy mowia ze jedzenie jest no i napoje ( alkoholowe platne ) ... jutro wylot
Joanna30 Napisano 30 Listopada 2009 Zgłoś Napisano 30 Listopada 2009 Jedzenie i picie jest. Ale napoje alkoholowe są dodatkowo płatne, jak wszędzie przeważnie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.