sly6 Napisano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2009 ten temat poczytaj i sama zobacz jak jest... http://www.usa.info.pl/board/index.php?sho...c=14685&hl= sa osoby ze ida za 2 tyg i wychodza z wiza a sa tacy ze za 3-5 razem wychodza.. Bo na infolinii tak Ci tez powiedza ale tym im powiedz ze jedziesz na chrzest a to: Osoba, która otrzymała odmowę wydania wizy może w dowolnym czasie ponowić starania o jej uzyskanie. Zalecamy jednakże, by odłożyć złożenie nowego wniosku do chwili, gdy sytuacja związana z zatrudnieniem, finansami czy statusem rodzinnym ulegnie zmianie. W przeciwnym razie prosimy dokładnie rozważyć decyzję o ponownym ubieganiu się o wizę, gdyż wiąże się to z koniecznością wniesienia bezzwrotnej opłaty wizowej. http://polish.poland.usembassy.gov/poland-pl/q17_2006.html
Diii Napisano 9 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2009 tak wiem, te linki to juz prawie na pamiec znam, od 2 dni nic innego nie czytam!!! najgorzej bedzie jak trafie na tego samego konsula studenci maja latwiej, a przeciez wiadomo ze nie zostawie 2 dzieci i mieszkania!!!
sly6 Napisano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2009 studenci wcale nie maja tak latwo jak sadzisz ,,,z tym nie ma w 100% pewnosci... ze nie zostawisz mieszkania-meza-dzieci?zeby to bylo takie prawdziwe to nie bylo by tyle dzieci opuszczonych,,mezow-zon w Polsce ,,a Konsulowie o tym dobrze wiedza jak jest w zyciu ,tak wiec nie pozostaje Ci nic innego jak isc znow po wize i moze rezultat bedzie inny czego Ci zycze ps raz sie chyba zdarzylo tak ze ktos trafil na tego samego i wtedy ta osoba przeszla do innego mozesz tez zadac pytanie dlaczego nie dostalas wizy i prosic kogos innego aby Ci to wytlumaczyl
Diii Napisano 9 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2009 ok, czyli gdybym miala takiego pecha moge prosic o rozmowe z innym konsulem???
sly6 Napisano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2009 jesli podejdziesz to On sam powinien takie cos zasugerowac jak kto sie stalo wtedy...
Diii Napisano 9 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2009 no nic, trzeba spróbowac ale chyba po nowym roku dopiero, to akurat bedzie 4 tygodnie od odmowy, moze cos zdzialam...
sly6 Napisano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2009 a gdzie bylas na rozmowie?w Warszawie czy w Krakowie?
gacus Napisano 9 Grudnia 2009 Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2009 Diii, masz silne zwiazki z Polska! A co do decyzji konsula moge powiedziec ze sie nie zgadzam! Widzisz...ja poszedlem po wize (Krakow) i udowodnilem mam te niby wiezy z Polska. Tyle ze ja nie bylem w takiej sytuacji jak Ty. Mialem tylko umowe o prace w reku i dowod rejestracyjny od auta.....tylko tyle. Napisalem we wniosku ze chce tam byc 2 tygodnie do miesiaca (z moimi finansami nie moglem napisac wiecej). Konsul z usmiechem dal mi wize. Natepnym razem we wniosku pisz czas pobytu taki, na jaki Cie stac. To sa moje wnioski wyciagniete od siebie. Powodzenia Zycze
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.