milka111 Napisano 31 Grudnia 2009 Zgłoś Napisano 31 Grudnia 2009 witam wszystkich Forumowiczow Chcialam zapytac czy moze ktos zna temat i poda mi kilka wskazowek nakresle moj problem -przebywalam w stanach 9 lat ( nielegalnie) wrocilam jestem ponad pol roku i niestety nie moge sie odnalezc postanowilam wrocic wiem ze nie jest to łatwe ale mozliwe bedac w stanach wiem ze wielu znajomych wlasnie tak sie legalizowalo i wiem ze jest to do przejscia prosze o jakies informacje jezeli ktos juz to zrobil w polsce w konsulacie dziekuje i pozdrawiam
KW Napisano 31 Grudnia 2009 Zgłoś Napisano 31 Grudnia 2009 Jesli bylas w Stanach 9 lat nielegalnie i wrocilas to nic nie pomoze, nawet malzonek obywatel masz zakaz wjazdu na 10 lat i musisz odczekac (mozna sie starac o waiver od tych 10 lat ale to jest baaardzo trudne i kosztowne i nawet parom ktore maja razem dziecko nie zawsze sie to udaje) co innego jesli sie jest nielegalnie nadal w USA wtedy malzenstwo z obywatlem pozwla na zalegalizowanie statusu - ale musi byc z milosci
milka111 Napisano 31 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Napisano 31 Grudnia 2009 dziekuje za informacje mam jescze jedno pytanie na lotnisku nie odebrano mi kartki i94 czy znaczy to ze wg nich jestem jeszcze w usa i moze to pomoze mi wjechac przez kanadę czyli bede nadal w stanach i wtedy pomyslec o slubie -czy prosciej pomysles o waiver z racji tego ze moje dziecko sie urodzilo w stanach jest troche chore bylo leczone i moze na tej podstawie dostane wjazd ponowny co o tym myslicie dziekuje
KW Napisano 31 Grudnia 2009 Zgłoś Napisano 31 Grudnia 2009 jesli masz ta kartke i uda ci sie wrocic przez zielona to masz szanse sie legalizowac o ile nie wypatrza cie w jakiejs historii lotow, nie wiem czy sprawdzaja bez tej kartki nic nie zrobisz, nawet jako zona obywatela jeden plus z waiverem jest trudno, trzeba miec bardzo dobrego prawnika i bardzo dobre powody, jesli leczenie dziecka bylobymozliwe tylko w USA i mialby was kto utrzymac to moze by przeszlo obie wersje sa trudne a pierwsza troche ryzykowna ( i nielegalna) zgodnie z tym postem, maja dostep do historii lotow: http://www.usa.info.pl/board/Powrot-Po-Nie...cie-t15065.html
sly6 Napisano 2 Stycznia 2010 Zgłoś Napisano 2 Stycznia 2010 dlaczego prawie kazdy uwaza ze jak nie ma wiz do Kanady to taka osobe sie wpusci? a no nie i jesli bedzie jakies ale to 1 samolotem taka osobe sie zawraca ..lub tez prosi sie o wplacenie kaucji a Ona do niskich nie nalezy ,,przepada Ona jesli sie nie wyleci z Kanady na czas a do tego nalezy miec paszport biometryczny aby wleciec bez wizy Mozesz sprobowac cos zrobic ze masz dziecko chore ale wtedy gdzie jest Ojciec tego dziecka?czy cos by zrobil w tej sprawie? jak urzad by sie dowiedzial ze wylecialas z USA,wrocilas przez zielona granice to i dziecko Ci nie pomoze-maz z obywatelstwem abys zostala w USA a moga sie dowiedziec przez loty--przez dobrych znajomych ktorych kazdy ma kolo siebie ,,wiec czy warto zyc w strachu? a nawet jak nie wyjdzie teraz to kiedys moze wyjsc a jest taka mozliwosc... slub biznesowy?tzn za kase masz na mysli? jakby sie dowiedzial urzad ze takie cos zrobilas to masz deportacji nawet jakbys miala ok z pobytem
nebrasca12 Napisano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2010 Milka!! Probóje juz którys raz i cos kasuje mi tekst.Prosze odpisz mi na prywatnego maila na Wirtualna.bo chce się z Tobą skontaktowac i pogadac prywatnie
sly6 Napisano 5 Stycznia 2010 Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2010 nebrasca12 a o czym chcesz porozmawiac?moze mi napisz tekst a ja go wkleje jako Twoj?
kubakj Napisano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2010 Bylo nie wracac do Polski, bysmy zrobili biznes
lisokoks Napisano 9 Lutego 2010 Zgłoś Napisano 9 Lutego 2010 Cze Milka, możesz się zemna skontaktowac proszę?! Ponieważ jestem w takiej samej sytuacji jak ty....
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.