gal Napisano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2010 Kiedys to znaczy kiedy? W latach 60tych kazdy byl potrzebny bo nie bylo rak do pracy. Moj pra pra dziadek przyplynal 100 lat temu, rozpoczynal sie raj na ziemi ale praca byla niezmiernie ciezka.
sly6 Napisano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2010 gal masz racje co do kiedys mialem na mysli lata 90-te bo faktycznie wiele osob przyplynelo statkiem do ziemi obiecanej ,,slyszalem o takim przypadku 1912
zibo Napisano 14 Marca 2010 Zgłoś Napisano 14 Marca 2010 ja mam pytanie do tego wątku. Mianowicie chcę lecieć do USA 07.04.2010 i tam być niecały miesiąc z narzeczoną by później lecieć do Australii do szkoły, która rozpoczyna mi się 03.05.2010. Sprawdzałem bilety i lot w jedną stronę w Swiss air kosztuje 2300 a w dwie 2950. Nie mam zamiaru wyrzucać 650 zl po to tylko żeby mieć pewność że na granicy USA mnie nie cofną. Jakieś rady? Wiza do USA to wiza turystyczna a wiza do Australii studencka.
Anarion Napisano 15 Marca 2010 Zgłoś Napisano 15 Marca 2010 A masz bilet z USA do Australii? Urzędników na lotnisku nie tyle obchodzi to, czy wrócisz tam, skąd przyleciałeś, tylko czy wyjedziesz z USA w określonym terminie, a nie zostaniesz, żeby tam pracować na czarno..
sly6 Napisano 15 Marca 2010 Zgłoś Napisano 15 Marca 2010 a najlpiej miec taki bilet ze leci sie np Polska,,USA a potem Australia...a nie ze dopiero w USA sobie kupie bilet
zibo Napisano 15 Marca 2010 Zgłoś Napisano 15 Marca 2010 no to chyba będę musiał kupić bilet w Polsce z USA do Australii. Linie air New Zealand są najtańsze ciekawe czy da się to zrobić przez neta? A jeszcze jedno jak kupie bilet przez neta do Australii to skąd urzędnik na lotnisku w stanach będzie wiedział ze takowy posiadam skoro przy takim zakupie dostaje sie mailem tylko kod rezerwacji? A tak w ogóle to uważam że to jest chore że trzeba wykupywać w dwie strony żeby cie nie cofnęli. Jak ktoś będzie chciał jechać tam do pracy to kupi sobie taki bilet w dwie strony straci 650zl a i tak będzie pracował.
sly6 Napisano 16 Marca 2010 Zgłoś Napisano 16 Marca 2010 zibo wydrukujesz sobie ten kod bo tam bedzie napisane jak bedziesz lecial
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.