lisokoks Napisano 29 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2010 musze wyjasnic: bylem w New York 6 lat, wrocilem tydzien temu, poniewaz musialem...problemy rodzinne, mam tam stala prace i kontakty, takze dziewczyne amerykanke ktora chce sie zemna ozenic, wiec jezeli udalo by mi sie dostac do usa, to nie mam juz mozliwosci sie ozenic z obywatelka usa dla green card?
sly6 Napisano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2010 lisokoks musial bys miec duzo szczescia aby wjechac to raz 2 raz aby sie nie wydalo ze wyleciales z USA i byles caly czas jesli by sie wydalo to masz zabrana GC oraz wyjazd na stale z USA lub tez nie wydadza Ci GC bo tak masz zakaz wjazdu na okres 10 lat na teren USA i bez waiver nie masz co starac sie o wize na pobyt staly
Saka Napisano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2010 Jezeli bys tam dalej byl, to kwestia kilku miesiecy do GC. Ale, ze wrociles do Polski to zaczal cie obowiazywac 10 letni zakaz, a znowu jak wlecisz tam nielegalnie to nigdy nie zalegalizujesz pobytu.
lisokoks Napisano 29 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2010 sorki anie nie jestem w temacie..... czyli wylatujac, oni maja mnie w komputerze? co bym nie robil oni wiedza, ze juz wylecialem? dzieki
gal Napisano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2010 Tak dokladnie, jesli dostaniesz sie nielegalnie przez granice to twoj status bedzie zaden a "zaden" status jest gorszy od "nielegalnego" bo nie pozwala na legalizacje przez malzenstwo.
lisokoks Napisano 29 Stycznia 2010 Autor Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2010 no tak ale w paszporcie nie ma, ze wylecialem.... teraz wymieniam na paszport biometryczny, wiec nawet nie ma w niej visy....
sly6 Napisano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2010 minely te czasy ze mozna bylo klamac co nie oznacza ze kazdego maja ale jesli bedziesz cos robil nieodpowiednego to przeczytaj ten temat dobrze i sie dobrze zastanow nad swoja sprawa-zyciem: http://www.usa.info.pl/board/Prawnik-Do-Wa...ocy-t13844.html i co z tego ze wymienisz jak pozostaja inne dane takie same wiele osob mysli ze wymieniajac paszport bedzie sie innym a to duzyy blad
gal Napisano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2010 minely te czasy ze mozna bylo klamac co nie oznacza ze kazdego maja ale jesli bedziesz cos robil nieodpowiednego to przeczytaj ten temat dobrze i sie dobrze zastanow nad swoja sprawa-zyciem: http://www.usa.info.pl/board/Prawnik-Do-Wa...ocy-t13844.html i co z tego ze wymienisz jak pozostaja inne dane takie same wiele osob mysli ze wymieniajac paszport bedzie sie innym a to duzyy blad Nie klamac nie mozna bylo nigdy. Amerykanie zawsze byli uczuleni na klamstwa. Do dzis w wielu miejscach ufaja ludziom i wierza ale poniewaz reszta swiata zaczela bardzo naduzywac klamstwa w dazeniu do osiagniecia celu (i nie tylko) Amerykanie zaczeli wprowadzac przepis za przepisem, ktore to wpedzaja klamcow we wlasne sidla.
karina Napisano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2010 no tak ale w paszporcie nie ma, ze wylecialem....teraz wymieniam na paszport biometryczny, wiec nawet nie ma w niej visy.... W paszporcie nie musisz nic miec - linie lotnicze Cie maja, a oni maja polaczenie z DHS. Nawet jesli zadzwonisz na infolinie to pierwsze co slyszysz to to, ze kazdy podrozny musi byc zgloszony do DHS. I po tym Ci odszukaja, nie po paszporcie. Zreszta jak sie rozliczales to kiedy wbija Twoje nazwisko to moga sprawdzic, ze placiles podatki itd. Byly tu osoby, ktore myslaly tak jak Ty i kiedy poszly do konsula to dostaly zakaz ubiegania sie o cokolwiek nie dlatego, ze przesiedzialy wize, ale dlatego, ze klamaly.
sly6 Napisano 29 Stycznia 2010 Zgłoś Napisano 29 Stycznia 2010 gal masz racje co do klamstwa chodzilo mi ze kiedys system nie byl taki szczelny jak jest to teraz i ze wiele spraw wychodzi
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.