kornelka19 Napisano 8 Marca 2010 Zgłoś Napisano 8 Marca 2010 Ja tez dostalam taka wiadomosc online 19 lutego ale na szczescie 1 marca zielona karta przyszla poczta. Bez interview a petycje I-140 i I-485 mialam zlozona 24 12 2009. W dwa miesiace rozpatrzyli mi sprawe bylam bardzo zaskoczona ze tak szybko wszystko poszlo. Zycze wszystkim powodzenia.
karina Napisano 9 Marca 2010 Zgłoś Napisano 9 Marca 2010 I-485 jesli jest skladana na podstawie I-140 ( w 2 kategorii sponsorowania pracowniczego) jest rozpatrywana w ciagu okolo 30-60 dni, w 99% bez interview. Takie sa przywileje 2 kategorii Mialam ostatnio dziewczyne, ktorej dokumenty wplynely w 2 tygodniu stycznia a green card dostala zaraz po Walentynkach.
pelasia Napisano 17 Marca 2010 Autor Zgłoś Napisano 17 Marca 2010 Co ja mam z tym USCIS. Na samym poczatku pomieszali moj adres i musialam do nich wydzwaniac, pozniej stwierdzili, ze wysla mi zaproszenie na odciski faksem, poniewaz poczta nie ma czasu aby doszlo na czas i mam zadzwonic ponownie i podac i numer faxu, po ponownym telefonie jakis dziwny pan poimformowal mnie, ze nie jest mozliwe z ich strony faksowanie niczego ( prawie mnie szlak trafil), postanowilam zadzwonic ponownie i przekierowali mnie do pana numer 3 i ten mnie poinfrmowal ze mam zadzwonic po 5 pm i wtedy zostane auomatycznie polczona z siedziba w kalifornii a oni moga faksowac pewne dokumnty, a siedziba w NY nie ma na to pozwolenia. No wiec po rozmowie z panem nr 4 z kaliforni dzien przed odciskami przefaksowali mi w koncu wszytko. No i myslalam, ze koniec moich dziwnych przygod z USCIS, poniewaz moja aplikacja o pozwolenia na prace zostala zatwierdzona, zaproszenie na interview przyszlo na poczatek kwietnia. No i dzis sprawdzam poczte i pokazuje sie znowu zaproszenie na odciski wyznaczone na koniec marca. ???? No wiec dzwonie znow do USCIS no i nie wiedza skad sie to wzielo i prosza mnie abym zadzwonila jutro wczesniej to mnie polacza z higher level customer service i oni beda miec wglad do szystkiego co do mnie zostalo wyslane. Ja to z tymi papierami mam. No zobaczymy co mi powiedza jutro. Nie spotkalam sie z nikim kto by mial 2 razy odciski palcow, no ale zawsze moge byc pierwsza. Trzymajcie kciuki.
pelasia Napisano 17 Marca 2010 Autor Zgłoś Napisano 17 Marca 2010 No wiec, juz jestem po kolejnym telefonie do USCIS i rozmawialam z milym panem, ktory zrobil szybki wglad do mojej sprawy i stwierdzil, ze moje odciski sa ok, nie ma zadnej informacji pod nimi i jest przekonany, ze jest to pomylka, wynikajaca z tego ze wczesniej pomieszali moj adres korespondencyjny i w momencie go naprawienia prawdopdobnie zostla przeslana infomacja o ponownym wyslaniu dokumentowi i jakims cudem dostalam podwojnie zawiadominie i odciskach palcow. Polecil zrobic kopie potwierdzenia odbyca odciskow i wyslac do miejsca gdzie te odciski robia i powinno byc ok. Cale szczescie, bo ja mam 3 h jazdy w jedna strone aby zrobic te odciski, gdyby to bylo tuz za rogiem to bym sie pojawila ponownie aby sprawe wyjasnic ale 3 h to troche jazdy. 6 h w samochodzie non stop, az tak bardzo jedzic nie lubie
twe_ety Napisano 17 Marca 2010 Zgłoś Napisano 17 Marca 2010 Pelasia, pociesze Cie, ze jestes w lepszej sytuacji niz ja. My mielismy miec interview w miniony poniedzialek, ale okazalo sie, ze pod jednym numerem maja dwie osoby, mnie i inna kobiete urodzona w 1935 roku :/ I teraz moja sprawa sie przeciagnie bo musza rozdzielic wszystkie dokumenty :/ Masakra!!! A ja juz myslalam, ze wszystko bedzie za mna, a tu taka niespodzianka No nic, zostaje mi tylko czekac i dalej stresowac :|
pelasia Napisano 17 Marca 2010 Autor Zgłoś Napisano 17 Marca 2010 No to widze ze Colorado niezle miesza. Dzieki za pocieszenie, ale nie mow hop zanim nie skoczysz, ja mam interview za troszke ponad 2 tygodnie i znajac moje szczescie do tego czasu cos jeszcze moze wyskoczyc twe_ety mam nadzieje ze poukladaja sobie wszystko z twoimi papierami, numerami i wszystko dobrze, szybko sie skonczy. W koncu nie twoja wina, ze balagan maja. Trzymam kciuki za Ciebie! Moze nawet spotkamy sie w ten sam dzien na interview, kto wie:)
twe_ety Napisano 17 Marca 2010 Zgłoś Napisano 17 Marca 2010 Dzieki Pelasia Ja tez trzymam kciuki za Ciebie! Miejmy nadzieje, ze juz wiecej nic zlego sie nie wydarzy i wszystko pojdzie gladko. Powodzenia na Interview i kto wie, jak sie pospiesza, to moze faktycznie sie tam spotkamy
Emilka80 Napisano 18 Marca 2010 Zgłoś Napisano 18 Marca 2010 A mi z kolei wczoraj się pokazało że moje I-131 zostało zaakceptowane, a dzisiaj że moja employment authorization card została zamówiona do produkcji. Póki co odnosnie GC albo interview narazie cisza. Zobaczymy za kilka dni czy moja radość za wczasu nie była. Pozdrawiam i trzymam kciuki za Was zeby sprawnie poszło! A Wy trzmajcie za mnie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.