lobela Napisano 10 Marca 2010 Zgłoś Napisano 10 Marca 2010 Czy orientujecie sie, ile srednio czeka sie na przydzielenie numeru ss i przyslanie karty po przylocie do Stanow? Czekam juz ponad 3 tyg. i nadal zadnych wiadomosci. Pieczatke do paszportu wbito mi w Minneapolis (port of entry) , a mieszkam na Florydze - oczywiscie podalam tutejszy adres do korespondencji. Urzednik na lotnisku poinformowal mnie, ze na wydrukowanie zielonej karty czeka sie nawet do roku. A co z SSN?
gal Napisano 10 Marca 2010 Zgłoś Napisano 10 Marca 2010 Dwa tygodnie w NYC. Czy zlozylas wniosek w Minesocie a wyprowadzilas sie na Floryde?
lobela Napisano 10 Marca 2010 Autor Zgłoś Napisano 10 Marca 2010 Nie, lecialam na Floryde z Warszawy, tylko z przesiadka w Minneapolis. Tez liczylam na 2 tyg. przymusowych wakacji, ale jak widac troche sie przeciagaja
gal Napisano 11 Marca 2010 Zgłoś Napisano 11 Marca 2010 Przesiadka nie ma znaczenia Czyli wniosek o SSN zlozylas w biurze ss na Florydzie?
lobela Napisano 11 Marca 2010 Autor Zgłoś Napisano 11 Marca 2010 Nie skladalam oddzielnego wniosku o SSN. W formularzu DS-230 w pkt. 43 zaznaczylam po prostu, ze chce, zeby mi przydzielono ten numer. Czy to nie wystarczy?
mpbc Napisano 11 Marca 2010 Zgłoś Napisano 11 Marca 2010 Bardzo często nie dochodzą, lepiej pójść osobiście i załatwić to od ręki.
promilm Napisano 19 Sierpnia 2010 Zgłoś Napisano 19 Sierpnia 2010 Idz do biura bo moze twoja karta zaginela!!! Od reki sprawdza co jest grane z twoja karta. Powinna dojsc w przeciagu 2 tygodni
sly6 Napisano 20 Sierpnia 2010 Zgłoś Napisano 20 Sierpnia 2010 np tak SSN zginel greczynce ,,post nizej: http://www.usa.info.pl/board/index.php?sho...c=16082&hl=
paprak Napisano 20 Sierpnia 2010 Zgłoś Napisano 20 Sierpnia 2010 Jesli po uplywie 3 tygodni nie dostalas SSN to nalezy skontaktowac sie z nimi. Ja dostalam po 10 dniach od wjazdu na teren US ale wciaz czekam na karte.
david7211 Napisano 21 Sierpnia 2010 Zgłoś Napisano 21 Sierpnia 2010 Nie skladalam oddzielnego wniosku o SSN. W formularzu DS-230 w pkt. 43 zaznaczylam po prostu, ze chce, zeby mi przydzielono ten numer. Czy to nie wystarczy? Bardzo często się zdarza, że karta SSN nie przychodzi, chyba jest zły przepływ informacji pomiędzy SS a USCIS. Sami chyba nawet radzą, że jak nie masz jej w ciągu 3 tygodni to trzeba udać się do biura SS i złożyć wniosek o jej wydanie. Wiem, że dużo ludzi nie czeka aż tyle, tylko po przylocie do Stanów ida do najbliższego biura i sami składają podanie o nadanie SSN.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.