Skocz do zawartości

Czas Oczekiwania Na Ssn

lobela

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 miesiące później...

Napisano

Witajcie!

Ja przylecialam do US 26 listopada tego roku,moje korzenie zapuszczam na Florydzie.Po 10 dniach pobytu moglam tu zlozyc w Office o SSN-wczesniej nie mozna poniewaz nie maja jeszcze w systemie danych z przylotu.Wiec zlozylam 7 grudnia a dzis tj.14 grudnia w mojej skrzynce znalazlam moj SSN.

Pojechalam rowniez zlozyc o ID.Zrobiono mi zdjecie i zmierzyli,podpisalam i teraz kaza czekac na moje ID ktore ma przyjsc w najblizszych 2 tygodniach.

Na green card czekam.

Dodam,ze przylecialam z 2 dzieci na ktore zostalio rowniez zlozone o SSN ale ma kazde osobno przyjsc w razie by nie bylo pomylki zblizonych numerow.

• 2 tygodnie później...
Napisano

w SSoffice wreczono mi kartke z informacja, ze mam sie zglosic po 3 tygodniach jesli nie otrzyam poczta mojej SSkarty. Po 3 tygodniach pojawilam sie ponownie w urzedzie - musialam pokazac to pismo, ktore mi dali. Uprzejmie sprawdzono ponownie moj adres zamieszkania i nastepnie wreczono mi nowa kartke z informacja, aby sie zglosila do nich jesli w ciagu 2 tygodni nie dostane sskarty. Na szczescie karta juz byla po kilku dniach.

aha i ja pojawilam sie w SSoffice wczesniej niz te 10 dni, o ktorych wspominacie :rolleyes:

Wszystko dzialo sie w Phoenix.

Zastanawiam sie teraz czy trzeba wyrabiac ID (jesli ma sie juz GC, prawo jazdy,sscard)?

Napisano

moja znajoma Polka mieszkajaca od roku na Florydzie(poznana niedawno)nie posiada ID.Posiada natomiast GC oraz prawo jazdy.

Dodam nowa wiadomosc-przylecialam do US 26 listopada tego roku i dzis przyszla na adres mojego sponsora-Mamy-GC teraz czas szukac pracy :rolleyes:

Napisano
moja znajoma Polka mieszkajaca od roku na Florydzie(poznana niedawno)nie posiada ID.Posiada natomiast GC oraz prawo jazdy.

A czym wg ciebie jest prawo jazdy i green card?!

Napisano

wielu nielegalnych po to chce miec prawko aby pokazac ze sa legalnie :rolleyes: wiec majac prawko czy tez GC nie trzeba miec ID ale poznalem taka kolezanke ze miala ID wiec wybor nalezy do Ciebie :)

• 4 tygodnie później...
Napisano

...nie zauwazylam, aby ID bylo do czegokolwiek potrzebne (na razie) - jesli sie ma prawo jazdy oraz green card. Aha i zwrocilam uwage, ze osoby ktore maja prawo jazdy tutaj nie wyrabiaja sobie ID.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...