jkb Napisano 6 Maja 2013 Zgłoś Napisano 6 Maja 2013 Rozumiem, że przez "przedłużenie na jeden rok" rozumiesz wysłanie I-751 i otrzymanie papierka, który o tym informuje? Jeżeli tak, to masz obecnie przedłużenie na rok. Jeżeli decyzja nie będzie podjęta do tego czasu, dostaniesz kolejne przedłużenie. W momencie zapadnięcia decyzji, otrzymujesz albo 10-letnią GC albo nakaz opuszczenia kraju. Pozdrawiam
mrowka Napisano 18 Maja 2013 Zgłoś Napisano 18 Maja 2013 Witam! Mam pytanie i mam nadzieje, ze znajde osobe ktora pomoze mi uzyskac odpowiedz? ile czeka sie na odnowienie 2 letniej zielonej karty jaka jest procedura ( mieszkam w New Jersey) Jedna z agencji powiedziala mi ze dostane pewien dokument z ktorym moge jechac do Polski (bo planuje wyjazd na wakacje) czy nie bedzie problemow ? Moze znajde osobe ktora wlasnie tak jechala? Prosze o pomoc bardzo mi zalezy na waszej odpowiedzi! Dziekuje!
tinki Napisano 18 Maja 2013 Zgłoś Napisano 18 Maja 2013 Witam! Mam pytanie i mam nadzieje, ze znajde osobe ktora pomoze mi uzyskac odpowiedz? ile czeka sie na odnowienie 2 letniej zielonej karty jaka jest procedura ( mieszkam w New Jersey) Jedna z agencji powiedziala mi ze dostane pewien dokument z ktorym moge jechac do Polski (bo planuje wyjazd na wakacje) czy nie bedzie problemow ? Moze znajde osobe ktora wlasnie tak jechala? Prosze o pomoc bardzo mi zalezy na waszej odpowiedzi! Dziekuje! Po zlozeniu formy I-751 otrzymasz list w ktorym zostaniesz poinformowana, ze przedluzaja ci waznosc GC o 12 miesiecy. I z tym listem mozesz wyjechac do Polski. Jak bedziesz wracac prawdopodobnie bedziesz miala "secondary inspection", gdzie beda dokladnie sprawdzali jak przebiega proces odnawiania GC dla ciebie. Ja w 2011 r w pazdzierniku skladalam I-751, po 5 miesiacach nadal nie majac GC polecialam do Polski, wrocilam po 6 tygodniach i dopiero w czercu 2012 roku otrzymalam 10-letnia GC poczta do domu. Przy powrocie do USA przechodzilam "secondary inspection". Pozdrawiam
mrowka Napisano 19 Maja 2013 Zgłoś Napisano 19 Maja 2013 Dziekuje za pomoc a mozesz mi jeszcze opisac jak wyglada to "secondary inspection"? i czy bylas wzywana na odciski palcow? Z gory dziekuje!!!
jkb Napisano 19 Maja 2013 Zgłoś Napisano 19 Maja 2013 Każdy obcokrajowiec musi mieć pobrane odciski na lotnisku, więc to Cię nie minie. Odciski i fotka, czyli biometrics. Secondary inspection to w twoim przypadku formalność. Tym, którzy przyjeżdżają na wizach nieimigracyjnych, w szczególności B2, bardziej to stracha napędza Secondary inspection to na lotniskach oddzielna strefa w hali przylotów, gdzie znajdują się oficerowie CBP przy komputerach i rzędy ławek, na których chętni do wjechania do USA czekają, aż zostaną zawołani, odpytani, przystęplowani i wpuszczeni (albo i nie).
mrowka Napisano 19 Maja 2013 Zgłoś Napisano 19 Maja 2013 Tak wiem,ze sa pobierane odciski na lotnisku , ale mi chodzilo o te po wyslaniu dokumentow ile sie czeka na wezwanie na odciski ? Ale i tak dzieki za odpowiedz!
mrowka Napisano 23 Maja 2013 Zgłoś Napisano 23 Maja 2013 Witam! Wlasnie dzisiaj dostalam dokument przedluzajacy zielona karta na rok!!! Nie mniej jednak bylam zdziwiona,gdyz moja agentka powiedziala mi ze przed otrzymaniem tego dokumentu dostane wezwanie na odciski palcow??? ale z tego wynika,ze bedzie to po otrzymaniu tego dokumentu!Od wyslania do otrzymania tej kartki minal zaledwie tydzien super!!!!!! Jeszcze musze upewnic sie co do podrozowania z ta kartka i moge planowac wakacje w Polsce!!!!!
kzielu Napisano 23 Maja 2013 Zgłoś Napisano 23 Maja 2013 Lepiej zmien to agentke to glupoty Ci opowiada...
Joyanna Napisano 13 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 13 Lipca 2013 Mam jeszcze takie zapytanie,ile na dzien dzisiejszy kosztuje przedluzenie zielonej karty? mam na 2 lata i juz nie dlugo musze wyslac papiery o przedluzenie i nigdzie ceny znalezc nie moge.
jkb Napisano 13 Lipca 2013 Zgłoś Napisano 13 Lipca 2013 http://www.uscis.gov/portal/site/uscis/menuitem.5af9bb95919f35e66f614176543f6d1a/?vgnextoid=f858d59cb7a5d010VgnVCM10000048f3d6a1RCRD&vgnextchannel=db029c7755cb9010VgnVCM10000045f3d6a1RCRD Filing Fee: $505. (Add $85 biometric fee for a total of $590, where applicable. See the form instructions for payment details.)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.