Skocz do zawartości

Przedluzenie 2 Letniej Zielonej Karty!

Kejsi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Rozumiem, że przez "przedłużenie na jeden rok" rozumiesz wysłanie I-751 i otrzymanie papierka, który o tym informuje? Jeżeli tak, to masz obecnie przedłużenie na rok. Jeżeli decyzja nie będzie podjęta do tego czasu, dostaniesz kolejne przedłużenie. W momencie zapadnięcia decyzji, otrzymujesz albo 10-letnią GC albo nakaz opuszczenia kraju.

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...

• Odpowiedzi 167
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Witam! Mam pytanie i mam nadzieje, ze znajde osobe ktora pomoze mi uzyskac odpowiedz? ile czeka sie na odnowienie 2 letniej zielonej karty jaka jest procedura ( mieszkam w New Jersey)

Jedna z agencji powiedziala mi ze dostane pewien dokument z ktorym moge jechac do Polski (bo planuje wyjazd na wakacje) czy nie bedzie problemow ? Moze znajde osobe ktora wlasnie tak jechala? Prosze o pomoc bardzo mi zalezy na waszej odpowiedzi! Dziekuje!

Napisano

Witam! Mam pytanie i mam nadzieje, ze znajde osobe ktora pomoze mi uzyskac odpowiedz? ile czeka sie na odnowienie 2 letniej zielonej karty jaka jest procedura ( mieszkam w New Jersey)

Jedna z agencji powiedziala mi ze dostane pewien dokument z ktorym moge jechac do Polski (bo planuje wyjazd na wakacje) czy nie bedzie problemow ? Moze znajde osobe ktora wlasnie tak jechala? Prosze o pomoc bardzo mi zalezy na waszej odpowiedzi! Dziekuje!

Po zlozeniu formy I-751 otrzymasz list w ktorym zostaniesz poinformowana, ze przedluzaja ci waznosc GC o 12 miesiecy. I z tym listem mozesz wyjechac do Polski. Jak bedziesz wracac prawdopodobnie bedziesz miala "secondary inspection", gdzie beda dokladnie sprawdzali jak przebiega proces odnawiania GC dla ciebie.

Ja w 2011 r w pazdzierniku skladalam I-751, po 5 miesiacach nadal nie majac GC polecialam do Polski, wrocilam po 6 tygodniach i dopiero w czercu 2012 roku otrzymalam 10-letnia GC poczta do domu. Przy powrocie do USA przechodzilam "secondary inspection".

Pozdrawiam

Napisano

Każdy obcokrajowiec musi mieć pobrane odciski na lotnisku, więc to Cię nie minie. Odciski i fotka, czyli biometrics. Secondary inspection to w twoim przypadku formalność. Tym, którzy przyjeżdżają na wizach nieimigracyjnych, w szczególności B2, bardziej to stracha napędza ;)

Secondary inspection to na lotniskach oddzielna strefa w hali przylotów, gdzie znajdują się oficerowie CBP przy komputerach i rzędy ławek, na których chętni do wjechania do USA czekają, aż zostaną zawołani, odpytani, przystęplowani i wpuszczeni (albo i nie).

Napisano

Tak wiem,ze sa pobierane odciski na lotnisku , ale mi chodzilo o te po wyslaniu dokumentow ile sie czeka na wezwanie na odciski ? Ale i tak dzieki za odpowiedz!

Napisano

Witam! Wlasnie dzisiaj dostalam dokument przedluzajacy zielona karta na rok!!! :) Nie mniej jednak bylam zdziwiona,gdyz moja agentka powiedziala mi ze przed otrzymaniem tego dokumentu dostane wezwanie na odciski palcow??? ale z tego wynika,ze bedzie to po otrzymaniu tego dokumentu!Od wyslania do otrzymania tej kartki minal zaledwie tydzien super!!!!!! Jeszcze musze upewnic sie co do podrozowania z ta kartka i moge planowac wakacje w Polsce!!!!! :)

• 1 miesiąc później...
Napisano

Mam jeszcze takie zapytanie,ile na dzien dzisiejszy kosztuje przedluzenie zielonej karty? mam na 2 lata i juz nie dlugo musze wyslac papiery o przedluzenie i nigdzie ceny znalezc nie moge.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...