akma Napisano 19 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2011 1. zdjecia paszportowe nie. Wyslij tylko kopie kilku waszych zdjec z ostatniego czasu (imprezy, wyjazdy, itp.) 2. ja zadnego cover letter tym razem nie wysylalam i problemu nie bylo; to tylko jeden formularz i kilka kopii dokumentow, wiec cover letter nie jest konieczny
kig Napisano 19 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 19 Czerwca 2011 dzieki akma, co ja bym bez ciebie zrobila ... udanej reszty weekendu zycze!
lukaszekkk Napisano 29 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2011 Mam kilka pytan dotyczacych przedluzenie 2 letniej Zielonej Karty. 1. Czy mozna zlozyc petycje I-751 online ? 2. Czy mozna zlozyc petycje I-751 np 4 miesiace przed uplywem wygasniecia Zielonej Karty. Czy to przyspieszy proces otrzymania nowej Zielonej Karty ? 3. Czy wszelkie oplaty mozna oplacic online ?
kzielu Napisano 29 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2011 1. Nie 2. Nie - dostanie zwrot jak wyslesz zbyt wczesnie. 90 dni przed. 3. Nie
lukaszekkk Napisano 31 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 31 Grudnia 2011 Macie moze wzor jak napisac list od osoby ktora nas zna i potwierdza nasze malzenstwo ? Czy moze to byc np. brat ? moze napisac taki list czlonek rodziny ?
lukaszekkk Napisano 28 Lutego 2012 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2012 Nastal czas wypelniania wniosku I-751. Wiem ze mozna polegac na tym forum. Wiec kieruje do was pytania: 1. Z ilu miesiecy wyslac np rachunek za prad, rachunek za TV etc. Z kazdego roku po 3 rachunki wystarczy ? Np. Rachunek za prad: 2010 - 3 rachunki, 2011- 3 rachunki, 2012- 3 rachunki Dalej Rachunek za telewizje : 2010 - 3 rachunki, 2011- 3 rachunki, 2012- 3 rachunki itd... Troche tego sie nazbiera... 2. Wystarcza kopie rachunkow ? 3. Czy zmiana adresu w trakcje juz procesu o Zielona Karte jest dobrym pomyslem ? Bo mozliwe ze bedziemy musieli zmienic mieszkanie. Czy to nie pokomplikuje calego procesu? Dzieki bardzo za odpowiedzi.
lukaszekkk Napisano 28 Lutego 2012 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2012 Jeszcze jedno pytanie Jak zaplacic $505 ? Czy moge dolaczyc czek razem z dokumentami ? Jak mozna tak zrobic to jak zaadresowac czek ? Mieszkamy w Illinois...
kzielu Napisano 28 Lutego 2012 Zgłoś Napisano 28 Lutego 2012 Placisz czekiem, adresujesz na US Department of Homeland Security. Przy kazdej zmianie adresu zarowny jak i Twoj sponsor AOS musicie wypelnic AR-11. Teoretycznie nie powinno byc problemu, w praktyce z tego co widzialem to bywaja. Ale bedziesz czekal pol roku az dostaniesz karte zeby sie przeprowadzic ?
lukaszekkk Napisano 29 Lutego 2012 Zgłoś Napisano 29 Lutego 2012 Nastal czas wypelniania wniosku I-751.Wiem ze mozna polegac na tym forum. Wiec kieruje do was pytania: 1. Z ilu miesiecy wyslac np rachunek za prad, rachunek za TV etc. Z kazdego roku po 3 rachunki wystarczy ? Np. Rachunek za prad: 2010 - 3 rachunki, 2011- 3 rachunki, 2012- 3 rachunki Dalej Rachunek za telewizje : 2010 - 3 rachunki, 2011- 3 rachunki, 2012- 3 rachunki itd... Troche tego sie nazbiera... 2. Wystarcza kopie rachunkow ? 3. Czy zmiana adresu w trakcje juz procesu o Zielona Karte jest dobrym pomyslem ? Bo mozliwe ze bedziemy musieli zmienic mieszkanie. Czy to nie pokomplikuje calego procesu? Dzieki bardzo za odpowiedzi. Czy zna ktoś odpowiedz na powyższe pytania? Kzielu, Można wysłać normalnego czeka? Bo w instrukcji pisze żeby wypełnić czek przez bank i wysłać przez US Currency.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.