Paulana Napisano 7 Maja 2010 Zgłoś Napisano 7 Maja 2010 tak sie zastanawiam na jakiej zasadzie dzialaj poszukiwania rodzin na wlasna reke przez rozne strony. Znajdziemy taka rodzine i powiedzmy jesli zgodzi sie oplacic wszystko czego wymaga biuro to ok ale jesli powiedzmy rodzina nie chce zalatwiac sprawy przez biuro to chyba z wiza bedzie gorzej prawda?? Jak to jest. sa jednak osoby ktore zaczely w ten sposob prace jako aupair.
operka Napisano 7 Maja 2010 Zgłoś Napisano 7 Maja 2010 bez biura nie możesz pojechać jako au pair do USA, bo tylko agencje mogą Ci wystawić DS-2019. Bez tego możesz jechać jedynie na wizie turystycznej na pół roku, na własny koszt i nie będziesz miała ubezpieczenia zdrowotnego. Lepiej chyba jednak skorzystać z agencji . Tym bardziej, że opłaty nie są duże. Ja rodzinę znalazłam w 3 tygodnie, a odrzuciłam 4 wcześniej, więc chyba jednak łatwiej przez agencję niż na własną rękę
sly6 Napisano 7 Maja 2010 Zgłoś Napisano 7 Maja 2010 a gdzie masz takie osoby ktore tak zaczely? zalatwic taki druk ds 2019 nie jest tak latwo i prosto i dlatego tez biuro tym sie zajmuje biuro powinno sie Tobia zaopiekowac a jak sama cos zalatwiasz to juz Twoja sprawa i zycie oczywiscie ze sa takie osoby ze leca jako niby turystyki ale wtedy wszystko to jest nielegalne i z wiza trudniej
Paulana Napisano 7 Maja 2010 Autor Zgłoś Napisano 7 Maja 2010 a to pewnie tak jest ze te osoby kombinowaly jak mogly. pewnie macie racje, lepiej z biurem
sikorkaxx Napisano 20 Października 2011 Zgłoś Napisano 20 Października 2011 bez biura nie ma szans bycia legalnnie ( na max 2 lata ) jako au pair...mozna ewentualnie wyjechac na wizie turystycznej, i max pol roku byc nanny ( legalnie oczywiscie )
kzielu Napisano 20 Października 2011 Zgłoś Napisano 20 Października 2011 Bycie na turystycznej i bycie nanny to nielegalna praca. Cokolwiek Ci ktoś tam naopowiadał...
sly6 Napisano 20 Października 2011 Zgłoś Napisano 20 Października 2011 kzielu pewnie tutaj chodzi o pobyt legalny na terenie USA a nie o sama prace nie tak dawno kogos za takie cos zawrocili na lotnisku jak wyszlo ze moze sie zajmowac dzieckiem.
Joanna30 Napisano 20 Października 2011 Zgłoś Napisano 20 Października 2011 No tak, ale legalny pobyt turystyczny przestaje być legalnym pobytem, jak zaczyna się pracę, a przynajmniej tak mi się wydaje
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.