Skocz do zawartości

Jak Wypelnic Ds 160

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Numer ksiazeczki to numer paszportu - jest na kazdej osobnej stronie. Czy wojewoda mazowieckie to miejsce ?

Pytanie do wszystkich poza pytajacym - czy uwazacie ze powinien byc minimalny limit IQ powyzej ktorego wydaje sie turystyczna ?

• Odpowiedzi 940
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

fredy a dlaczego zakladasz ten sam post w 2 miejscach,,czekaj na odpowiedz w 1 miejscu

nikt tutaj nie jest na zadnym etacie aby w 24 godz odpowiadac i szybko

czasami odpowiedzi sa szybciej a czasami nalezy poczekac...to tak pisze na przyszlosc

masz w tym temacie linki jak ludzie wpisywali

I teraz tak paszport polski nie ma numeru ,moze dawne mialy paszporty,pamietaj ze ten formularz idzie na caly swiat i gdzies na swiecie taki numer moze byc..

co do wydania paszportu to zobacz co pisze o miescie ,,takie cos przechodzi na rozmowie

http://imageshack.us/f/197/app1y.jpg/

Napisano

A ja mam taki problem - pokopało mi się zupełnie i zamiast 15-Jan wpisalem estimated arrival date na 15 FEB. I tak samo tez wpsialem bratu z ktorym lecę. Czy mam na rozmowie mówić że lecimy 15 stycznia czy lutego? Czy to co napisałem w travel plans w ds-160 jest wiążace i musze sie tego trzymac, nawet jesli to bylo estimated?

Napisano

Poratujcie. Chciałem do formularza wykorzystać zdjęcie paszportowe ale teraz się okazało że jest ono trochę prostokątne (600 x 749). Da się w jakiś sposób zrobić z niego kwadrat odpowiadający wymogom czy muszę iść do fotografa i znowu płacić?

Napisano

Chapi a nie mozesz znalesc grafika komputerowego ? ;)

jak nie to sa do tego odpowiednie programy ...jak nie potrafisz tego robic to lepiej zlec to komus kto to umie robic bo moga wyjsc proporcje inne np twarzy ;)

a jak nie to idz i zrob nowa fotke wedle wzoru :)

milopl jak mozesz to wydukuj od nowa ds 160 ..bo mozna oczywiscie cos powiedziec o tych datach ale jak kto bedzie odebrane to nie wiadomo

a jak bedziecie miec ten sam ds to mowcie chociaz tak samo ;)

Napisano

Jeśli zarówno studiuję jak i pracuję to dlaczego obydwóch pozycji nie da się wpisać w rubryce Work/Present?

Jeśli wpisuję studia w Work/Previous i datę zakończenia wrzesień 2012 to pojawia się komunikat, że data musi być wcześniejsza niż w dniu wypełniania.

Co mam zrobić?

Napisano

Nie chodzi mi o datę rozpoczęcia.

Nie w tym jest problem- nie zrozumieliśmy się.

Chodzi o to że studiuję i pracuję jednocześnie a ta ankieta nie pozwala mi na wpisanie jednego i drugiego w zwiazku z tym muszę jedno wpisać w "Previous/Poprzednie", a jak ja mogę to wpisać skoro nie akceptuje daty późniejszej niż dzisiejsza ??

Napisano

bo chodzi o prace pozniejsza oraz nauke ;)

nie wpisuje sie tutaj nauki-pracy ktora trwa oraz nadal studiujesz ;)

sa tacy ze maja i po 2 prace juz za soba ,,jak kto bylo w dawnym ds 157 :D i pare szkol :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...