Skocz do zawartości

Jak Wypelnic Ds 160

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

http://www.ustraveldocs.com/pl_pl/pl-niv-visaapply.asp

Krok 4

Należy udać się do Ambasady Stanów Zjednoczonych w dniu i o godzinie umówionej rozmowy. Należy zabrać ze sobą wydruk potwierdzenia daty umówionej rozmowy, wydruk strony potwierdzającej złożenie formularza DS-160, zdjęcie wykonane w ciągu ostatnich sześciu miesięcy, ważny paszport i poprzednie paszporty oraz potwierdzenie dokonania opłaty wizowej. Wnioski bez tych dokumentów nie będą rozpatrywane.

• Odpowiedzi 940
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Ja nie brałam ze sobą poprzednich paszportów, ale też nie miałam w żadnym z nich wizy. Zadzwoniłam z ciekawości na infolinie i poinformowano mnie, że jeżeli ktoś miał w poprzednim paszporcie wizę to dobrze jest go zabrać na rozmowę ze sobą. Jeżeli natomiast z jakiegoś powodu ktoś takiego, już nieaktualnego paszportu nie posiada, bo np uległ zniszczeniu lub zagubieniu to też nie ma problemu. Należy tylko o tym wspomnieć na rozmowie i tyle.

Napisano

Po prostu nie napisali szczegółowo o co tak naprawdę chodzi, a nie chodzi im o każdy stary paszport, tylko o poprzedni w którym była wiza. Dlaczego tego nie napisali bardziej klarownie, nie mam pojęcia, dlatego też zadzwoniłam na infolinie. Szczerze mówiąc sama niedawno byłam na rozmowie i czytałam te informacje "krok po kroku", nie zastanowiło mnie to wcale dlaczego chcą poprzedni paszport. Uznałam, że zapewne chodzi im o paszporty z poprzednią wizą. Dopiero teraz jak pije_duzo_kawy, zadał(a) to pytanie, to stwierdziłam, że przecież to co założyłam, wcale nie jest takie oczywiste i dlatego zadzwoniłam dzisiaj i usłyszałam to co napisałam powyżej :rolleyes:.

Napisano

Dzięki.

Wydawało mi się to dziwne, dlatego zapytałam.

Nadal wydaje mi się to dziwne, bo gdyby miało się już wcześniej wizę amerykańską, to przyniesienie paszportu mogłoby być uzasadnione, a tak...

zeby to byla jedyne dziwactwo spotkane w tym kraju... :-)

• 4 tygodnie później...
Napisano

Witajcie,

Najpewniej odwiedzę USA jako uczestnik wyjazdu zorganiowanego przez biuro podróży.

Czy we wniosku DS 160 w części Travel Information,pytanie: Are you travelling as a part of a group or organization - powinienem wybrac opcję YES ?

Pozdro,

Napisano

Jeśli jesteś pewny, że tak będzie, to zaznacz YES. Jeśli nie, to zaznacz NO.

Dzięki za info,zaznacze YES bo tak będzie jeżeli dostanę promessę :)

• 2 tygodnie później...
Napisano

Dzień dobry :)

Morduję się z wnioskiem DS-160 i w trakcietego procesu narodziło się parę pytań.(część już wyjaśniona dzięki przeszukaniu tego tematu):

1. Formularz odrzuca mój adres - urok mieszkania w bloku, przez co adres wygląda tak: nazwa ulicy 13/15/17 m. 71 Jak to wklepać, żeby było dobrze?

2. Nie mam ustalonego terminu wyjazdu, ale rozważam maj lub wrzesień. Wpisać pierwszy i liczyć, ze dostanę promesę o ważności minimum pół roku (mam nadzieję, że zawodowa służba w formacji mundurowej to wystarczający związek z Polską, ale kto tam ich wie ;) )?

3. Nie mam rodziny w USA, do nikogo nie jadę, czyli w punkcie z adresem kontaktowym wpisać po prostu nazwę i adres hotelu, w którym zamierzam się zatrzymać i telefon do nich?

4. Co mam zrobić, jeśli nie znam daty urodzenia ojca, z którym nigdy nie miałem kontaktu? Znam jedynie rok i miesiąc.

Napisano

1. Spróbuj: 13-15-17 m.71. Jak nie zadziała, to spróbuj 13 15 17 m.71.

2. Wszystko jedno.

3. Tak.

4. A przyjmie bez dnia? Jak przyjmie, to wpisz. A jak nie... to nie wiem :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...