pije_duzo_kawy Napisano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Napisano 11 Grudnia 2012 http://www.ustraveldocs.com/pl_pl/pl-niv-visaapply.asp Krok 4Należy udać się do Ambasady Stanów Zjednoczonych w dniu i o godzinie umówionej rozmowy. Należy zabrać ze sobą wydruk potwierdzenia daty umówionej rozmowy, wydruk strony potwierdzającej złożenie formularza DS-160, zdjęcie wykonane w ciągu ostatnich sześciu miesięcy, ważny paszport i poprzednie paszporty oraz potwierdzenie dokonania opłaty wizowej. Wnioski bez tych dokumentów nie będą rozpatrywane.
haneczka019 Napisano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Napisano 11 Grudnia 2012 http://www.ustraveld...v-visaapply.asp Ja nie brałam ze sobą poprzednich paszportów, ale też nie miałam w żadnym z nich wizy. Zadzwoniłam z ciekawości na infolinie i poinformowano mnie, że jeżeli ktoś miał w poprzednim paszporcie wizę to dobrze jest go zabrać na rozmowę ze sobą. Jeżeli natomiast z jakiegoś powodu ktoś takiego, już nieaktualnego paszportu nie posiada, bo np uległ zniszczeniu lub zagubieniu to też nie ma problemu. Należy tylko o tym wspomnieć na rozmowie i tyle.
Joanna30 Napisano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Napisano 11 Grudnia 2012 http://www.ustraveld...v-visaapply.asp Dzięki. Wydawało mi się to dziwne, dlatego zapytałam. Nadal wydaje mi się to dziwne, bo gdyby miało się już wcześniej wizę amerykańską, to przyniesienie paszportu mogłoby być uzasadnione, a tak...
haneczka019 Napisano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Napisano 11 Grudnia 2012 Po prostu nie napisali szczegółowo o co tak naprawdę chodzi, a nie chodzi im o każdy stary paszport, tylko o poprzedni w którym była wiza. Dlaczego tego nie napisali bardziej klarownie, nie mam pojęcia, dlatego też zadzwoniłam na infolinie. Szczerze mówiąc sama niedawno byłam na rozmowie i czytałam te informacje "krok po kroku", nie zastanowiło mnie to wcale dlaczego chcą poprzedni paszport. Uznałam, że zapewne chodzi im o paszporty z poprzednią wizą. Dopiero teraz jak pije_duzo_kawy, zadał(a) to pytanie, to stwierdziłam, że przecież to co założyłam, wcale nie jest takie oczywiste i dlatego zadzwoniłam dzisiaj i usłyszałam to co napisałam powyżej .
andyopole Napisano 12 Grudnia 2012 Zgłoś Napisano 12 Grudnia 2012 Dzięki. Wydawało mi się to dziwne, dlatego zapytałam. Nadal wydaje mi się to dziwne, bo gdyby miało się już wcześniej wizę amerykańską, to przyniesienie paszportu mogłoby być uzasadnione, a tak... zeby to byla jedyne dziwactwo spotkane w tym kraju... :-)
ix.ou Napisano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2013 Witajcie, Najpewniej odwiedzę USA jako uczestnik wyjazdu zorganiowanego przez biuro podróży. Czy we wniosku DS 160 w części Travel Information,pytanie: Are you travelling as a part of a group or organization - powinienem wybrac opcję YES ? Pozdro,
Joanna30 Napisano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2013 Jeśli jesteś pewny, że tak będzie, to zaznacz YES. Jeśli nie, to zaznacz NO.
ix.ou Napisano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2013 Jeśli jesteś pewny, że tak będzie, to zaznacz YES. Jeśli nie, to zaznacz NO. Dzięki za info,zaznacze YES bo tak będzie jeżeli dostanę promessę
Wolf Napisano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2013 Dzień dobry Morduję się z wnioskiem DS-160 i w trakcietego procesu narodziło się parę pytań.(część już wyjaśniona dzięki przeszukaniu tego tematu): 1. Formularz odrzuca mój adres - urok mieszkania w bloku, przez co adres wygląda tak: nazwa ulicy 13/15/17 m. 71 Jak to wklepać, żeby było dobrze? 2. Nie mam ustalonego terminu wyjazdu, ale rozważam maj lub wrzesień. Wpisać pierwszy i liczyć, ze dostanę promesę o ważności minimum pół roku (mam nadzieję, że zawodowa służba w formacji mundurowej to wystarczający związek z Polską, ale kto tam ich wie )? 3. Nie mam rodziny w USA, do nikogo nie jadę, czyli w punkcie z adresem kontaktowym wpisać po prostu nazwę i adres hotelu, w którym zamierzam się zatrzymać i telefon do nich? 4. Co mam zrobić, jeśli nie znam daty urodzenia ojca, z którym nigdy nie miałem kontaktu? Znam jedynie rok i miesiąc.
Joanna30 Napisano 16 Stycznia 2013 Zgłoś Napisano 16 Stycznia 2013 1. Spróbuj: 13-15-17 m.71. Jak nie zadziała, to spróbuj 13 15 17 m.71. 2. Wszystko jedno. 3. Tak. 4. A przyjmie bez dnia? Jak przyjmie, to wpisz. A jak nie... to nie wiem
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.