Avila Napisano 1 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Witam wszystkich, dostałam już list z ambasady z całym pakietem. Odesłałam już elektronicznie FORMULARZ IV/F04/POL ORAZ DS-230. Wiec czekam teraz na list z zaproszeniem na rozmowe do Ambasady. W związku z czym mam parę pytań. 1. Czy powinnam zrobić badania lekarskie zanim jeszcze otrzymam ten list z zaproszeniem ? Pod koniec marca br zrobiłam juz rentgen i badanie krw na kiłe, bo z tego co tu wyczytałam i co mi powiedziano w laboratorium nie potrzebne są juz badania na HIV. Mam już również z mojej przychodni ksero karty szczepień z pieczątką o orginalności, gdyż nie wydaja oryginału oraz mam książeczke zdrowia dziecka gdzie mam wpisane prawie wszystkie szczepionki. 2. Czy można w jakiś sposob przyspieszyć te INTERVIEW w ambasadzie? Bardzo zależy mi na czasie, bo leci ze mna pare osób z rodziny a nie mamy jeszcze biletów, a czas nagli. 3. Czy we wniosku z kim lece powinnam wpisać, że na K1 beda mi towarzyszyc osoby z rodziny z tymże oni lecą na turystycznej, którą już dostali ? Z góry dziekuje za odpowiedź !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 1 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 badania zrobilas w odpowiedniej przychodni czy tez nie? co do przyspieszenia wyjazdu to dzwon do dzialu wizowego i sie spytasz czy istnieje taka mozliwosc ,numer masz tutaj podany: Informacja telefoniczna, wizy imigracyjne - Warszawa +(48) (22) 625 10 42 - czynny od poniedziałku do piątku w godzinach 10.00 – 12.00 i 14.00 - 16.00. http://polish.poland.usembassy.gov/poland-pl/contact.html mozesz wpisac rodzine ktora z Toba leci.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avila Napisano 1 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 dzięki Badania robiłam w Krakowie. Adres znalazłam na stronie ambasady. Próbowałam tam dzisiaj sie dodzwonić, ale niestety cały czas zajęte, wiec jutro jeszcze będę próbować. A czy ktoś wie jaki jest mniej więcej czas oczekiwania na interview od tzw. uaktualnienia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Anesia81 Napisano 1 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 Sprawdz tutaj http://polish.poland.usembassy.gov/root/pd...ne-2010-pol.pdf tu sa rozmowy na czerwiec ale mnie niestety nie ma a pakiet 3 odeslalam 25 maja, email z ambasady 27 ze uaktualnili, ciekawa jestem czy ta lista jest na czerwiec ostateczna czy jeszcze do niej dopisuja. Czekam na pakiet 4. Daj znac kiedy odeslalas pakiet Pozdrawiam ps. ja tez staram sie o k1, badan jeszcze nie robilam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avila Napisano 1 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2010 no to jesteśmy w bardzo podobnej sytuacji bo ja dokladnie 27-go też dostałam maila z ambasady o uaktualnieniu sprawy. Ta listę też już sprawdzałam no i powiem szczerze, że mam nadzieje, że jeszcze do niej dopisują, bo miałam ślub na 2go lipca zaplanowany !! Wedlug mnie troche to głupie ze cała procedura u mnie trwała 3 miesiace a samo ustalanie interview moze trwa około dwóch, trochę to przeraża. Zastanawiam sie tylko czy się już umawiać na wizytę u lekarza w Krakowie czy poczekać na ich list z zaproszeniem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anulka27 Napisano 5 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2010 badania zrobilas w odpowiedniej przychodni czy tez nie?co do przyspieszenia wyjazdu to dzwon do dzialu wizowego i sie spytasz czy istnieje taka mozliwosc ,numer masz tutaj podany: Informacja telefoniczna, wizy imigracyjne - Warszawa +(48) (22) 625 10 42 - czynny od poniedziałku do piątku w godzinach 10.00 ? 12.00 i 14.00 - 16.00. http://polish.poland.usembassy.gov/poland-pl/contact.html mozesz wpisac rodzine ktora z Toba leci.. witam gdzie można w warszawie zrobić badania potrzebne do wizy K1 ?? (SZCZEPIENIA,RTG KLATKI PIEROSIOWEJ)-my złożylismy już aplikację g-325 a list ,i zdjęcia ??,a narzeczony I-129 F I JAK DLUGO TRZEBA CZEKAĆ NA TERENIE KALIFORNII? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 5 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2010 badania medyczne: http://polish.poland.usembassy.gov/poland-...dical_exam.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avila Napisano 6 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2010 Czy to możliwe zebym dostala pakiet z zaproszenie dosłownie pare dni przed rozmową ?? Podobno mam wizyte na 11 czerwca ( tak mi powiedziano przez telefon ) ale zaproszenia nie mam ani nie ma mnie jeszcze na liście w terminarzu spotkać na stronie ambasady... Ma ktoś może ten pakiet z zaproszeniem na rozmowe i z załącznikami ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 6 Czerwca 2010 Zgłoś Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2010 tak moze byc i moze juz w poniedzialek bedziesz na liscie na stronie www a podalas Im moze adres e-mial?>tam moze bedzie taki pakiet i zaproszenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Avila Napisano 7 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2010 ok otrzymałam zaproszenia...tak tak DWA zaproszenia i to na dwa różne terminy. i w jednym z poprawką opłaty ze $131 na 350$ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.