Skocz do zawartości

Samodzielna Nieletnia W Usa?

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 32
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

a gdzie takie cos wysylasz>\

jak do szkol panstwowych to tak to sie moze skonczyc

szukaj po prywatnych szkolach..

a w jakim stanie chcesz sie uczyc?

Napisano

Nowy Jork i koniecznie miasto Nowy Jork, bo tylko tam mogę liczyć na pomoc (w razie wypadkow) dalekich znajomych rodziny.

Ale prywatne sa okruuuuutnie drogie, czyż nie? Jeżeli kosztowalyby do 4, 5 tys $ rocznie, to dałoby się przeżyć, ale patrząc na ceny widziałam od 15tys w górę nawet do 35tys $!

Napisano

bo tylko tam mogę liczyć na pomoc (w razie wypadkow) dalekich znajomych rodziny.

mozesz liczyc ale czy napweno?aby sie nie okazalo ze duzo ktos mowi a malo potem robi

aby nie bylo tak ze radze se sama i nie moj biznes ...

ale tego Ci oczywiscie nie zycze abys tego doswiadczyla

sa takie szkoly ze sa drogie ale sa takie ze wyjdzie to w miare ale to musisz pisac do danej szkoly o tym,plus pytac sie o zamieszkanie.

Napisano

Jedna dziewczyna, ktora jest tam juz, polecila mi szkole na East Village, ale najpierw tam polecieć na turystycznej, załatwic szkole, wrocic do ambasady w pl z i20 i dokumentami i zmienic turystyczna na studencka. Tylko ze dodatkowym wydatkiem beda bilety, ale to juz nie jest najwazniejsze.

Czy to dobry pomysl?

PS. Bo szkoly przeciez rzadko odpisuja przez maile, szczegolnie w wakacje robic? Jechac?

Napisano

jak masz wize turystyczna i mozesz tak leciec to czemu nie

gorzej jak takiej wizy nie otrzymasz a jak pujdziesz po studencka to moga miec jakies ale ze nie dostalas turystycznej to idziesz teraz po ta wize..

nie ma takiego czegos jak zmiana wizy a jest wystapienie o nowa wize ...i moze byc tak ze taka wize otrzymasz lub tez nie

Napisano

to chyba tak zrobie. trudno, wydam na bilety dwa razy wiecej, ale nie bede nic zalatwiala w ciemno. no... prawie.

aha i jeszcze - o czym warto wspominac, o czym nie warto wspominac przy staraniu sie o wize turystyczna lub studencka? dodam, ze nie jade do zadnej rodziny, nie mam nikogo nielegalnie tam i wiem, ze trzeba mowic, ze zaraz po zakonczeniu roku sie wroci, albo ze nie chce sie tam zostawac. trzeba mowic o swoim zwiazku z Polska, czy jakos tak.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...