sly6 Napisano 26 Lipca 2010 Zgłoś Napisano 26 Lipca 2010 Twoja mama bedzie miec rozmowe o GC w Polsce i tutaj dostanie wize na pobyt staly,ta wiza jest wazna 6 miesiecy lub tez krocej na wjazd na teren USA i do tego czasu powinna wjechac na teren USA. tutaj masz to wyjasnione: http://polish.poland.usembassy.gov/poland-...ntering_us.html
mm14 Napisano 26 Lipca 2010 Autor Zgłoś Napisano 26 Lipca 2010 A jak to jest ze sponsorowaniem. Czy mama musi mieć określone dochody żeby zasponsorować mi GC ? I czy moja mama jak przypuśćmy dostanie Green Card musi jakiś czas tam mieszkać żeby złożyć papiery i zrobić mi Green Card ?
sly6 Napisano 26 Lipca 2010 Zgłoś Napisano 26 Lipca 2010 Twoja mama nie musi miec dochodow aby zlozyc papiery bo Ona sklada plus musi miec wspolsponsora dla Ciebie ktory podpisze odpowiednie papiery i wtedy jak urzad-Konsul to przyjmie-zakceptuje to dostaniesz wize w innym przypadku nie lub tez bedziesz musial szukac kogos innego..a z tym nie ma tak latwo aby komus podpisac takie papiery ... Jesli Twoja mama mysli o podrozach do Polski na jakis czas-dluzszy to sie moze okazac tak ze kiedys ja zatrzymaja na lotnisku i bedzie miec rozprawe czy jej zabrac GC i rezydeture ale o tym poczytasz na forum jak z tym jest..bo GC to nie wiza turystyczna a jesli planuje byc po za USA dluzej to jest od tego tzw bialy paszport . tutaj masz o tych wyjazdach oraz skladaniu papierow oraz wiele innych spraw : http://travel.state.gov/visa/immigrants/info/info_3183.html
Jackie Napisano 26 Lipca 2010 Zgłoś Napisano 26 Lipca 2010 A jak to jest ze sponsorowaniem. Czy mama musi mieć określone dochody żeby zasponsorować mi GC ? I czy moja mama jak przypuśćmy dostanie Green Card musi jakiś czas tam mieszkać żeby złożyć papiery i zrobić mi Green Card ? Na te wszystkie pytania znajdziesz odpowiedzi na forum, wraz z linkami do rządowych instytucji. Nie piszę tego złośliwie, ale mnożenie wątków na te same tematy w koło Macieju wprowadza zamęt. W sprawie sponsorowania rodzinnego niewiele się zmieniło na przestrzeni ostatnich lat, spokojnie możesz szukać informacji w starszych wątkach.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.