michael1447 Napisano 1 Sierpnia 2010 Zgłoś Napisano 1 Sierpnia 2010 Witam! Za rok mam zamiar wyjechać do Stanów Zjednoczonych a dokładnie do Los Angeles. Skończyłem szkołę zawodową na zawód: sprzedawca. Moje pytanie brzmi następująco: O jaką wizę muszę się ubiegać aby móc wyjechać do Stanów Zjednoczonych aby tam pracować na rok lub dwa ??? Proszę o pomoc.
Joanna30 Napisano 1 Sierpnia 2010 Zgłoś Napisano 1 Sierpnia 2010 Przeczytaj sobie tę stronę o wizach imigracyjnych: http://polish.poland.usembassy.gov/poland-...rant_visas.html Bo jeśli chcesz tam pracować legalnie, to musisz się ubiegać o wizę imigracyjną, pracowniczą. Ale, żeby ją dostać musisz spełnić określone warunki. Najlepiej przeczytaj tę stronę i będziesz wszystko wiedział.
michael1447 Napisano 1 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Napisano 1 Sierpnia 2010 A czy w USA łatwo znaleźć prace jako sprzedawca ? NP.w jakiejś restauracji albo sklepie ?
Joanna30 Napisano 1 Sierpnia 2010 Zgłoś Napisano 1 Sierpnia 2010 Na pewno nie jest to zawód do uzyskania wizy pracowniczej.
michael1447 Napisano 1 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Napisano 1 Sierpnia 2010 Czemu? Przecież to jest zwykły zawód. Więc dlaczego miałbym nie otrzymać wizy pracowniczej jeśli mam zawód sprzedawcy i chce pracowac jako sprzedawca ?
twist Napisano 1 Sierpnia 2010 Zgłoś Napisano 1 Sierpnia 2010 bo wizę pracowniczą dostają osoby z wyższym wykształceniem, w dodatku musi to być zawód na który jest mało chętnych w USA - firma zatrudniająca musi udowodnić, że u siebie szukała pracownika na takie stanowisko. Jak widzisz sprzedawca się do tego nie zalicza.
Joanna30 Napisano 1 Sierpnia 2010 Zgłoś Napisano 1 Sierpnia 2010 A w ogóle czytałeś tę stronę, którą Ci podałam? Tam znajdziesz odpowiedź na to pytanie. USA daje wizy pracownicze w zawodach, które są tam potrzebne i których im brakuje. Wydaje mi się że sprzedawca do takich zawodów nie należy.
sly6 Napisano 1 Sierpnia 2010 Zgłoś Napisano 1 Sierpnia 2010 dobrze ze piszecie aby czytal strone podana bo sa male -wieksze nie scislosci w tym co piszecie a dlaczego? jest taka wiza jak h2b ktora jest dla osob ktore nie maja wyzszego wyksztalcenia ale moga sie ubiegac o ta wize aby jechac jako sprzedawca,mechanik itd I teraz jak pracodawca przed urzedem pracy,urzedem imigracyjnym wykaze braki-ze nie moze znalesc takiego pracownika to wtedy moze i da sie taka wize otrzymac ale jeszcze pracownik w Ambasadzie musi pokazac ze nadaje sie do tej pracy ,ze ma doswiadczenie w LA powinno sie mowic dobrze po angielsku i hiszpanksu aby wogole myslec nad praca w sklepie a jak jest u Ciebie?
michael1447 Napisano 1 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Napisano 1 Sierpnia 2010 Ja umiem angielski średnio. Ale za niedługo zapisuje się na kurs angielskiego i cały czas ćwiczę. A Hiszpańskiego nie umiem. Czyli mogę się ubiegać o wize h2b? A muszę znaleźć pracodawcę czy mogę wyjechać i dopiero tam znaleźć prace? Znacie jakąś stronę gdzie jest dużo ofert pracy w USA ? Chodzi oczywiście o sprzedawce A może jest jakiś program który jest podobny do work&travel ? Ja niestety nie mogę wyjechać z work&travek ponieważ mam skończoną tylko szkołę zawodową. Ale chodzi mi właśnie o takie programy gdzie dopuszczają ludzi którzy mają ukończoną szkołę zawodową.
sly6 Napisano 1 Sierpnia 2010 Zgłoś Napisano 1 Sierpnia 2010 wpisz sobie w google wyrazy i tak szukaja pracodawcow,ogloszen http://www.uscis.gov/portal/site/uscis/men...000082ca60aRCRD a ze na miejscu cos znajdziesz?jak znajdziesz takiego pracodawce ktory bedzie chcial sie w papiery bawic itd to czemu nie i beda dostepne wizy to... mozesz wpisac w google wyjazd,wizy h2b i jakies biura Ci polskie wyjada co takie cos organizuja a moze pomyslisz o Kanadzie i wyjedzie do pracy wakacyjnej: http://www.canadainternational.gc.ca/polan...t.aspx?lang=pol
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.