michael1447 Posted August 1, 2010 Report Share Posted August 1, 2010 Witam! Za rok mam zamiar wyjechać do Stanów Zjednoczonych a dokładnie do Los Angeles. Skończyłem szkołę zawodową na zawód: sprzedawca. Moje pytanie brzmi następująco: O jaką wizę muszę się ubiegać aby móc wyjechać do Stanów Zjednoczonych aby tam pracować na rok lub dwa ??? Proszę o pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joanna30 Posted August 1, 2010 Report Share Posted August 1, 2010 Przeczytaj sobie tę stronę o wizach imigracyjnych: http://polish.poland.usembassy.gov/poland-...rant_visas.html Bo jeśli chcesz tam pracować legalnie, to musisz się ubiegać o wizę imigracyjną, pracowniczą. Ale, żeby ją dostać musisz spełnić określone warunki. Najlepiej przeczytaj tę stronę i będziesz wszystko wiedział. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michael1447 Posted August 1, 2010 Author Report Share Posted August 1, 2010 A czy w USA łatwo znaleźć prace jako sprzedawca ? NP.w jakiejś restauracji albo sklepie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joanna30 Posted August 1, 2010 Report Share Posted August 1, 2010 Na pewno nie jest to zawód do uzyskania wizy pracowniczej. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michael1447 Posted August 1, 2010 Author Report Share Posted August 1, 2010 Czemu? Przecież to jest zwykły zawód. Więc dlaczego miałbym nie otrzymać wizy pracowniczej jeśli mam zawód sprzedawcy i chce pracowac jako sprzedawca ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
twist Posted August 1, 2010 Report Share Posted August 1, 2010 bo wizę pracowniczą dostają osoby z wyższym wykształceniem, w dodatku musi to być zawód na który jest mało chętnych w USA - firma zatrudniająca musi udowodnić, że u siebie szukała pracownika na takie stanowisko. Jak widzisz sprzedawca się do tego nie zalicza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Joanna30 Posted August 1, 2010 Report Share Posted August 1, 2010 A w ogóle czytałeś tę stronę, którą Ci podałam? Tam znajdziesz odpowiedź na to pytanie. USA daje wizy pracownicze w zawodach, które są tam potrzebne i których im brakuje. Wydaje mi się że sprzedawca do takich zawodów nie należy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted August 1, 2010 Report Share Posted August 1, 2010 dobrze ze piszecie aby czytal strone podana bo sa male -wieksze nie scislosci w tym co piszecie a dlaczego? jest taka wiza jak h2b ktora jest dla osob ktore nie maja wyzszego wyksztalcenia ale moga sie ubiegac o ta wize aby jechac jako sprzedawca,mechanik itd I teraz jak pracodawca przed urzedem pracy,urzedem imigracyjnym wykaze braki-ze nie moze znalesc takiego pracownika to wtedy moze i da sie taka wize otrzymac ale jeszcze pracownik w Ambasadzie musi pokazac ze nadaje sie do tej pracy ,ze ma doswiadczenie w LA powinno sie mowic dobrze po angielsku i hiszpanksu aby wogole myslec nad praca w sklepie a jak jest u Ciebie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
michael1447 Posted August 1, 2010 Author Report Share Posted August 1, 2010 Ja umiem angielski średnio. Ale za niedługo zapisuje się na kurs angielskiego i cały czas ćwiczę. A Hiszpańskiego nie umiem. Czyli mogę się ubiegać o wize h2b? A muszę znaleźć pracodawcę czy mogę wyjechać i dopiero tam znaleźć prace? Znacie jakąś stronę gdzie jest dużo ofert pracy w USA ? Chodzi oczywiście o sprzedawce A może jest jakiś program który jest podobny do work&travel ? Ja niestety nie mogę wyjechać z work&travek ponieważ mam skończoną tylko szkołę zawodową. Ale chodzi mi właśnie o takie programy gdzie dopuszczają ludzi którzy mają ukończoną szkołę zawodową. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted August 1, 2010 Report Share Posted August 1, 2010 wpisz sobie w google wyrazy i tak szukaja pracodawcow,ogloszen http://www.uscis.gov/portal/site/uscis/men...000082ca60aRCRD a ze na miejscu cos znajdziesz?jak znajdziesz takiego pracodawce ktory bedzie chcial sie w papiery bawic itd to czemu nie i beda dostepne wizy to... mozesz wpisac w google wyjazd,wizy h2b i jakies biura Ci polskie wyjada co takie cos organizuja a moze pomyslisz o Kanadzie i wyjedzie do pracy wakacyjnej: http://www.canadainternational.gc.ca/polan...t.aspx?lang=pol Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.