puma01 Posted August 31, 2010 Report Share Posted August 31, 2010 hej przyjechalam na k1.badania w polsce mialam w sierpniu 2009 tutaj mialam wizyte w maju 2010.wiem ze badania sa wazne rok tylko od ktorej daty? czy musze powtarzac wszystkie badania jeszcze raz. ktos mi powiedzial ze nie moze uplynac rok od daty na papierach z wizyty u lekarza w usa Link to comment Share on other sites More sharing options...
KW Posted August 31, 2010 Report Share Posted August 31, 2010 liczy sie rok od pierwszych badan w polsce do zlozenia papierow o adjustment poczytaj na stronie 4 instrukcji do I-693 Link to comment Share on other sites More sharing options...
makdonald Posted September 1, 2010 Report Share Posted September 1, 2010 Choc bylo to juz prawie cwierc wieku temu to pamietam, ze w peerelu po otrzymaniu "paszportow z klauzula" pojechalem do Warszawy z zona i dzieciakiem ( 24 stopnie mrozu i pamietam date - 24 styczen). Pani doktor zainkasowala w sumie od naszej trojki moje miesieczne dochody netto i powiedziala, ze jestesmy wszyscy zdrowi i nadajemy sie na uchodzcow do Ameryki. Nadmienie, ze zona byla w czwartym miesiacu ciazy, a czteroletni syn cierpial na PTSD po kidnapingu w wykonaniu "misters zub" - choc porwanie trwalo tylko pol dnia jego stan psychiczny nie byl najlepszy. W kazdym razie do przybyciu do USA pod koniec kwietnia od razu zostalismy zabrani na "powtorke" badan lekarskich: TB test, stool test, chest x-ray e.t.c. Oczywiscie test na gruzlice wypadl u calej trojki pozytywnie ( w Polsce byly obowiazkowe szczepienia niemowlat na TB w postaci tzw zywych kultur i przeciwciala krazyly we krwi przez cale zycie). Dlatego tez podano nam - oprocz zony bo sie wywinela z powodu zaawansowanej ciazy - specjalny srodek, ktory mielismy brac przez bodajze 9 miesiecy. Krotko mowiac, od stycznia do kwietnia nie minal rok, a musielismy powtarzac wszystkie badania. Moze obecnie sa inne zasady. To tyle w temacie. I pozdrowka Ronald ( zwany rowniez Makdonald) Link to comment Share on other sites More sharing options...
puma01 Posted September 1, 2010 Author Report Share Posted September 1, 2010 czyli mam je powtarzac wszystkie jeszcze raz czy tylko uzlupelnic brakujace? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FUGAZI Posted September 1, 2010 Report Share Posted September 1, 2010 Oczywiscie test na gruzlice wypadl u calej trojki pozytywnie ( w Polsce byly obowiazkowe szczepienia niemowlat na TB w postaci tzw zywych kultur i przeciwciala krazyly we krwi przez cale zycie). Mój komentarz jest trochę nie na temat- ale cieszę się, że przypadkiem dowiedziałem się dlaczego mój TB test i wszystkich moich znajomych z Polski i Europy Wschodniej zawsze wychodzi pozytywnie. Zawsze mnie to zastanawiało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KW Posted September 1, 2010 Report Share Posted September 1, 2010 Mozesz spobowac wyslac natychmiast to co masz i zobaczyc czy dostaniesz RFE albo isc do lekarza i powtorzyc medical examination(wizyta i badania krwi /X-ray) szczepienia przepisza ci z poprzdniej karty Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted September 2, 2010 Report Share Posted September 2, 2010 Fugazi jakis czas temu pisalismy o tej gruzlicy,fakt moze nie czesto sie to zdarza ale bylo to omawiane... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.