tinililka Napisano 18 Października 2010 Zgłoś Napisano 18 Października 2010 Witam , mam pytanie... w maju 2006 r moj chlopak zaliczyl DUI , wszystko wyprostowal.2 lata temu staral sie o obywatelstwo, po zaliczonym egzaminie dostal informacje ze ma czekac az zejdzie mu to z recordu, dopiero wtedy moze starac sie ponownie o obywatelstwo. W zwiazku z tym mam pytanie : czy wiecie moze kiedy moze zaczac skladac papiery? 5 lat od momentu wydarzenia czy od momentu wyprostowania sprawy ?
c4r0 Napisano 19 Października 2010 Zgłoś Napisano 19 Października 2010 Co to znaczy "wszystko wyprostował"? Jak było coś do prostowania i to wyprostował, to nie powinien mieć "rekordu".
sly6 Napisano 19 Października 2010 Zgłoś Napisano 19 Października 2010 tez to samo pytanie mam..jesli cos zalatwil to co dalej ma? mozna wpisac w szukaj dui i moze ktos cos pisal na ten temat
pelasia Napisano 19 Października 2010 Zgłoś Napisano 19 Października 2010 tez to samo pytanie mam..jesli cos zalatwil to co dalej ma?mozna wpisac w szukaj dui i moze ktos cos pisal na ten temat o ile sie nie myle po 5 latach jest wymazywane z papierow. to ze zaliczyl kasy, czy kare czy nawet odsiedzial swoje nie sprawia wymazania niczego z papierow. o ile sie nie myle wlasnie 5 lat czysci records , 5 lat liczone jest od "wyprostowania" a nie skazania ale moge sie mylic. poszukaj , popytaj, te informacje powinny byc ogolnie dostepne. powodzenia
tinililka Napisano 20 Października 2010 Autor Zgłoś Napisano 20 Października 2010 No wyprostowal tzn zaplacil, mial jakas szkolke itp. kurcze poszukam, moze gdzies znajde, dzieki wielkie.
tinililka Napisano 25 Października 2010 Autor Zgłoś Napisano 25 Października 2010 a mam jeszcze jedno pytanie, wiemy ze 5 lat mija w czerwcu, ile wczesniej mozna wysylac pierwsza forme ? 2 czy 3 miesiace przed ?
Jim Beam Napisano 25 Października 2010 Zgłoś Napisano 25 Października 2010 Nie 3 miesiace przed ale 90 dni przed uplywem 5 lat. Nie, to nie to samo. Jako ilustracja cytat z innego forum: " My husband recently applied for his citizenship and was denied because we submitted the application 3 days too early. (His 5 years were up August 22nd. We submitted his application May 22nd. Based on the N-400 instructions, you may apply 90 before your 5 years are up. However, we neglected to realize that there were 31 days in May and July, so although we submitted the application 3 months ahead, it was a total of 93 days instead of the allowed 90 days early.)" powodzenia.
tinililka Napisano 26 Października 2010 Autor Zgłoś Napisano 26 Października 2010 dziekuje ci Jim Beam bombastic fantastic 3 miesiace krotsze czekanie wowwwww
Jim Beam Napisano 26 Października 2010 Zgłoś Napisano 26 Października 2010 Nie 3 miesiace ale 90 DNI. To nie to samo. Dla pewnosci wyslijcie jakies 85 przed i dobrze bedzie.
tinililka Napisano 28 Października 2010 Autor Zgłoś Napisano 28 Października 2010 tak, tak dziekowka wielgachna ! pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.