Skocz do zawartości

Forma N-400

izza

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Wypelnilam juz forme N-400, zastanawiam sie tylko co mam wyslac z ta forma chodzi mi dokladnie o to zdanie

Documents referring to you and your spouse:

a. Tax returns, bank accounts, leases, mortgages, or birth certificates of children; or

b. Internal Revenue Service (IRS)-certified copies of the income tax forms that you both filed for the past 3 years; or

c. An IRS tax return transcript for the last 3 years.

Czy wystarczy jak wysle akty urodzenia dzieci, rachunki, dokumenty z banku czy musze wyslac te podatki. Czyli np. formy ktore wyslalismy do IRS musze poswiadczyc w jakis sposob u notariusza, podpisac sie na nich (oboje), zupelnie nie wiem o co chodzi. ???

Z gory dziekuje za pomoc.

Napisano

Oni najbardziej lubia tax transcript, zadzwon do IRS, przychodzi za darmo za kilka dni ,wtedy wystarczy sam taki list

Wyslij tez akty urodzenia

Wspolny mortgage lease

Wspolne konto z banku

Poszukaj moje posty z egzaminu, mi sie czepiali o pare rzeczy

Napisano
[...] czy musze wyslac te podatki. Czyli np. formy ktore wyslalismy do IRS musze poswiadczyc w jakis sposob u notariusza, podpisac sie na nich (oboje), zupelnie nie wiem o co chodzi. ???

Tak, podatki musisz wyslac obowiazkowo.

Tak jak KW pisze tax transcript jest najlepszy, ale kserokopie formularzy 1040 tez sa w porzadku. Zaden notariusz ci nie jest potrzebny, na N 400 podpisujesz, ze wszystko co zalaczylas jest zgodne z prawda i to wystarczy.

Napisano

Przechodziłem przez to wszystko w tym roku.Wysłałem tylko kopie rozliczenia tax z ostatniego roku (tj .za 2009) .Zadnych aktów urodzenia .Tylko kopię GC,SS,Driver licence,kopie paszportu no i czek.Na interview nawet nie pytał o oryginały tax choc zabrałem wszystkie z ostatnich 5 lat. Zupełnie niepotrzebnie.

Napisano

Ale ty skladales po 5 latach

a ona po 3 latach po slubie z obywatelem

wiec musi wyslac duzo wiecej papierow

zazwyczaj wszystko jest OK ale czasami sie zdarza miec dociekliwego urzenika

wiec trzeba wysylac wszystko o co prosza a nie czekac na RFE albo co gorsza decyzje po egzaminie

Napisano

dzieki KW za ta odpowiedz bo nie znajac sprawy moze byc zla odpowiedz

co nie oznacza ze dareknow0 chcial zle :)

Napisano

dzieki KW za ta odpowiedz bo nie znajac sprawy moze byc zla odpowiedz

co nie oznacza ze dareknow0 chcial zle :)

Podałem informacje z własnego doświadczenia.Faktycznie egzamin zdawałem po 5 latach na GC.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...