lukabmx Napisano 19 Stycznia 2011 Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2011 Witam Pierwszy raz beda staral sie o wize turystyczna. I mam kilka pytan wziazanych z procedura otrzymania wizy chodzi mi glownie o dodatkowe informacje o ktore moze poprosic konsul pod czas rozmowy? jakie moga to byc dokumety ? na dzien dzisiejszy posiadam tylko zaproszenie ktore otrzymalem od rodziny w USA. Jesli jest ktos kto wie cos w tym kierunku bardzo prosze o podzelenie sie ;] Pozdrawiam
jolisia2 Napisano 19 Stycznia 2011 Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2011 Zaproszenie jest wogóle niepotrzebne potrzebny jest tylko wniosek,dowód wpłaty i formularz dhl.Zapyta cie w jakim celu chcesz jechać,czy byłeś już za granicą jak tak to gdzie,czy pracujesz.
sly6 Napisano 19 Stycznia 2011 Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2011 zaproszen mozesz miec i 100 a wyjsc bez wizy..a i nie pokazuj tego zaproszenia bez pytania . poczytaj jak wypelnic ds 160: http://www.usa.info.pl/board/Jak-Wypelnic-Ds-160-t16284.html i zapoznaj sie z ta strona http://polish.poland.usembassy.gov/visas/n...w_to_apply.html
lukabmx Napisano 20 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2011 Dziekuje za odpowiedzi ale nasuwa sie wiecej pytan ? jesli konsul zapyta czy pracuje to moja odpowiedz bedzie ze tak bo rzeczywiscie pracuje i jesli mnie poprosi o udowodnienie tego to co mam mu pokaza bo tak na słowo to raczej nie uwierzy
sly6 Napisano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2011 a jak Cie zapyta o rodzine to co wtedy wyjmiesz?>albumy ze zdjeciami-jakies akty slubne ? cala sprawa opiera sie na rozmowie-odpowiedziach i mozesz miec pare zaswiadczen a wyjsc bez wizy Tak wiec przygotuj sie jak masz odpowiadac ,bo moze pasc pytanie gdzie pracujesz,od kiedy,co robisz w pracy-czym sie zajmujesz,co do rodziny w USA,co tam zamierzasz robic bo takie cos jak zaswiadczenie z pracy jak juz tak chcesz to wez ale nie pokazuj bez pytania.
lukabmx Napisano 20 Stycznia 2011 Autor Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2011 sly6 dzieki za szybkie odpowiedz ;] z jakimi rodzajami pytan spodkaliscie sie pod czas takiej rozmowy ? czyli dodatkowe załącznik sa tak naprawde zbedne wszystko opiera sie na rozmowie a wiadome jak w stresie czlowiek reaguje
sly6 Napisano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2011 a no opiera sie na rozmowie bo jesli papiery byly by wazne oraz ze pomagaja to dawno bylibysmy w ruchu bezwizowym..a tak rozmowa daje duzo. A pytania,,,zazwyczaj sa takie ktore Ci podalem wyzej a co do reszty to kiedys dostalem 2 pytania i te pytania jak narazie sie nie pojawily na forum wiec sam widzisz ze mozna podawac jakies pytania ale i tak moga pasc inne .. Wazne aby na spokojnie odpowiedziec oraz z usmiechem
Joanna30 Napisano 20 Stycznia 2011 Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2011 czyli dodatkowe załącznik sa tak naprawde zbedne wszystko opiera sie na rozmowie a wiadome jak w stresie czlowiek reaguje Rada ode mnie: nie podchodź do tej rozmowy na zasadzie, że jak nie dostaniesz wizy, to świat się zawali Podchodź na luzie, że jak dostaniesz wizę, to będzie fajnie, a jak nie dostaniesz, to też będzie fajnie Najważniejsze, to mieć pozytywne nastawienie i nie wyglądać, jak desperat, dla którego zdobycie wizy to życiowy cel
IwciaW Napisano 23 Stycznia 2011 Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2011 Witam, Mam pytanie dotyczące umawiania spotkania na infolinii, więc chodzi o to czy istnieje możliwość ustalenia terminu np. telefon w połowie lutego a spotkanie umówione na początek marca?? Jestem nowa na forum i niestety nigdzie nie znalazłam odpowiedzi na takie pytanie.
Joanna30 Napisano 23 Stycznia 2011 Zgłoś Napisano 23 Stycznia 2011 Możesz spróbować, ale nie wiem, czy umawiają aż z takim wyprzedzeniem. Lepiej by było zadzwonić tydzień przed, wtedy jest większa szansa, że wpiszą Cię w kalendarz, kiedy Tobie odpowiada Ja się umawiałam trzy dni przed i nie miałam problemów.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.