Skocz do zawartości

"pierwszak" Potrzebuje Informacji

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 35
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Iwcia kiedys na forum jak i na stronie Ambasady bylo podane ze mozna bylo z jakims tam czasem umawiac sie na rozmowe a teraz pisze ze czeka sie przecietnie 2 dni robocze i moze byc tak ze bedziesz czekac i 3-4 dni no ale to chyba blizej wakacji lub tez swiat ;)

• 3 tygodnie później...
Napisano

Witam,mam jeszcze jedno pytanie:

Mam zamiar starać się o wizę razem z siostrą,więc czy to dobry pomysł,żebyśmy starały się obie w tym samym terminie czy lepiej zrobić to jakimś odstępie czasowym.

Napisano

na to nie ma prostej odpowiedzi?dlaczego bo raz nie wiadomo kto jakie ma mocne wiezi z Polska,do kogo leciec bedziecie,czy ktos z rodziny byl po wize,polecial do USA,jest pare pytan co moze zawazyc na wize i kazde pytanie wazne lub tez nie

ktos Wam powie starajcie sie razem a ktos inny oddzielnie i kazda osoba bedzie miec racje

jak dla mnie to idzicie razem ,chyba ze 1 z Was nie dadza wizy to druga nie pujdzie ale znow moze tej 2 dadza wize?

Napisano

No właśnie to jest największy dylemat-jedni mówią tak drudzy inaczej.Sytuacje mamy prawie taka sama-obie pracujemy w tutaj (jedna z nas ma umowę o prace na czas określony,druga na nieokreślony),własnych rodzin nie mamy i nie mamy najmniejszego zamiaru tam zostawać (ale to już zapewne w konsulacie nikogo nie będzie interesowało :))Chcemy jechać tylko w odwiedziny do koleżanki na 2-3 tygodnie.Obie staramy się o wizę pierwszy raz,nikt z rodziny nie starał się o wizę i nie przebywa nielegalnie na terenie Stanów.

Może znajdzie się ktoś kto miał podobny dylemat.

Pozdrawiam

Napisano

Moje dwie koleżanki (nie spokrewnione ze sobą) starały się razem i obie dostały wizy.

Ale nikt Ci nie odpowie, czy jeśli ktoś się stara razem, to na 100% obie osoby dostaną wizę, a jak osobno to nie. To jest loteria. Jeśli dobrze się zaprezentujecie na rozmowie (cokolwiek to znaczy), to wizy dostaniecie.

Czy razem czy osobno to jest już wasza decyzja.

Napisano

i znow ta loteria>?to nie zadna loteria chyba ze mowimy o wszystkich sprawach w zyciu to loteria kogo poznamy,kto nam uwierzy-zawierzy cos itd bo wtedy tez mozna mowic o loterii a jednak sie nie mowi o tym ...

Może znajdzie się ktoś kto miał podobny dylemat.

jeszcze raz napisze,ktos Ci powie ze byl osobno i dostal a ktos inny byl razem i tez dostal i co wybierzesz wtedy?bedziesz nadal czekac na odpowiedzi ze moze wiecej osob wypowie sie za ktoras opcja a jak sie opowie to ma byc ok>jesli tak by bylo to powinienem dostac pomoc bez zadnych przeszkod bedac zagranica i pomocna dlon bo tak duzoo osob pisze jak kto dostali ale realnosc pokazala cos innego jak dla mnie ..Moze byc ok ale wcale nie musi..

ale o czym mozemy pisac to jak zwiekszyc szanse na wize i tutaj mozemy cos popisac i sie zastanowic

Tak wiec sama musisz dokonac wyboru ,jedynie mozesz poczytac o tym i sie zastanowic ale sama podejmiesz decyzje

Napisano

Wiec decyzja podjęta-jedziemy razem. Co ma być to będzie :) Teraz moje pytanie-jako rodzeństwo możemy się umówić razem do jednego okienka na rozmowę?

Napisano

Na to pytanie już przecież dostałaś odpowiedź :) No, chyba że ja inaczej odczytuję Twoje pytania i nasze odpowiedzi... ;)

Przy umawianiu się telefonicznie powiecie, że chcecie iść razem, więc tak zostaniecie wpisane i tak też zrobicie.

Jak już mówiłam, moje dwie niespokrewnione ze sobą koleżanki starały się razem, więc umówiły się razem na rozmowę i razem do niej podeszły.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...