rubia Napisano 2 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 2 Czerwca 2011 nie wiem jak jest w Lufthansie, ale z KLM i Air France jest tak,że jest obowiązek skontaktowania/zalogowania się na stronie linii w celu dokonania wszystkich niezbędnych formalności do 72 godz. przed podróżą, w tym wypełnienie formularza APIS.
Joanna30 Napisano 2 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 2 Czerwca 2011 Nie, żebym się czepiała, ale na stronie KLMu: http://www.klm.com/travel/pl_en/prepare_fo...g/usa/index.htm jest napisane, że takie informacje można podać do godziny przed odlotem. Ten temat mnie interesuje, ponieważ moja koleżanka właśnie leci KLM i właśnie się zastanawiamy, jak, kiedy i gdzie podać te dane Chyba najlepiej będzie zadzwonić i zapytać.
sveg Napisano 3 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2011 godzinę przed odlotem, czyli przy check-in, bo i tak się przyjeżdża 2-3 godziny wcześniej na check-in :]
Joanna30 Napisano 3 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2011 Można też odprawić się kilkanaście godzin wcześniej online
sveg Napisano 3 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2011 Można też odprawić się kilkanaście godzin wcześniej online jeżeli możesz się odprawić online to znaczy że możesz też wpisać dane do apis online (przeważnie) no i airberlin nie daje możliwości web check-in na lotach do usa. tak w ogóle to udało mi się przesłać te wszystkie dane dzisiaj. Mam nadzieję że doszły i nie będzie żenady na lotnisku
Joanna30 Napisano 3 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2011 A wysłałeś je w wersji papierowej czy online? W każdym razie ja bym je ze sobą zabrała, bo nigdy niewiadomo
sveg Napisano 3 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 3 Czerwca 2011 online. niby przyjęli. Ale w formularzu wpisywałem na początku różne numery rezerwacji (galileo, nr zamówienia z flysiesta, nr faktury) i nie weryfikowało tego. Tak więc jeśli w formularzu nie chodziło o podanie nr galileo to może być coś nieteges Będzie dobrze tak czy tak: info do secure flight dostali od flysiesta, a apis najwyżej wypełnię przy check-in. Okaże się w czwartek :>
marcin1 Napisano 4 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 4 Czerwca 2011 kochani mam takie pytanko ile godzin wczesniej musze przyjechac na lotnisko (rzeszow jasionka) ??? przypominam ze lece z rzeszowa do FRA>NY USA
Joanna30 Napisano 4 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 4 Czerwca 2011 Dwie godziny to taki standard minimum. Żebyś miał czas spokojnie się odprawić. Może być już mała kolejka, a poza tym będziesz musiał podać te wszystkie dane do APIS, więc to też potrwa. Przygotuj sobie to wszystko najlepiej, albo ściągnij druk ze strony swojej linii lotniczej i wypełnij go sobie w domu. Zaoszczędzisz sobie nerwów i tracenia czasu na lotnisku http://www.lufthansa.com/pl/pl/Dane-niezbe...-podrozy-do-USA
marcin1 Napisano 4 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 4 Czerwca 2011 o kurcze APIS ?? a coz to powiem wam tak ze to moja pierwsa podroz samolotem wiec nic nie wiem kompletnie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.