shev17 Napisano 14 Lutego 2011 Autor Zgłoś Napisano 14 Lutego 2011 Moze to sie wydac dziwne, ale w Polsce wiekszosc ludzi umieszcza nadawce z tylu koperty. W USA w lewym gornym rogu umieszcza sie adres nadawcy. Wiec jak chcesz byc pewien ze prawidlowo adresujesz to na froncie koperty piszesz i nadawce i odbiorce. Pozdrawiam Ok, dzięki za uwagę) Jutro rano wyślę. Mam nadzieję, że wszystko przebiegnie pomyślnie i list dojdzie )
dareknow0 Napisano 14 Lutego 2011 Zgłoś Napisano 14 Lutego 2011 Jak wysyłasz z Polski to pamiętaj aby był znaczek lub pieczątka "PRIORYTET" bo inaczej będzie szedł 1,5 miesiąca. Pamiętaj adresując list używać amerykańskich cyfr.Dotyczy to cyfry 1 i 7 . Cyfre 1 -piszesz tylko jako "I" czyli sama pionowa kreska bez tego ogonka z lewej strony ,natomiast "7" piszesz tak jak widzisz "7" - bez przekreślania poziomą kreseczką.
sly6 Napisano 15 Lutego 2011 Zgłoś Napisano 15 Lutego 2011 a ja pisze 1 jako 1 i listy dochodza co do pieczatki piorytet to moze byc znaczek taki niebieski bo czasami sa takie lub tez faktycznie pieczatka ...
c4r0 Napisano 15 Lutego 2011 Zgłoś Napisano 15 Lutego 2011 Moze to sie wydac dziwne, ale w Polsce wiekszosc ludzi umieszcza nadawce z tylu koperty. W USA w lewym gornym rogu umieszcza sie adres nadawcy. Wiec jak chcesz byc pewien ze prawidlowo adresujesz to na froncie koperty piszesz i nadawce i odbiorce. PozdrawiamRzeczywiście dziwne. Ja wysyłałem w Polsce bardzo dużo listów i zawsze pisałem adres nadawcy właśnie w rogu, z tej strony gdzie odbiorca - myślałem, że to normalne.
Joanna30 Napisano 15 Lutego 2011 Zgłoś Napisano 15 Lutego 2011 A ja kiedyś pisałam z tyłu, bo tak mnie uczyli, a teraz czasem piszę z przodu, a czasem z tyłu
sly6 Napisano 15 Lutego 2011 Zgłoś Napisano 15 Lutego 2011 c4ro to musisz mlody w czasach PRL pisali ludzie stylu koperty adresy zwrotne aby listy urzedowe mialy pieczatke z przedu a teraz kto jak chce tak pisze
shev17 Napisano 18 Lutego 2011 Autor Zgłoś Napisano 18 Lutego 2011 Wysłałem list. Niestety dopiero dzisiaj, bo wcześniej nie dałem rady. Zaadresowałem tak jak napisałem w pierwszym poście. Adres zwrotny napisałem w lewym górnym rogu. Dostosowałem się do rad 'dareknow0' z liczbami. Wysłałem priorytetem, który kosztował mnie 3,20 zł. Pani przyjęła list i mam nadzieję, że list dojdzie:)) Dziękuje wam wszystkim za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.