Skocz do zawartości

Wasze Wizyty W Konsulacie W Tym Roku :)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

jak zaczniesz sie platac ,nie mowic prosto to mozesz miec problemy

masz odpowiadac na pytania i tylko odpowiadac jak kto bylo po wize ;)

Nie ma tak i nigdy nie bylo ze jak ktos leci 1 raz to ma pewny wjazd ;) ale masz linka do tego :)

pamietaj tez ze lecisz do 2-3 tyg :)

a jak ktos nie pracowal zagranica to moze zaczac pracowac wlasnie w USA ;)

• Odpowiedzi 2,4 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Czy ktoś mógłby mi udzielić informacji ile się czeka na spotkanie w kosulacie w Krakowie? Wracam z zagranicy 5 lipca, odbiór paszportu mam wyznaczony na 10 lipca maksymalnie. Jak odbiorę paszport zaraz się rejestruję na wizytę (bo bez paszportu nie da rady...).

Chciałabym jechać 8 sierpnia, jeśli dostanę wizę. Zmieszczę się w czasie? Ktoś może realnie ocenić :)
Z gory dzięki i przepraszam, jeśli to nieodpowiedni wątek.

Napisano

mam jeszcze jedno pytanie

czy po krótkim powrocie do usa, wiza jest wbijana na nowo?

przykładowo - lece do niagara falls, przechodze na stronę kanadyjską, wracam za powiedzmy kilka godzin do usa

Napisano

przykładowo - lece do niagara falls, przechodze na stronę kanadyjską, wracam za powiedzmy kilka godzin do usa

Nie jest do 30 dni i musisz wrócić w ramach czasu danego Ci na pierwszym wjeździe do USA.

Źródło CBP: During your visit to the U.S., you may visit Canada or Mexico for up to 30 days and re-enter the U.S. as long as you re-enter within the period noted on the Form I-94 which you received when you first entered.

Napisano

A tak w ogóle to do Niagara Falls nie polecisz :-). Możesz do Buffalo polecieć i przejechać na drugą stronę. Ponieważ wlecisz do USA wcześniej, nie będziesz miał papierowego i - 94 to nie będziesz miał co oddawać.

Napisano

A tak w ogóle to do Niagara Falls nie polecisz :-). Możesz do Buffalo polecieć i przejechać na drugą stronę. Ponieważ wlecisz do USA wcześniej, nie będziesz miał papierowego i - 94 to nie będziesz miał co oddawać.

Teraz już wiem, wcześniej nie sprawdzałem jeszcze lotów :P

Mam paszport biometryczny.

To przy przekraczaniu granicy kanady nic się nie dostaje do wypisania? Jaka jest procedura?

Napisano

Teraz już wiem, wcześniej nie sprawdzałem jeszcze lotów :P

Mam paszport biometryczny.

To przy przekraczaniu granicy kanady nic się nie dostaje do wypisania? Jaka jest procedura?

Nie wydaje mi się, żeby był czas jak wjeżdżasz tam samochodem, żeby coś pisać. To jak McDrive wygląda. Ja miałem wizę, przekreślili, przystemplowali, wypytali po co jadę i tyle.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...