andyopole Napisano 3 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 3 Lipca 2014 Panika to moje drugie imię...... 3 dni mijają jutro, a skoro dziś nadal jest info, że paszporty nadal są w ambasadzie to wątpię, żeby do jutro dojechały do Gdańska. 4 dzień mija w poniedziałek, co oznacza, że najpóźniej jutro powinni je wysłać..... echhhh..... no stresuję się nooooo, nic na to nie poradzę..... Jesli nie wyslali to już nie w tym tygodniu. Święto mamy w USA.
Barbarella88 Napisano 4 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 4 Lipca 2014 Paszport odebrany, wiza na 10 lat temu :-) Bez temu miało być oczywiście
Robert1992 Napisano 5 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 5 Lipca 2014 a ja w środe 9 lipca mam wizyte w ambasadzie na 10:15....
didle80 Napisano 7 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 7 Lipca 2014 Witam. Tydzień temu w poniedziałek złożyłam wniosek o wize turystyczną, we wtorek zapisałam się na rozmowę, były terminy wolne juz na środę ale mi nie pasowało więc umówiłam się na czwartek na 9:30. z 10 minut przed czasem stawiłam się pod ambasadą. Kolejka szła sprawnie zarówno przed wejściem jak i przy sprawdzaniu dokumentów juz w środku. Rozmowa z pracownikiem konsulatu trwała może coś około 5 minut. Pytania: cel podróży - turystyczny, czy byłam juz: tak ale na innej wizie. do kogo jadę: do znajomych, których poznałam jak byłam wcześniej. gdzie? - tu i tu.. na jak długo? 2 tygodnie... czym sie zajmujesz w Polsce : pracuje tu i tu, robie to i to. w między czasie pani cały czas patrzyła w monitor i coś tam sobie klikała... acha czyli ten i ta (tu padły imiona i nazwisko zanjomych) do nich jedziesz - tak.. a gdzie? tu i tu. ok. po jakis 2 minutach ciszy... ok dostajesz wize. - o fajnie- na 10 lat - super dziękuję Jeszcze Pani przybiła mi pieczątke na starej wizie i powiedziała ze 2-3 dni robocze to potrwa. dziękuje miłego dnia i tyle. Czekam teraz na paszport. Fajnie że jest to forum sporo tu czytałam i myślę, ze trzeba pozytywnie podejść do rozmowy, z uśmiechem, nie kręcić a bedzie ok. pozdrawiam
didle80 Napisano 7 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 7 Lipca 2014 Paszport odebrany, wiza na 10 lat temu :-) Bez temu miało być oczywiście Kiedy sie wybierasz i skąd ?
Robert1992 Napisano 8 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 8 Lipca 2014 gdzie moge zostawić np telefon przed wizytą w konsulacie w warszawie?
ania_673 Napisano 8 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 8 Lipca 2014 na dzień dobry telefon ci zabierają przy wejściu do ambasady i wydają numerek (przy wyjściu ci go oddadzą, spokojnie). a co do bagażu typu waliza czy jakaś wielka torba to myślę, że musisz poszukać skrytek np na dworcu
Robert1992 Napisano 8 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 8 Lipca 2014 a inne drobiazgi typu portfel czy np reklamówka to mogę wziąść z sobą czy sotawić w ambasadzie z telefonem ?
ania_673 Napisano 8 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 8 Lipca 2014 portfel czy reklamówkę z dokumentami możesz mieć ze sobą- najpierw zabiorą Ci telefon, potem takie rzeczy typu portfel czy okrycie wierzchnie wkładasz do koszyczka i te rzeczy będą prześwietlone,a Ty sam przejdziesz przez bramkę-wykrywacz metalu
Robert1992 Napisano 8 Lipca 2014 Zgłoś Napisano 8 Lipca 2014 dzieki. a jeszcze mam jedno pytanie na temat zdjecia czy moge zdjecie wrzucic na CD ? i zanieść je konsulowi
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.