Skocz do zawartości

Wasze Wizyty W Konsulacie W Tym Roku :)

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jeśli mnie nie stać to w takim razie rodzice mi sponsorują i dlatego chciałbym przekonać go , że lece jedynie turystycznie a nie pracowac :) ale jesli piszesz że nie potrzebnie to thx.

• Odpowiedzi 2,4 tyś
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Bo to pewnie będzie tak:

- gdzie lecisz? Tu i tu.

- kto płaci? Rodzice.

- gdzie pracują? Tu i tu.

- studentka? Tak.

- indeks? Prosze.

I kropka. Dobrze wiedza kto kłamie. Dobrze wiedza ze dokumenty można sfałszować. Jeśli zamiary masz uczciwe będzie ok. Miłej podróży.

Napisano

A powiedzcie mi, bo miałam problem jak wypełniałam DS-160, tam trzeba było podać miejsce, gdzie się zatrzymam, podałam hostel w którym mam zamiar się zatrzymać ale w jednym mieście tylko, a mam zamiar zwiedzić jeszcze jedno miasto i nie było możliwości dodania nowego miasta ... Jak konsul się zapyta gdzie chce jechać to jak powiem że chcę tu i tu, a w tym druku wpisałam tylko jedno miejsce to będzie źle ? :) Czy po prostu powiedzieć, że nie było możliwości dodania nowego miejsca no chyba, że coś przeoczyłam ;/

Napisano

Byłam i z czystym sumieniem mogę polecić :D Więc jeśli tylko marzycie o wyjeździe do USA wizą nie powinniście się martwić :)

Kraków - dzisiaj - ludzi mnóstwo - od samego wejścia miła bardzo miła obsługa :)

Rozmowa trwała może pół minuty (bo ledwie podeszłam do okienka a już od niego odchodziłam) - oczywiście z decyzja na TAK :D Pan konsul życzył udanego pobytu, pożegnał się a ja z uśmiechem od ucha do ucha udałam się do wyjścia :)

Napisano

Mam pytanie - czy 16-to latce może w ambasadzie towarzyszyć mama? I kto rozmawia z konsulem? Koleżanki córka będzie ubiegała się o wizę i chcemy wiedzieć czy mama może uczestniczyć w rozmowie.

• 4 tygodnie później...
Napisano

Witam!

Planuje stanąć drugi raz po wizę. Nie teraz, po ukończeniu studiów lub nawet w trakcie trwania. Wyjechać chciałbym raczej po studiach na jakies wakacje.

Studiuje zaocznie, pracuje, 3 rok już w jednej firmie. Moim marzeniem jest polecieć i zwiedzić choć część USA.

Problem jest taki, że mam tam brata nielegalnie. Mój ojciec też tam był i grubo przekroczył pobyt w USA. Siostra również była ale ona wróciła akurat terminowo.

Mam tam wujka który jest legalnie, ma obywatelstwo.

Mój pierwszy raz był dosyć stresujący (jakkolwiek by to nie zabrzmiało :D) Nie miałem żadnej spiny że muszę dostać tą wizę, ale jak już nastąpiła rozmowa z konsulem to wyszło jednak tak jakbym musiał dostać ją za wszelką cenę... stres.. nie wiem na czym to polegało.

Pytał się mnie ile pracuje w tej firmie... akurat wtedy byłem zaraz po rozpoczęciu tej pracy, może 3 miesiąc. Również byłem studentem zaocznym informatyki(choć pytania o studia się nie doczekałem). Kolejno zapytał się do kogo lecę, na ile, kto mi to funduje, w jakich krajach byłem. I po serii tych pytań zatrzymał się na chwilę i coś tam stukał w tym komputerku. Raczej byłem pewny że jak już się zapyta to o brata (we wniosku wpisałem wszystko zgodnie z prawdą). Lecz ku mojemu zdziwieniu zapytał się o mojego tatę, który btw. był wtedy ze mną. Kiedy pojechał do USA, ile tam był - odpowiedziałem mniej więcej kiedy pojechał bo nie pamiętałem dokładnie i mniej więcej ile był. Jeszcze wspomnę że tata wrócił 3 lata przed tym jak ja stanąłem po wizę. Poklikał tam coś jeszcze i nagle stwierdził, że jemu się wydaje że mój tata jest dalej w USA :D no to wtedy już nie wytrzymałem... przeszedłem na angielski i spytałem się wprost: jak to się Panu wydaje, nie macie jakiegoś systemu który rejestruje powroty do kraju. Odpowiedział że mają, ale jemu się wydaje że jest dalej w USA. Powiedziałem, że on jest nawet tutaj ze mną, nic jednak już nie wskórałem. Ciśnienie mi podniósł niesamowicie, bo w życiu bym nie przypuszczał że z takiego powodu nie dostanę wizy...

No i właśnie tu pytanie do was: co miałbym przygotować, co powiedzieć, czy to w ogóle jest możliwe żeby dostać wizę w moim wypadku. Zapewne szanse są niewielkie, ale jak się nie pogrzebać samemu.

Pozdrawiam i proszę o pomoc ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...