Bartolo1234 Napisano 29 Maja 2012 Zgłoś Napisano 29 Maja 2012 No to gratulacje Widziałeś moze czy dużo osób nie dostało wizy ?? A jak dotrzeć z centralnego do ambasady ?
lochraven Napisano 29 Maja 2012 Zgłoś Napisano 29 Maja 2012 Sprawdź sobie dokładnie na google maps, ale to około 15-20 minutowy spacer, droga jest niespecjalnie skomplikowana. Byłem tam kilka razy i zawsze chodziłem na piechotę z dworca.
wheelbuilder Napisano 29 Maja 2012 Zgłoś Napisano 29 Maja 2012 Na początku chciałem Wszystkim podziękować za wszelką pomoc uzyskaną na forum bez której efekt spotkania mógłby być całkiem inny Centralny jest dwie ulice od ulicy Pięknej. Idziesz Al. Jerozolimskimi do Marszałkowskiej i tam w prawo następnie cały czas prosto i po prawej stronie będzie ul. Koszykowa a po lewe stronie(Marszałkowskiej) Piękna. Nie da się nie zauważyć tłumu ludzi na chodniku czekających na wejście do konsulatu. Ja ten odcinek pokonałem dzisiaj w kilka minut bo spieszyłem się na pociąg powrotny. Zdecydowana większość wychodziła z kwitkiem DHL. Jakkolwiek zdecydowanie mogę potwierdzić zdanie, że wszystko zależy na jakiego konsula się trafi. Jeden Cię magluje 10-15minut bo były i takie osoby a inne 2minuty i po sprawie-pytania jak z katalogu. Myślałem, że ten konsul który tak dużo osób przerabiał nie da mi wizy-jedna kobieta była mocno zbulwersowana odchodząc od okienka-coś tam rzucała w stronę konsula, że ona już wiekowa osoba a wizy nie dostała. No cóż. Tak na marginesie. Chciałbym tam częściej bywać z jednego powodu-było na czym oko zawiesić :D co rusz jakieś piękności przychodziły i to nawet po dwie naraz Tam tzn do poczekalni przed okienko. Normalnie la.......... hehe.
bloodpa1nt Napisano 29 Maja 2012 Zgłoś Napisano 29 Maja 2012 Wheelbuilder: wiesz czego magluje? Mnie maglował za pierwszym razem (nie dostałem visy), za drugim razem (dostałem pierwszy raz - na rok jednorazową). Jak poszedłem następny raz i wróciłem w terminie to pytania zadawał chyba dla samego gadania bo coś sobie klepał w komputer i po 30 sek. dawał kwit od kuriera. Za trzecim i czwartym to samo idę piąty i mam dziwne obawy, sam nie wiem czego bo nie kwalifikuję się na odmowę.
ediita Napisano 30 Maja 2012 Zgłoś Napisano 30 Maja 2012 bloodpa1nt my też 6 czerwca Kraków;) na którą masz godzinę?
bloodpa1nt Napisano 30 Maja 2012 Zgłoś Napisano 30 Maja 2012 Na 9:15, możesz śmiało podbijać na gadu-gadu - 2494942.
Bartolo1234 Napisano 30 Maja 2012 Zgłoś Napisano 30 Maja 2012 No to sie jutro rozstrzygnie Więć tak: mówić prawdę, bez stresu, dużo uśmiechu.. coś jeszcze co mogłoby pomóc ?
Bartolo1234 Napisano 30 Maja 2012 Zgłoś Napisano 30 Maja 2012 No tak, to oczywiste no to myśle, że będzie dobrze
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.