kasienka Napisano 30 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 30 Listopada 2011 Czyli nie wypełniać po raz drugi wniosku??Nie wiem jak to u nich jest i nie chcialabym być zaskoczona i nie dotrzeć na spotkanie
kzielu Napisano 30 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 30 Listopada 2011 Czyli nie wypełniać po raz drugi wniosku??Nie wiem jak to u nich jest i nie chcialabym być zaskoczona i nie dotrzeć na spotkanie A umówiłaś się już w ambasadzie ? Jeżeli nie, to najczyściej będzie zrobić poprawne zdjecie, wypełnić nowy wniosek i z jego numerem zadzwonić do ambasady. Nie będziesz musiała się tłumaczyć, skanować zdjęć itp... Wniosków możesz wypełnic nawet 30 jak masz na to czas...
sly6 Napisano 30 Listopada 2011 Zgłoś Napisano 30 Listopada 2011 kasienka masz wybor ze albo wypelniasz nowy wniosek juz z nowym zdjeciem albo tez bierzesz ten oraz dobre zdjecie wybor nalezy do Ciebie chyba ze juz sie umowilas na spotkanie ale wtedy i tak pokazujesz dobry wniosek z dobrym zdjeciem,byl juz tutaj taki przypadek ze ktos mial zle wypelniony wniosek i podal juz ten wlasciwy-pokazal-chociaz juz byla umowiona rozmowa.
kasienka Napisano 1 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 1 Grudnia 2011 czyli jak wezme juz wypelniony wniosek plus zrobie nowe zdjecie to bedzie okej?
cleo1809 Napisano 1 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 1 Grudnia 2011 bedzie ok,tez tak miałam...zdjecie system przyjął ale przed wejściem do konsulatu okazało się ze jednak jest nie takie...szybciutko zrobiłam nowe (naprzeciwko konsulatu w KRK jest fotograf ale radzę zrobić sobie wcześniej i gdzie indziej.. koszt!!!) i nie było problemu żadnego... ze zdjęciem nie było problemu...... bo z wizą już tak....
kasienka Napisano 1 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 1 Grudnia 2011 Dziękuję teraz tylko modlić się o dobry humor konsula i o otrzymanie wizy
kasienka Napisano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 6 Grudnia 2011 Powiedzcie mi jeszcze jedna rzecz...w czwartek mam rozmowe w konsulacie. Napisalam we wniosku ze jade do cioci do Arizony co jest jak najbardziej zgodne zprawda. Napisalam ze ona tez sponsoruje mi wyjazd. W rzeczywistosci sponsoruje ona plus moi rodzice i ja mam troche oszczednosci. Moja ciocia teraz nie pracuje ale jej maz tak. Czy szczerze powiedziec ze nie pracuje???Wtedy moga zapytac skad ona ma pieniadze zeby sponsorowac mi wyjazd...czy jednak powiedziec ze gdzies pracuje- czy oni to moga sprawdzic?
sly6 Napisano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 6 Grudnia 2011 a dobra jestes w klamaniu i sciemnianiu>jak nie to moze odpusc sobie takie cos sa takie pytania ze szybko dojda ze klamiesz i mijasz sie z prawda. mozesz powiedziec ze mieszka Ciocia z Wujkiem,ze On pracuje i to mow a nie klam. Tez mozesz powiedziec ze np Ty sponsorujesz bilet a Ciocia z Wujkiem juz pobyt tam.
kasienka Napisano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 6 Grudnia 2011 a dobra jestes w klamaniu i sciemnianiu>jak nie to moze odpusc sobie takie cos sa takie pytania ze szybko dojda ze klamiesz i mijasz sie z prawda. mozesz powiedziec ze mieszka Ciocia z Wujkiem,ze On pracuje i to mow a nie klam. Tez mozesz powiedziec ze np Ty sponsorujesz bilet a Ciocia z Wujkiem juz pobyt tam. Właśnie myślałam żeby tak powiedzieć..w sumie dokładnie tak będzie jak napisałeś bo będę miała gdzie mieszkać, co jeść i za darmo zwiedzać. A jak to jest z wpuszczeniem do Stanów na lotnisku?Dużo osób sie odprawia spowrotem do Polski? i jakie są tego powody? jeśli jestem normalnie wyglądającą osobą to nie mam sie czym przejmowac?
sly6 Napisano 6 Grudnia 2011 Zgłoś Napisano 6 Grudnia 2011 moze zacznij od wizy a potem bedziesz sie martwic o granice ps zawracaja jak zobacza ze zamiast leciec na 2 miesiace wyglada ze mozesz byc dluzej,po Twoich odpowiedziach nie zbyt jasnych ,jak znajda dyplomy,akty urodzenia-bo po co turyscie takie cos? a tak naprawde masz sie czegos bac,obawiac-ze lecisz niby turystycznie a bedziesz pracowac nielegalnie,zostaniesz legalnie lub tez nielegalnie? kolejna sprawa to bedziesz leciec z przesiadka w Europie czy tez w USA ..
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.