Skocz do zawartości

Wiza Turystyczna Pytania

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 218
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

ok dzięki ;) boję się tylko, że się zestresuję i coś zaczne pleść, jak to ja czasem potrafię... no ale zobaczymy ;)

• 3 tygodnie później...
Napisano

Hejka

Jeszcze przed świętami będziemy umawiać się na rozmowę w konsulacie w Warszawie i mam pytanie .

Czy konsulat sprawdza w jakiś sposób zaświadczenie z pracy o zarobkach stanowisku . np w urzędzie skarbowym lub u pracodawcy ???

Czy jeżeli ktoś był karany i widnieje w spisie z odciskami palców w Policji to jak da odciski w Konsulacie to czy wyjświatli się im że był karany bo nie wiemy czy mówić o tym ???

Proszę pomóżcie mi . Dajcie jakieś rady ???

A jak jest wg w Warszawie z wizami ???

Pozdrawiam

Napisano

w ds 160 masz pytanie o karalnosc i jesli sklamiesz a dojda do tego czy to teraz czy tez pozniej mozesz miec zamkinieta droge do USA na jakis czy tez na zawsze..

Co do zaswiadczen i wielu innych to kiedys dzwonili czy ktos w danej pracy pracuje a jak kto jest teraz to nie wiadomo

mozesz miec i 20-50 zaswiadczen-mozesz miec np napisane ze zarabiasz i pare tys zl a z wizy wyjdze wielkie nic a dlaczego?bo nie bedziesz mogla tego pokazac na rozmowie -zachowaniu itd.

Do tego nikt teraz sie nie pyta o zaswiadczenia a liczy sie rozmowa i po co ten ktos leci itd,tutaj radze sie przygotowac

co do wiz w Warszawie to zalezy kto sie stara o wize,po co leci i jesli odstek wiz wydawanych moze byc wiekszu niz w Krakowie to nadal sa odmowy.

Napisano

No mieszkam w Warszawie , tylko mi chodzi o to czy dają wizy jak jest wg na jakie pytania sie trzeba nastawić .

Czyli zaświadczenie można mieć w zanadrzu i nie pokazywać jak nie będą chcieli a jak mamy zaproszenie z Usa to pokazywać od razu czy jak poproszą ??

Napisano

niczego nie pokazujesz bez pytania,to samo zaproszenie

jak by tak za pokazanie zaproszenia dawali wize to juz dawno nie bylo by wiz a jak widac zaproszenie niczego nie gwarantuje..

co do tej karalnosc to jak napiszesz ze cos bylo to musisz wziasc to co jest napisane na stronie Ambasady ,,tam masz to wyjasnione co sie bierze na rozmowe

Napisano

widzę że jesteś obcykany w tych tematach , to mam jeszcze jedno pytanie

Mam siostrę co ma 16 lat i ona tez będzie się starała o wizę czy na rozmowę musi przyjść z mama i czy musi posiadać zgodę ojca bo rodzice są po rozwodzie ??? czy wystarczy mieć zgodę obojga rodziców.

Napisano

Bardzo proszę o pomoc ! Wybieram się do Stanów turystycznie z mężem i synem. Wypełniłam dla siebie aplikację, podpisałam i wysłałam. Na końcu zapytano mnie czy chcę wypełnić Family application. Kliknęłam na tą ikonkę, wyświetlił się nowy wniosek z przeniesionymi odpowiednimi danymi z mojego wniosku. Wypełnił go mój mąż, ale go nie podpisał i nie wysłał, bo doszedł do ikonki sign and subbmit, a wcześniej wogóle nie został poproszony o wklejenie zdjęcia. Czy to jest OK?

Napisano

bylo pare osob co wysylali ten nowy wniosek jako rodzina i nic nie pisali o tym

a teraz jesli zdjecie nie zostalo zalczone to co wtedy?a no nalezy zobaczyc jeszcze raz wniosek czy jakis nie ma bledow-mozna tez na infolinie zadzwonic i sie spytac co jest grane-mozna tez pisac do Ambasady ale tutaj mozna czekac i pare dni na odpowiedz

bo jest cos takiego ze jak sie zdjecie nie dolaczy to mozna je wziasc na rozmowe i wtedy poprosza do skanowania..bo bywa tak ze zdjecie przechodzi przez system ale na rozmowie mowia prosze o inne zdjecie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...