Skocz do zawartości

Jaki Adres Podać Czekając Na Green Card?

EwaF.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

z tego co wyczytałam przed wyjazdem należy podać adres na jaki ma przyjść green card - jestem ciekawa jak radzą sobie ludzie którzy wylosowali green kart i nie wiedzą gdzie się zatrzymają w usa, dopiero mają zamiar sobie coś wynająć, znaczy nie mają tam znajomych, rodziny, jak sobie radzą?

• 2 tygodnie później...

• Odpowiedzi 34
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
  • 8 miesięcy później...
Napisano

Witam,

chciałbym przypomieć sie z tym tematem. Czy ktoś mógłby napisac jak sobie poradzić w przypadku gdy nie posiada się znajomych w USA, a nie mamy również konkretnego adresu pod którym po przyjeździe się zatrzymamy. Jak wtedy rozwiązać kwestię z "przymusem" wskazania adresu do wsyłania gc?

Z góry dzięki za jakikolwiek odzew z Waszej strony.

Pozdrawiam

Napisano

Moim zdaniem takowy adres należy bezwzględnie mieć i po prostu go podać. Nie wyobrażam sobie wysiąść z samolotu i w całkowicie obcym miejscu dopiero szukać miejsca na zamieszkanie, może się okazać że dnia mamy już niewiele i przyjdzie nam spędzić noc na ławce w parku. Na początku też się nad tym zastanawiałem ale doszedłem do wniosku że jeśli nie dokonam konkretnych wyborów to daruję sobie całą tą historię z gc.

Napisano

Problem nie jest z brakiem noclegu ale nalezy na rozmowie lub tez na lotnisku podac adres na ktory ma przyjsc GC

jak ma sie kase to mozna cos wynajac na pare miesiecy ;)

jak nie to sa firmy -byly ze za pare dol zalatwiali taki adres

lub tez zadzwonic,napisac do Ambasady -poszukac na necie na roznych forach czy mozna podac adres po box..skrzynki kontaktowej aby przyszla GC..

Napisano

Hmm taka podróż na "chybił trafił" może być bardzo stresująca :) a sly6 podawał gdzieś adres internetowy gdzie ogłaszają się osoby prywatne które oferują swoje mieszkania dla osób które chcą za niewielkie pieniądze odwiedzić dane miasto, kraj. Zresztą to zaczyna być znane i w naszym kraju, ostatnio w Radio Lublin mówił człowiek o tym portalu i zachęcał do skorzystania. Tak więc można zyskać i adres do wpisania i lokum na pierwsze dni i może pierwszych znajomych w nowym kraju.

Napisano

takich stron jest troche ;)

ale co innego nocleg -zwiedzanie a co innego podac czyjs adres ale kto wie moze ktos by sie zgodzil

mozna sie spytac :) to nic nie kosztuje

• 2 tygodnie później...
Napisano

tak czy inaczej warto bys przechodzac odprawe na lotnisku w usa mial dokaldny adres miejsca, w ktorym sie zatrzymasz.

wielokrotnie zdarzalo sie, ze ludzie jezdzili do kogos, po 2 stronie bramki czekala na nich znajoma, a nie pamietali dokladnego adresu i juz chcieli sie cofnac. odprawa byla wstrzymana a znajoma za bramka musiala interweniowac telefonami.

ja sama bylam w szoku po tym jak zostalam przepytana na lotnisku. tak wiec musisz znac adres swojego pobytu w usa, i ten podaj na wniosku =)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...