Skocz do zawartości

Jak Wyjechac Do Usa

jola11

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

sly6, ale to nie jest pewne, że będzie więzienie, deportacja, czy coś w tym stylu...

Może uda się całe życie przeżyć poza zasięgiem radaru policji i innych służb. Niektórym się udaje. Być może nawet większości.

Może niektórzy po prostu lubią tak żyć. Zabronić im nie możesz.

• Odpowiedzi 60
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

a jak robia ludzie?>leca na te programy,zdobywaja numer SSN oraz prawo jazdy i dalej zyja jakos tam ,,az do weryfukacji dokumentow .

a Ci co jada turystycznie maja juz gorzej bo jak zdobyc prawo jazdy,numer SSN--to nie te czasy ze prawie wszedzie mozna bylo takie cos wyrabiac

fakt mieszkaja i jakos tam zyja ale nie wiedza kiedy moga wpasc ?wiec czy takie cos Ci odpowiada-jesli tak to masz juz odpowiedz

kiedys moze pracowalas na czarno-nikt Ci nie wyplacil kasy lub tez za malo ..wez takie cos pod uwage i nie tylko Polacy takie cos robia .

Napisano

Na tyle milionów emigrantow oni nie dolicza sie tych co zostali nielegalnie, kilku twoich znajomych polakow... Ci ktorzy sie zbytnio nie wychylaja, nie maja problemow z prawem jakos funkcjonuja i zyja, ale nie jest to mile zycie wg mnie oczywiscie, kazdy ma inny poglad... Zyjesz w strachu ze cos zawsze moze sie stac, kontrola wpadnie do pracy, i deportuja, byl przypadek co pojechali w podroz po stanach, pozwiedzac jakies miejsca w kraju, autobusem z biura i policja zatrzymala kilku nielegalnych i dostali deport, w tym kilku polakow... Teraz ciezko z prawem jazdy a to jeden z najwazniejszych dokumentow, nie odwiedzisz rodziny, rodzina ciezko by ciebie odwiedzila jak wyjdzie na jaw ze ktos jest w Stanach na nielegalu... nie jest tak kolorowo, a jak wrocisz to mozna sie pozegnac na dluugie lata z wylotem do USA... Chociaz nie mowie ze jest to nie mozliwe, bo tysiace polakow i innych narodowosci zyje tak... Oczywiscie to sa moje przemyslenia i wyobrazenia... Mowie tu o wylocie na turystyczna i zostaniu, nie po programach i zdobyciu SSN bo to w jakims stopniu ulatwia sprawe

Napisano

To musze ci sly6 powiedziec,ze obywatelstwo niemieckie dostanie ktos kto tylko zadeklaruje swoja przynaleznosc i utorzsami sie z narodem niemieckim,jest to przepis ,ktory funkcjonuje od IIwojny i mial i moze ma na celu pokazanie,ze niemcy przyjma kazdego nawet tego kto ma inna krew niz oni.Bylo o tym nie tak dawno w telewizji,i to nawet kilku krotnie po tym jak polacy dostali mozliwosc bezproblemowej pracy w Niemczech.Nadto w niektorych panstwach wystarczy zadeklarowanie, wlasnie ze nie utorzsamiamy sie z tym narodem i nie deklarujemy swojej przynaleznosci a wtedy dostaniemy przyzeczenie,ze staniemy sie obywatelami danego panstwa i z tym do prezydenta RP i po problemie.Takie bardzo trudne to to jednak nie jest,a roznica jest subtelna pomiedzy tak deklaracja a ta druga,o ktorej napisalam.A strony i ogolne informacje,ktore podales nie sa takie dokladne i tak,,finezyjnych,,mozliwosci nie podaja.

Napisano

no wlasnie jakos tak zyja

i czesc osob olewa sprawe i bawi sie -uzywa zycia ale to juz zalezy od danego czlowieka jak do tego podchodzi

bedzie cos to bede sie martwic a jak nie to nadal zyje

Napisano

I tak mijaja dzien za dniem, czesto pracuja po kilkanascie godzin, 7 dni w tygodniu by zarobic, zeby miec cos po powrocie, albo wysylaja pieniadze do polski dla swoich rodzin... Ale pozniej zamykaja swoja droge i dla najblizszych czesto przez to ...

Napisano

Ale sly6 to byl tylko przyklad-na razie nie mam takiej potrzeby.Widze,ze masz tutaj tyle postow,ze szok nic dziwnego,ze pracowales tylko w wakacje.Obrabowales jakis bank i teraz juz nie musisz pracowac:)wiec piszesz na forum:)Nie ma sie co na mnie obrazac:)tylko zakwestionowalam to ze jak masz tyle postow co nikt nie ma to musisz pewnie to wszystko znac ze slyszenia:)Ale widze,ze spowodowalam to iz tematycznie to ta dyskusja zeszla na troche inne tort.Wszystkich przepraszam:)

Napisano
To zle ci sie kolego wydaje:(Mam nadzieje,ze tacy ,,zorientowani najbardziej,, w stanach sie nie znajda bo po co im tam takie madrale:)

"Mądrale" przynajmniej znają podstawowe zasady ortografii, gramatyki i interpunkcji :)

a jak wyglada zmiana obywatelstwa na obywatelstwo kraju,gdzie ruch jest bezwizowy.Moze to na dwa etapy jakos ludzie robia i wtedy nic wspolnego z polakami juz nie maja i jest po problemie.

Jestem już na forum dość długo, a tak żałosnych głupot jeszcze nie czytałam (może oprócz postów "pokrzywdzonego Matta).

Napisano
Ale sly6 to byl tylko przyklad-na razie nie mam takiej potrzeby.Widze,ze masz tutaj tyle postow,ze szok nic dziwnego,ze pracowales tylko w wakacje.Obrabowales jakis bank i teraz juz nie musisz pracowac:)wiec piszesz na forum:)Nie ma sie co na mnie obrazac:)tylko zakwestionowalam to ze jak masz tyle postow co nikt nie ma to musisz pewnie to wszystko znac ze slyszenia:)Ale widze,ze spowodowalam to iz tematycznie to ta dyskusja zeszla na troche inne tort.Wszystkich przepraszam:)

A zauważyłaś, że ta liczba postów to ponad sześcioletna obecność na forum?

Czy tylko sama liczba Cię tak zszokowała...

Planujesz obrabować bank, że podejrzewasz o to innych? :(

Podajesz różne przykłady, jak łatwiej wyjechać, bo przecież tak łatwo można dostać obywatelstwo innego kraju, a Polakiem być wstyd... Ale zapominasz, że obywatelstwo innego kraju nijak się ma w USA.. No, chyba że obywatelstwo USA :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...