Skocz do zawartości

Jak Wyjechac Do Usa

jola11

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

przykladow to ja Ci moge podac o wiele wiecej ale czy one sa prawdziwe to inna sprawa

moze idz na forum niemieckie ,Polonii i tam sie spytaj czy takie cos jest mozliwe i szybko Ci odpowiedza

napisalem o tych wakacjach kiedy chodzilem do szkoly.

o takim czyms jak niemieckie obywatelstwo to pisz w google pewne slowa i samo wychodzi jak z ta przynaleznoscia jest i kto sie moze o takie cos starac

a co do postow to zobacz od kiedy jestem na forum wiec czy to tak duzo na 6 lat pisania prawie ciaglego?nie sadze ..

i nie jest tak ze jak ktos ma duzoo postow to znaczy ze duzo umie i sie zna,,poprostu szybciej odpowiadam niz inni ktorzy podobnie by odpowiedzieli ,bedzie taki czas ze nic nie bede pisac i wtedy ktos inny bedzie pisac :)

• Odpowiedzi 60
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Widze sly6,ze nie zalapales ,,subtelnej,,roznicy miedzy tymi stwierdzeniami a o obywatelstwie niemieckim to jest na 100%pewne i nic nie trzeba tu sprawdzac -jest tak i tyle a ta ustawa jest dostepna nawet w muzeum w orginale(muzeumII wojny ,tylko nie byla to ustawa a uchwala sadu stosownego w tamtych czasach i obowiazuje do dzis,byl o tym program nawet 30 minutowy i w jakiejs dyskusji tez o tym bylo chyba w warto rozmawiac i jakos w Polityce tez o tym czytalam)A posty to masz srednio po cztery razy wiecej na dzien niz inni to sobie pomyslalam:)ze nic tylko bank obrabowal i teraz to tylko po forach pisze z nudow:)A tak mnie zaciekawilo jak to jest,ze jedni to maja taka prace,ze siedza i caly dzien sobie pisza a inni to sie musza nabiegac i omordowac tak jak ja:)Stad ten pomysl wyjazdu:)miedzy innymi

Napisano
Widze sly6,ze nie zalapales ,,subtelnej,,roznicy miedzy tymi stwierdzeniami

Ja też nie załapałam. Bądź łaskawa nam, maluczkim, ową "subtelność" wyjaśnić :)

Napisano

to teraz idz na forum dla Polonii niemieckiej i napisz im o tym,zobaczysz jakie bedziesz miec odpowiedzi,

odrazu podaj linka do tej dyskusji .

Napisano

To odbiega od tematu,ktory zalozylam i to zdecydowanie.Sa to kwestie historyczne i nie na to forum,ale moim zdaniem dotyczy to glownie tego,ze po IIwojnie nowe wladze Niemiec chcialy ,,odciac,,sie od niechlubnej przeszlosci i w zwiazku z tym trzecia wladza wydala taka uchwale i wtedy nawet Zyd(bo pewnie o to glownie chodzilo)mogl byc niemcem(tylko pewnie chetnych nie bylo)A zupelnie inna kwestia jest obywalelstwo a inna przynaleznosc.Troche mnie ten temat zainteresowal jakis czas temu wiec troche akurat wiedzy zglebilam.Podobnie jest w kilku krajach islamu,tylko tam chodzi o cos zupelnie innego.PS a jackie niegrzecznie stwierdzil,ze to temat dla jaj to mu odpisalam,a to ile jest na forum zobowiazuje do tego zeby brac pod uwage to ,ze nie wszyscy sa tak madrz jak on i pytaja sie o rozne mozliwosci,Jak taki jestes biegly w tym temacie to moze biuro porad platnych otworz i bedziesz wywalal kogo bedziesz chcial.

Napisano
To odbiega od tematu,ktory zalozylam i to zdecydowanie.Sa to kwestie historyczne i nie na to forum,ale moim zdaniem dotyczy to glownie tego,ze po IIwojnie nowe wladze Niemiec chcialy ,,odciac,,sie od niechlubnej przeszlosci i w zwiazku z tym trzecia wladza wydala taka uchwale i wtedy nawet Zyd(bo pewnie o to glownie chodzilo)mogl byc niemcem(tylko pewnie chetnych nie bylo)

Obywatelstwo niemieckie można dostać po rodzicach, poprzez urodzenie się w Niemczech lub jeśli przodkowie byli na tzw. "volksliście".

Przynajmniej wg informacji Konsulatu Generalnego:

http://www.breslau.diplo.de/Vertretung/bre...ung__Seite.html

Więc nie jest to tak, że sobie zadeklarujesz, że jesteś Niemcem i od razu dostajesz obywatelstwo. A potem droga otwarta do USA.

Napisano
To odbiega od tematu,ktory zalozylam i to zdecydowanie.Sa to kwestie historyczne i nie na to forum,ale moim zdaniem dotyczy to glownie tego,ze po IIwojnie nowe wladze Niemiec chcialy ,,odciac,,sie od niechlubnej przeszlosci i w zwiazku z tym trzecia wladza wydala taka uchwale i wtedy nawet Zyd(bo pewnie o to glownie chodzilo)mogl byc niemcem(tylko pewnie chetnych nie bylo)A zupelnie inna kwestia jest obywalelstwo a inna przynaleznosc.Troche mnie ten temat zainteresowal jakis czas temu wiec troche akurat wiedzy zglebilam.Podobnie jest w kilku krajach islamu,tylko tam chodzi o cos zupelnie innego.PS a jackie niegrzecznie stwierdzil,ze to temat dla jaj to mu odpisalam,a to ile jest na forum zobowiazuje do tego zeby brac pod uwage to ,ze nie wszyscy sa tak madrz jak on i pytaja sie o rozne mozliwosci,Jak taki jestes biegly w tym temacie to moze biuro porad platnych otworz i bedziesz wywalal kogo bedziesz chcial.

Ale o czym ty biadolisz?!? Nie chce mi sie niczego sprawdzac, ale aby uzyskac obywatelstwo jakiegokolwiek kraju MUSISZ sie z nim utozsamiac, ale to tylko jeden z warunkow, ten najlatwiejszy do spelnienia, USA w niczym nie odbiega od twojej teorii.

PS. Cos o obywatelstwo niemieckim: http://forumprawne.org/niemcy/182-warunki-...emieckiego.html

A wiec chyba dalas sie nabrac :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...