Skocz do zawartości

Wyjazd Do Usa Przez Kanade

lilkausa

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 miesiące później...

• Odpowiedzi 66
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
  • 3 miesiące później...
Napisano

hej mam podobany problem ,wyleciclam do USA w 2005 r mialam wtedy 13 lat i zmusili mnie do tego rodzice ,nie milam wtedy nic do powiedzenia .Skonczylam tam 2 szkoly.Wrocilam do Polski w 2011 r w Kwietniu z spowodow rodzinnych duzo sie dzialo wiec niestety musialam .I teraz mam 20 lat i chcialabym starsznie tam wrocic ,nie potrafie odnalesc w Polsce to jest inny swiat niz pamietam .Chcialabym sie starac o vize ale zabardzo niewiem o jaka i czy dostane albo czy nie zostane cofnieta na granicy nawet jak dostane .Moze mi ktos cos doradzic ,podpowiedziec dziekuje:)

Napisano

a chcesz tam jechac po co?na co?jak turystycznie i wrocisz to od tego masz wize turystyczna

jak do pracy to wiza pracownicza,jak na nauke to wiza studencka

jak na pobyt staly to wiza imigracyjna...

wiele masz opisane na stronie Ambasady plus na forum o danych wizach ,zobacz dzialy na forum o tym

nie wiem tylko czy czasami na Tobie nie ciazy zakaz wjazdu z racji ze nie wylecialas z USA przed 18 rokiem zycia a juz po 18 rokiem zycia

ile bylas w USA od 18 roku zycia nielegalnie?

Napisano

Napisz nam czy pobyt Twoj i rodzicow od 2005 roku byl legalny czy tez starzy po prostu przesiedzieli wizy turystyczne. Jesli przesiedzieli to raczej masz (dzieki nim) przechlapane. Szczegolnie, ze wylecialas z usa po ukonczeniu 18 lat. Skladam Ci szczere wyrazy wspolczucia z powodu "retarded parents".

Ronald Makdonald

Napisano

no wlasnie tak bylimy wszyscy nielegalnie ,mam ciotke tam ktora ma papiery i niechciala nas sponsorowac bo jej szajba odbila ,wrocilam jak mialam jeszcze 19 wiec ,wlasnie niewiem co robic ,a jak pojde po wize to co mam wpisac ze bylam tam czy nie ,bo ja juz sama niewiem :( ztego co czytalam na roznych forach to pisali ze wlansie nie moge sie starac o wize studencka jak przebywalam tam sluzej niz powinam wiec to chyba tez odpada ..;(

poprostu chce wrocic dostac papiery czy cos . a np. jak bym sprobowala loteri ? i jak bym wygarala ,to nie bedzie problemu mimo ze tam juz bylam ?

z gory dzieki za odpowiedzi

Napisano

Niezależnie co kto odpowie Ci na tym forum to uważam ,że w najbliższym okresie masz znikome szanse na otrzymanie jakiejkolwiek wizy a już o pobycie stałym nie wspominając .Wylosowanie w loterii wizowej eliminuje Cię z szans otrzymania GC.

Napisano

a Ty bys odrazu kogos sponsorowala od tak sobie?jest roznie w zyciu ..

co do loterii to jesli masz zakaz to masz na kazdy rodzaj wizy oraz wjazd

co do pobytu nielegalnego to:

pobyt pomiedzy 180 dni do 1 roku to ma sie zakaz na 3 lata

powyzej 1 roku i dluzej masz zakaz na 10 lat

co do loterii to nie ma juz zgloszen teraz nalezy czekac na przyszly rok jesli cos bedzie a majac zakaz wjazdu taka loteria do niczego Ci sie nie przyda.-bo jak napisalem taki zakaz masz na kazdy wjazd.

jakbys do 18 roku zycia wyjechala z USA to nawet jakbys byla i 15 lat nielegalnie to nie miala bys zakazu wjazdu a tak od 18 roku zycia bylas jako osoba nielegalna

I teraz masz dwa wyjscia ze czekasz az Ci minie zakaz wjazdu lub tez znajedziesz sobie meza z amerykanskim obywatelstwem i moze cos wyjdzie z waiver -to dla tych osob jak TY,wpisz sobie w szukaj waiver i poczytasz o tym cos wiecej

teraz policz sobie ile bylas od 18 roku zycia w USA do wyjazdu z USA,..wtedy bedziesz wiedziec jak dlugo masz zakaz wjazdu.

Napisano

Zakaz wjazdu to nie jest jakieś orzeczenie czy wyrok sądu .To jest obligatoryjne . I tak jak napisałeś ktoś przebywał nielegalnie do 1 roku - przez najbliższe 3 lata nie wjedzie do USA a jak ktoś był nielegalnie ponad 1 rok - to przez najbliższe 10 lat nie dostanie żadnej wizy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...