Skocz do zawartości

Wiza B2 W Konsulacie W Londynie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

I bądź "forthcoming in answers" tak jak nawet podpowiadają na stronach .gov

Pierwsze pytanie dotyczyć będzie celu podróży. Jeśli, ktoś mówi "Tourism", "Holidays", i ucina, to jest źle. Ja pamiętam po prostu opowiedziałem moją sytuację, swobodnie acz szczegółowo, aż mi przerwał, i pomimo, że nie wiedziałem dokładnie dokąd ani kiedy lecę wszystko było ok.

• Odpowiedzi 62
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Witam ponownie.Dziekuje wam wszystkim za pomoc w przejsciu etapu wniosku i wskazowek odnosnie wizy.no ale NIESTETY NIE UDALO SIE....

Zostalam potraktowana jak rzecz nie jak osoba.Wszystko poszlo szybko bo w ciagu godziny az dziw bierze.Ale dzis do 11.00 bylo jakies 300 osob,i powiem ze w czasie oczekiwania na moja kolej patrzalam na ludzi wychodzacych z Ambasady i tych podchodzacych do zaplaty za przesylke.I powiem ze jak bylo 5 osob to gora co poszlo z niebieska karteczka.

Moja rozmaowa byla krotka,ale zadane byly mi pytania:

-Ile lat mieszkam w Angli?(prawie 5)

-co robie?(self employed)

-czy mam rodzine tutaj w UK?(2 braci i 3 bratankow)

-Czy mieszkam z rodzina czy sama?(sama)

-Gdzie podrozowalam wczesniej?(bylo troche tego)

-Do kogo jade(znajomi)

Pani ktora byla w Okienku(dzis same Panie siedzialy ),nawet na mnie nie popatrzala,cos ogladala w kompie lub tez udawala ze oglada,Zadajac pytanie odnosnie podrozy ,wiedziala juz ze mi nie da wizy bo zadajac pytanie siegala po kartke o odmowie wizy.....

Najlepsze bylo to ze,kazdemu wpisywano na tej kartce Date i numer ref,a mi ta pani tylko rzucila paszport i kartke...ktora byla czysta bez zadnego wpisu dlugopisem.

I powiedziala ,ze nie jestem zwiazana z Uk.(to niby ile lat mam byc w Uk aby byc zwiazana z tym panstwem?Jestem 4,lata i 7 miesiecy,Od pocztaku legalnie pracuje,w tym rok dla agencji i ponad 3 lata dla siebie)-Skoro nie jestem zwiazana z UK,nie jestem zwiazana z Polska to z jakim panstwem jestem???

Poprostu szczena mi opadla .Nie tyle ze bylo odmownie tylko z zachowania tej Pani)A ja stalam i dopytywalam czy mam to zabrac te kartki ...A ona Yes....

I nic wiecej...Czulam sie jak jakis przedmiot.

Przedemna do niej stal jakis chlopak,i dostal ja nie dalej nie wiem.Potem jeszcze 3 osoby wychodzily za mna tez odmownie z innych okienek

Nadal jestem w szoku.Bo naprawde nie wiem o co chodzi w tym interview,czy moze bylam statystyka?Szkoda tylko ze moje plany sie pokrzyzowaly,do tego strata calego dnia pracy,kasy i moich biednych nozek... :rolleyes: No ale bynajmniej mam satysfakcje ,ze probowalam,pierwszy i ostani raz....Poprostu musze zmienic plan podrozy...

Powodzenia i cierpliwosci zycze wszystkim starajacym sie o wize.

Pozdrawiam :(

Napisano

Mozesz byc zwiazana z UK 1 rok i wyjsc z wiza a mozesz byc i 10 lat i wyjsc bez wizy..Bo dla jednego Konsula 1 rok juz bedzie ok a dla 2-giego i 4 lata nie beda takie ..Bo cos moze nie grac i teraz co?

a co moze nie grac?ile osob tyle bedzie odpowiedzi ze jednym sie wierzy po 10 sek a innym i po 10 min nie zbyt..

kiedys byl duzoo artykul o wizach w Uk dla takich osob jak Ty i widac ze duzo sie nie zmienilo od tego czasu.

Napisano

No to wielka szkoda...

Czyli generalnie nie wygląda to dobrze. Na 6 osób (przynajmniej tyle pamiętam), które się przwinęło w tym roku przez ten wątek i podobne, wizy w Londynie dostało dwie (aero99smith z żoną też nie dostali - podobny scenariusz jak u khushdil - nieprzyjemna i nie patrząca na nich kobitka za "ladą").

Napisano

Ciekawe czy gdybys probowałą sie starac o wize w Polsce to czy miałabys większą szanse

Watpie,bo skoro mowi ze tu nie jestem zbyt zwiazana z krajem,to w Polsce co mi powiedza?W polsce fakt faktem mam mieszkanie,od 2 lat...ale nigdy w Polsce nie pracowalam i juz mialam z tym problemy,bo chcieli abym placila jakis podatek od tego ze kupilam mieszkanie w swoim ojczystym kraju,...szkoda gadac...

Ale co do wizy to nie sadze.....

Na razie nie zamierzam,bo to nie takie dla mnie wazne,poprostu zmienilam kierunek wycieczki....

Moze w nowym roku sprobuje,wpisze ze zarabiam wiecej i napisze ze zatrzymam sie w hotelu a nie u znajomych....

Minie 6 miesiecy wiec moze juz beda inaczej patrzec....

Pozdrawiam wszystkich... :D

Napisano

a dlaczego szkoda gadac?>takie sa przepisy prawa podatkowego...co kraj to ma inne zasady do oplat i wysokosci pewnych podatkow..

a moze byc tak ze wpiszesz inne zarobki ale popadniesz na taka osobe co nawet z tymi zarobkami co teraz wpisalas by Ci dala wize ;) no ale wtedy powiesz ze przy wiekszych zarobkach daja wizy ;)

Napisano

witam

Alicja mozesz cos wiecej napisac jak bylo za 1 razem a jak bylo teraz

te same mialas pytania,lecialas do tych samych miejsca,do tej samej moze osoby?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...