MATIX Napisano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 20 Czerwca 2011 Aaa racja, przepraszam Dokładnie tak jak pisze sly6 za rok to możemy być w ruchu bezwizowym i nawet możemy już brać udział w loterii wizowej, ale to wszystko czas pokaże jak będzie...
Christian Napisano 20 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Napisano 20 Czerwca 2011 Ta loteria nie będzie na przyszły rok. Szczerze mówiąc to za dużo nie wiem, ale coś wiem bo troche czytałem. Rozmawiałem z kolegą Amerykaninem i powiedział mi, że mam przyjechać na turystycznej i poszuka ze mną pracodawcy, który zechciałby mnie sponsorować.
Joanna30 Napisano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 20 Czerwca 2011 Sponsorowanie pracownicze nie jest takie proste, bo pracodawca musi pokazać, że na miejscu u siebie absolutnie nie ma nikogo innego, kogo mógłby zatrudnić na to stanowisko i chce się bawić w kosztowną procedurę sponsorowania pracowniczego.
kzielu Napisano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 20 Czerwca 2011 Ta loteria nie będzie na przyszły rok. Szczerze mówiąc to za dużo nie wiem, ale coś wiem bo troche czytałem. Rozmawiałem z kolegą Amerykaninem i powiedział mi, że mam przyjechać na turystycznej i poszuka ze mną pracodawcy, który zechciałby mnie sponsorować. A co powiesz na granicy ? Musisz im powiedzieć kiedy zamierzasz wrócić zeby wbili Ci stempel do paszportu z datą wyjazdu - pewien jesteś że znajdziesz pracodawcę który załatwi wszystko zanim będziesz out of status ? Bo jak już będziesz, to będziesz akumulował nielegalny pobyt który w rezultacie da Ci ban na wjazd do US...
sly6 Napisano 20 Czerwca 2011 Zgłoś Napisano 20 Czerwca 2011 od tego zacznijmy ze musisz wize turystyczna dostac oraz ze ten znajomy nie bedzie jakims zlotoustnym co duzo mowi a malo potem zrobi-chyba ze to co mowi to zrobi ale zycie juz mi tyle pokazalo ze nalezy liczyc ale na siebie-wiedze swoja jakas niz na innych... wpisz w szukaj na forum sponsorowanie pracownicze plus poczytaj,zapoznaj sie z ta strona rzadowa ,jak umiesz jezyk to zobaczysz jak moze byc z papierami,to jest teoria a praktyka zobaczysz jak bedzie.Wazne aby tez miec dobrego adwokata http://www.uscis.gov/portal/site/uscis/men...000082ca60aRCRD oraz biuletyn ile mozesz w danych kategoriach zawodowych czekac na GC http://www.travel.state.gov/visa/bulletin/bulletin_5489.html
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.