Skocz do zawartości

Wyjazd Na Stałe Do Usa

Christian

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Aaa racja, przepraszam :)

Dokładnie tak jak pisze sly6 za rok to możemy być w ruchu bezwizowym i nawet możemy już brać udział w loterii wizowej, ale to wszystko czas pokaże jak będzie... :)

• Odpowiedzi 24
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Ta loteria nie będzie na przyszły rok. Szczerze mówiąc to za dużo nie wiem, ale coś wiem bo troche czytałem. Rozmawiałem z kolegą Amerykaninem i powiedział mi, że mam przyjechać na turystycznej i poszuka ze mną pracodawcy, który zechciałby mnie sponsorować.

Napisano

Sponsorowanie pracownicze nie jest takie proste, bo pracodawca musi pokazać, że na miejscu u siebie absolutnie nie ma nikogo innego, kogo mógłby zatrudnić na to stanowisko i chce się bawić w kosztowną procedurę sponsorowania pracowniczego.

Napisano
Ta loteria nie będzie na przyszły rok. Szczerze mówiąc to za dużo nie wiem, ale coś wiem bo troche czytałem. Rozmawiałem z kolegą Amerykaninem i powiedział mi, że mam przyjechać na turystycznej i poszuka ze mną pracodawcy, który zechciałby mnie sponsorować.

A co powiesz na granicy ? Musisz im powiedzieć kiedy zamierzasz wrócić zeby wbili Ci stempel do paszportu z datą wyjazdu - pewien jesteś że znajdziesz pracodawcę który załatwi wszystko zanim będziesz out of status ? Bo jak już będziesz, to będziesz akumulował nielegalny pobyt który w rezultacie da Ci ban na wjazd do US...

Napisano

od tego zacznijmy ze musisz wize turystyczna dostac oraz ze ten znajomy nie bedzie jakims zlotoustnym co duzo mowi a malo potem zrobi-chyba ze to co mowi to zrobi ale zycie juz mi tyle pokazalo ze nalezy liczyc ale na siebie-wiedze swoja jakas niz na innych...

wpisz w szukaj na forum sponsorowanie pracownicze plus poczytaj,zapoznaj sie z ta strona rzadowa ,jak umiesz jezyk to zobaczysz jak moze byc z papierami,to jest teoria a praktyka zobaczysz jak bedzie.Wazne aby tez miec dobrego adwokata

http://www.uscis.gov/portal/site/uscis/men...000082ca60aRCRD

oraz biuletyn ile mozesz w danych kategoriach zawodowych czekac na GC

http://www.travel.state.gov/visa/bulletin/bulletin_5489.html

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...